If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не виждам никакво манипулиране от страна на Бертрам. Първо казва, че няма вътрешна информация и накрая добавя, че метода на определяне на тези цифри е хвърляне на боб.
А иначе цифрите му ми харесват, особено втората.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
За съжаление, и така не се определя цена при търгово предложение.
Спирам да пиша, че ме хващат лудите.
SubZero,
и мен ме бха хванали лудите на търговото на Слънце ..... сега е ваш ред да обяснявате ,че не се определя така търговото .... а на цена Х лв..Нито печалбата е като хората , нито оценките , нито счетоводната е много голяма / 100 и нещо лева/.... това прочетох на пръв поглед...
Успехи...
П.П. и най важното и търговото не е задължително .... може и да се откажат когато искат ....
Не е препоръка...
Абе..аз не съм голям специалист като вас ,но ми е ясно ,че ще има яко духане на супа за инвестиралите дългосрочно тук и за неосреднилите на позиции около сегашните....
За жалост и аз съм от тях. Интересът ми към борсата беше дългосрочен ,а не да продавам за жълти стотинки 2010 г.
Абе..аз не съм голям специалист като вас ,но ми е ясно ,че ще има яко духане на супа за инвестиралите дългосрочно тук и за неосреднилите на позиции около сегашните....
За жалост и аз съм от тях. Интересът ми към борсата беше дългосрочен ,а не да продавам за жълти стотинки 2010 г.
по-скоро би трябвало да се съсредоточим върху поредното доказателство за това какви са мажоритарите на бг публични дружества, да не посочваме имена - всички ги знаем
неприятното в случая е, че става въпрос за син чип, и то в момент, в който цялата инвестиционна общност се опитва да възстанови доверието на бфб
Абе вие нямате угодия, бе хора!
Всички викат, че акциите били евтини, но никой не купува.
Когато самият мажоритар реши да прави такова нещо (без значение на каква цена), вие пак сте недоволни!
Утре ще дойдат чужденците, а някой пак ще се размрънка, че изкупуват на безцените българския бизнес.
Решете в крайна сметка какво искате!
лично аз не съм акционер тук от доста време
въпросът е, че не е добър сигнал за по-дългосрочните инвеститори, каквито са пенсионните фондове - не може така днес излизаш на борсата, утре излизаш ако ти отърва ???
после искаме да инвестират нашите фондове на бфб - в какво да инвестират ?
ако решат да се отписват тези, които излязоха на борсата през 2006-2007 какво ще остане на бфб ?
SubZero,
само за протокола ... ако Бертрам беше пуснал едно съобщение от рода " КФН реши търговото на Оргахим е на .... Х лева .." това е манипулация а това ,че се прави на гадател няма нищо лошо и е в плюс на по младите колеги да знаят как се определя цената .....
Среднопретеглената борсова цена за последните шест месеца , плюс премия до 30 % ..... но ако мажоритара мине два пъти по 20 К акции на 50 лева при тази ликвидност ще стане мазало ....затова и спекулантите рискуват но и печелят понякога ... много.
SubZero,
само за протокола ... ако Бертрам беше пуснал едно съобщение от рода " КФН реши търговото на Оргахим е на .... Х лева .." това е манипулация а това ,че се прави на гадател няма нищо лошо и е в плюс на по младите колеги да знаят как се определя цената .....
За щастие, ти го каза по-добре и от мен!
Именно гадаенето (зад което може да се крие вътрешно инфо) е проблем, особено в ден, в който информацията за търговото е повече от същесвена.
И точно младите колеги имат нужда от защитата на КФН.
Ако беше написал защо смята, че това е цената (съгласно нормативната уредба и методите за оценка), нямаше да му кажа нищо.
Първоначално изпратено от meche_cveti93
Среднопретеглената борсова цена за последните шест месеца , плюс премия до 30 % ......
За съжаление, и така не се определя цена при търгово предложение.
SubZero,
Среднопретеглената борсова цена за последните шест месеца , плюс премия до 30 % ..... но ако мажоритара мине два пъти по 20 К акции на 50 лева при тази ликвидност ще стане мазало ....затова и спекулантите рискуват но и печелят понякога ... много.
по-скоро би трябвало да се съсредоточим върху поредното доказателство за това какви са мажоритарите на бг публични дружества, да не посочваме имена - всички ги знаем
неприятното в случая е, че става въпрос за син чип, и то в момент, в който цялата инвестиционна общност се опитва да възстанови доверието на бфб
Абе вие нямате угодия, бе хора!
Всички викат, че акциите били евтини, но никой не купува.
Когато самият мажоритар реши да прави такова нещо (без значение на каква цена), вие пак сте недоволни!
Утре ще дойдат чужденците, а някой пак ще се размрънка, че изкупуват на безцените българския бизнес.
Вижте колко леко се вдигна цената с 10% - скоро и по други позиции , и то няколко пъти по 10%. За прозрачноста сте прави (според мене КФН не спи - това си е целенасочена политика за да се изтръсква крушата переодично) . КФН като представител на държавата трябва да мачка и пресича такива мераци , не само като спира търгово ( и всичко свършва до тук или цената се вдига малко и търговото минава ) , а като се започва разследване , назначават ревизии и проверки . Не може цена на акция стигнала 800 лв сега да иска фирмата да си я купи за 100 или200 лв .Ако 800 е била нереална значи някои е манипулирал а КФН не се е намесила , както и обратния случай . И защо по дяволите КФН не се самосизира и да направи едно разследване как може активи да се обезценят 10 , 20 ,30 пъти и кой стои зад всичко това .
що за теза ? нали затова има движения на капиталовите пазари и едни печелят, други - не
Коментар