Първоначално изпратено от delta
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оргахим АД (5ORG / ORGH)
Collapse
X
-
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Оргахим АД-Русе /ORGH/ за извършени по рамков договор сделки съгласно чл. 114, ал.1 ЗППЦК продажби към Поликолор АД, Букурещ, на обща стойност 298 191.08 Евро за периода 07.06.2007 до 15.06.2007 г.
Консолидираната одитирана печалба на дружеството за 2006 год. е 7 893 хиляди лева.
А каква ли е за тримесечието печалбата???
Коментар
-
Първоначално изпратено от партиен куфарПървоначално изпратено от zarcoКакто предполагах вчера, никакви препоръки няма да мога да дам по позицията.
Онова, което се споменаваше най-често (от непознатите на съседната маса) завършваше на "...СЕФ", нещо като "БАЙСЕФ", но изобщо не съм сугурен дали не беше нещо друго...
По мое мнение - няма никаква връзка между "затрудненията" при инсталирането на новия софтуер, за които се говори отдавна и дума, която завършва на нещо, пък било то и на "СЕФ"... Ако някой има мнение - може да ме опровергае.
Само опитвам да разсъждавам (без връзка с конкретно дружество), как би се отразила на движението на цените хипотетична новина за нов собственик в бъдеще? Може да се разсъждава в много посоки: търгово предложение към миноритарните, не че те ще се освободят на всяка цена, или ...............................
Кръстовища - много! Успех!
Ама интереса им не е към Оргахим , а една друга компания от БФБ :-)
Коментар
-
Надзорът удължи срока за спрените емисии акции
от "Дневник" [21 прочитания]
днес, 17:31 E-mail
Комисията за финансов надзор е удължила временното спиране на търговията с акции на 26 компании на Българската фондова борса, включително и с тези на синия чип "Оргахим", научи "Дневник" от източник от борсата. Комисията е дала разрешение компаниите да не се търгуват до подаването на отчет за първото тримесечие или до настъпването на следващото задължение за предаване на тримесечен отчет, което е до 30 юли. Официално съобщение обаче до петък не беше публикувано и от в неделя КФН не бяха открити за коментар.
В средата на миналата седмица борсата спря временно търговията с 27 компании, тъй като дружествата не бяха предали счетоводните си отчети за първото тримесечие на годината дори и след изтичането на задължителния срок. Сред тях беше производителят на бои и лакове "Оргахим". От дружеството се извиниха ден след спирането на търговията и поясниха, че забавянето при публикуването на финансовите отчети се дължи на необходимостта за модифициране на счетоводната система с цел запазване на досегашната счетоводна политика на дружеството, възприета съгласно изискванията на международните стандарти за финансова отчетност.
Металургичният комбинат "Кремиковци" също беше сред спрените, за който обаче това не е за първи път. Всъщност дружеството не се е търгувало от април, когато акциите му бяха спрени от търговия поради непредаден годишен отчет. Обявените в несъстоятелност "Химко" и "Диамант" - Разград, са другите компании, с чиито акции търговия няма да има до петък включително.
"Интерлоджик имоти" е единствената компания от спрените, която предаде тримесечния си отчет си в петък и би трябвало да може да се търгува от понеделник, тъй като търговията се възобновява в първия работен ден, следващ публикацията в бюлетина на борсата за предаден отчет. Дневник
Коментар
-
Първоначално изпратено от Investorrr...като няма какво друго да правите, та затова ли ги пишете тези глупости?
Те, точно такива сме ние - с диверсифицираните портфейли - сигурно е само едно: че реализираме доход - "на час - по лъжичка" (всяка новина е значима за лъжичката ), докато инвеститорите в една позиция се превръщат в милионери само за броени секунди (могат да си позволят да не обръщат внимание на "глупостите")..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Нямам желание да споря, още повече, че нямам претенции да съм първооткривател. Казал съм това, което очевидно отдавна се спряга в публичното пространство...
За тия, които мислят, че някой се кани "да поглъща" някого от вчера - насам, да уточним, че Байсеф не са "от вчера" на площадката за фталов анхидрид на Оргата... (така са ми казвали на мен, в отговор на мои въпроси като акционер-миноритар-че)...
Успехи!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
.
Брех тука много хора явно знаят нещо. Вие как си представяте че става едно поглъщане.
1. "Малката" немска фирма BASF пуска съобщение че се кани да започне преговори с еди кои си и изнася началното и предложение в най-малки детайли.
2, Почва преговори малко след това главния преговарящ пуска SMS на куфара да се стяга че ще влезне в действие.
3, Куфара почва да се пълни когато се напълни връща съобщението ...
Ох залигавих се всичко това са пълни измишльотини според мен. Последните които разбират за покупката са малките акционери това е почти винаги.
Иначе лошо няма ако изкочи и някакво контра предложение от още някои.
Не е препоръка да ми вярватеНе е препоръка за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarcoКакто предполагах вчера, никакви препоръки няма да мога да дам по позицията.
Онова, което се споменаваше най-често (от непознатите на съседната маса) завършваше на "...СЕФ", нещо като "БАЙСЕФ", но изобщо не съм сугурен дали не беше нещо друго...
По мое мнение - няма никаква връзка между "затрудненията" при инсталирането на новия софтуер, за които се говори отдавна и дума, която завършва на нещо, пък било то и на "СЕФ"... Ако някой има мнение - може да ме опровергае.
Само опитвам да разсъждавам (без връзка с конкретно дружество), как би се отразила на движението на цените хипотетична новина за нов собственик в бъдеще? Може да се разсъждава в много посоки: търгово предложение към миноритарните, не че те ще се освободят на всяка цена, или ...............................
Кръстовища - много! Успех!
Ама интереса им не е към Оргахим , а една друга компания от БФБ :-)
Коментар
-
Зарко, освен Сеф, нещо като Байсеф, не си ли подочул и Ел, нещо като Хенкел или Ау, нещо като Дау К.?
Брей всеки се прави на много умен. Аз също смятам, че може да продадат бизнеса, но не сега. Не че имам нещо против. Тогава може би ще виждаме отчетите навреме. Ако трябва да съм честен, надявам се да се качват акциите. Имам такива и съм пристрастен, признавам си.
Не е препоръка и не искам да давам акъл на никого. Всеки сам си прави сметката.
Коментар
Коментар