IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
    Батя и тука ли требва да внимаваме ?
    все пак не съм казал нещо за балонизация. Не е лошо дружеството ама и печалбата му реално не е чак толкова голяма. Така че си е долу-горе на цената.

Коментар

• Падането на митата също ще се отрази много добре на агресивната експанзия на тази компания.... все пак изнасяме над 50% от продукцията

Имам акции
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Боби, що нема лошо, ако слезе на 130 Де късмет

Коментар

• Батя, аз нали казах да не се подвеждат по пожелателни впечатления за хеджирането.

Според мен не го правят по този начин и си гледай отчета, без да мислиш таквиз странни пожелателни неща

Коментар

• Батя и тука ли требва да внимаваме ?

Коментар

• каква е гаранцията че догодина валутата ще се движи пак в тяхна полза. Не си е работа валутния риск, а хеджирането си изисква разходи. Излиза че печалбата от дейността е едва 1,3 млн. Така вече не ми харесва цената сега.

Коментар

• Верно Ники, благодаря за съчувствието, оценявам го, така ще го напрая, нема да ги мисла, каквото ще да прават, мерси Нали си имаме и ОРГАХИМ, нема страшно

Коментар

• Ветре, стига се кахъри за БИОВ, забрави я за две години тая акция, аз така съм направил. Ще я гледам като му дойде времето Търпение му е майката

Коментар

• Че той си беше 175 лв, преди да го лапнат в Софикса, и преди новите 7 млн печалба, колкото са на ОРГХ Коле я немам против нищо за цените, харесвам си ги и едното и другото Само биовет съм против отчета

Коментар

• Ветре какъв growth rate си му дал на тоя ОДЕС в терминалния период за 200 лв. бе човек. С този темп ще превземе Китай!

Коментар

• е Боби, имах предвид Одеса стабилно да си стои там на 200, да не пада, иначе стигна и 209 с една сделчица мисла си друго, че отчет за отчет данните се разминават и тая сметка твойта е прикрепена единствено към сегашния момент. нема гаранция занапред, видехме ЕМКА-та, и др. да не казвам че тука сме на ОРГ и на мене ми харесва ОРГХ

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                          Bobi, абе и я изкарах справедлива над 200 лв за Одесоса ама нема справедливост на тоя свят като че ли
                          е не го ли стигна по едно време 200 лева - стигна го

Коментар

• Bobi, абе и я изкарах справедлива над 200 лв за Одесоса ама нема справедливост на тоя свят като че ли

Коментар

• това са много пожелателни неща дето ги говорите !!!

вие гледайте друго
                              ROE - 52%
                              ROIC - 29%

Аз изкарвам справедлива цена от 388 лева ?!?!?! ама не съм сбъркал в изчисленията, проверих си ги
                              е нема друга такава на БФБ

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                                Първоначално изпратено от Marti
                                3. Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти 4 439 000
                                4. Положителни разлики от промяна на валутни курсове 4 191 000

Ako tezi dve cifri gi izvadim ot pechalbata 7 460 000
                                ...................
                                На първо четене някой би си казал: "И кво ся? Аз си купувам производител на бои и лакове, а се оказва, че си давам парите на некви дето правят финансови врътки!"

Само че нещата стоят малко по-различно. Забелязах, че през годините печалбата им от разлики от операции с финансови инструменти и от промяна на валутните курсове е в обратна зависимост от курса на долара - при обезценяване на долара тя нараства и обратното. Това ме навежда на мисълта, че управляващите това дружество са достатъчно далновидни и при положение, че реализират продукцията си на външни пазари като Турция, Египет, Средния Изток, бившите Съветски републики и др. /където е много вероятно да търгуват в долари/ същевременно са хеджирали валутния риск на валутните пазари. По този начин при отслабване на долара им намаляват доларовите приходи от продажби /пресметнати в евро/, но пък печелят от валутни и финансови операции. При засилване на долара положението се обръща, но в крайна сметка постигат стабилност на своите приходи и елеминират валутния риск, за което мениджмънтът заслужава поздравления.

Това е моето лично предположение и е препоръка единствено към повече размисли и по-малко страсти!
                                Ochevidno e taka. Poddochuvam, che vse poveche kompanii go praviat. Nali veche imame vse mladi finansovi direktori, a ne chichkovi ot socializma.

Коментар

Working...
                                X