Първоначално изпратено от Слънчев вятър
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оргахим АД (5ORG / ORGH)
Collapse
X
-
Bobi75
Батя, аз нали казах да не се подвеждат по пожелателни впечатления за хеджирането.
Според мен не го правят по този начин и си гледай отчета, без да мислиш таквиз странни пожелателни неща
Коментар
-
Anton Chigurh
Ветре какъв growth rate си му дал на тоя ОДЕС в терминалния период за 200 лв. бе човек. С този темп ще превземе Китай!
Коментар
-
е Боби, имах предвид Одеса стабилно да си стои там на 200, да не пада, иначе стигна и 209 с една сделчица мисла си друго, че отчет за отчет данните се разминават и тая сметка твойта е прикрепена единствено към сегашния момент. нема гаранция занапред, видехме ЕМКА-та, и др. да не казвам че тука сме на ОРГ и на мене ми харесва ОРГХ
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от Слънчев вятърBobi, абе и я изкарах справедлива над 200 лв за Одесоса ама нема справедливост на тоя свят като че ли
Коментар
-
Bobi75
това са много пожелателни неща дето ги говорите !!!
вие гледайте друго
ROE - 52%
ROIC - 29%
Аз изкарвам справедлива цена от 388 лева ?!?!?! ама не съм сбъркал в изчисленията, проверих си ги
е нема друга такава на БФБ
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от La CostaПървоначално изпратено от Marti3. Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти 4 439 000
4. Положителни разлики от промяна на валутни курсове 4 191 000
Ako tezi dve cifri gi izvadim ot pechalbata 7 460 000
...................
Само че нещата стоят малко по-различно. Забелязах, че през годините печалбата им от разлики от операции с финансови инструменти и от промяна на валутните курсове е в обратна зависимост от курса на долара - при обезценяване на долара тя нараства и обратното. Това ме навежда на мисълта, че управляващите това дружество са достатъчно далновидни и при положение, че реализират продукцията си на външни пазари като Турция, Египет, Средния Изток, бившите Съветски републики и др. /където е много вероятно да търгуват в долари/ същевременно са хеджирали валутния риск на валутните пазари. По този начин при отслабване на долара им намаляват доларовите приходи от продажби /пресметнати в евро/, но пък печелят от валутни и финансови операции. При засилване на долара положението се обръща, но в крайна сметка постигат стабилност на своите приходи и елеминират валутния риск, за което мениджмънтът заслужава поздравления.
Това е моето лично предположение и е препоръка единствено към повече размисли и по-малко страсти!
Коментар
Коментар