If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бертрам, естествено че всички могат да си предлагат търгово, или да увеличават капитала, което тук с прави със същата цел
То и затова цените са такива...
средна цена за последните 3 години около 330 кинта и сега мажоритаря иска да се измъкне по терлици на 85.
Я посмали малко, такава цена имаше толкова отдавна, че вече никой не я помни и е без значение.
Последната година цената беше около 100лв.
добре де
инвестора го дава 254.71 .. не знам как го смятат
аз разделих оборота за последните 3 години на броя акции...
Обобщен отчет: 3 години
Общо сделки:13 642
Прехвърлен обем (бр.): 188 812
Оборот (лв.):63 649 580
Изменение за 3 години:-52.67%
Въпроса е принципен. Признавам си, че не мога да кажа кое е законно или не, но по тази логика всички листнали се в времената на балона дружесттва може да ви изцакат с по едно търгово.
дебело подчертавам, че не ми е цел да има тръгово на висока цена, а просто коментирам едно такова търгово до какво би довело.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Той мажоритаря, ако беше много читав, нямаше да върти всеки месец вътрешни сделки. На какво основание, се чудя, очаквахте висока цена. То си беше разбираемо
ако това търгово на 85 мине ще направи такава реклама на БФБ, че по-добре КФН и БФБ да се саморазпуснат и който от мажоритарите иска да се листне на някоя чужда борса.
за мен проблема е, че търговото се предлага от мажоритаря (ако е от свързано лице е все същото)!!! Ако мажоритаря каже - пичове не става продавам сичкото кации на Хима примерно и Хима каже плащам ви по 85 кинта ...тогава е друго.
средна цена за последните 3 години около 330 кинта и сега мажоритаря иска да се измъкне по терлици на 85.
по тази логика може утре ЦКБ,ПИБ и Хима ... и тн и тн да ни пуснат по едно търгово на текущи цени и тогава 'кво праим'
не знам как е по чуждите борси, но според мен правилника трябва да се промени ако търговото се отправя от мажоритаря цената трябва да се получи след осредняване поне за година-две-три назад
така ще се избегнат много врътки занапред.
правим си страшна реклама пред чужденците,които ги чакаме да дойдат с големите мангизи....
не е препоръка
Товаа са глупости, ама нищо, ако искаме да ни дадът и на КРЕМ средна цена от последните 3 години........нещата са такива в момента, че мажоритарите могат да извиват ръцете на дребните както си поискат, друг е въпроса, че не много от тях(да не кажа че са единици) имат свободен кеш за да предлагат търгови, дори на тези смешни цени..........
ако това търгово на 85 мине ще направи такава реклама на БФБ, че по-добре КФН и БФБ да се саморазпуснат и който от мажоритарите иска да се листне на някоя чужда борса.
за мен проблема е, че търговото се предлага от мажоритаря (ако е от свързано лице е все същото)!!! Ако мажоритаря каже - пичове не става продавам сичкото кации на Хима примерно и Хима каже плащам ви по 85 кинта ...тогава е друго.
по тази логика може утре ЦКБ,ПИБ и Хима ... и тн и тн да ни пуснат по едно търгово на текущи цени и тогава 'кво праим'
не знам как е по чуждите борси, но според мен правилника трябва да се промени ако търговото се отправя от мажоритаря цената трябва да се получи след осредняване поне за година-две-три назад
така ще се избегнат много врътки занапред.
правим си страшна реклама пред чужденците,които ги чакаме да дойдат с големите мангизи....
не е препоръка
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
503 000 акции 36% не са собственост на мажоритаря.
Да речем, че иска да купи с търговото 25% * 85 кинта = около 10,7 милиона лева.
идват въпросите :
- защо му е на мажоритаря да изсипе 10,7 милиона лева за дял от губещо предприятие при това в условия на криза и повсеместна липса на кеш пара.
В момента с дял от 64% може да прави с дружеството каквото си иска и единственото му задължение е да публикува редовно отчети ....
при 85 лева капитализацията е около 42 милиона
какви са възможностите пред мажоритаря ако придобие всичко
първо положителните
а) върти биснеса и излиза на + цялата печалба
б) ослушва се и след време продава дружеството с горница
отрицателните
а) воден от състрадание към дребните акционери изкупува акциите им на 85, а после постепено цента им пада и пада ... до закриването на дружеството
б)
в)
как мислите ?
мнението не е препоръка за покупка или продажба на акции
И да мислим и да не мислим, пазара си има негова си мисъл. Каквото каже - това. Не е препоръка.
Ми те търговите така и се правят: възложителят казва каква цена дава, ИП-то доказва колко е "справедлива"...
Първоначално изпратено от man_united
Първоначално изпратено от ATILA
Бааааахти наглите копелета са тея!!! 85 - смешка!!!!
А ето това, просто вади очите!
"В документа е заявено, че Оргахим е на загуба, затова не може да приложи метода за оценка на база коефициент цена/печалба на дружества аналози".
Голям метод!!! Няма що!!
Ами DCF - защо не направят??
Че ще я коригират цената е ясно! Но пак остава въпросът - на колко?!
Днес купувача беше много мъдър!!!! Защото цената днес влиза в диапазона за определяне на минималната цена, под която не може да е коригираното търгово!!! Един вид - брани се интереса на голям пакет!
DCF със сигурност са направили!
Ама сега ако искаш мога по този метод и цена 20 лв. да ти изкарам: оптимистичен вариант (10%); реалистичен (50%), песимистичен (40%) - защото сме в криза и продажбите и печалбите падат... избираме по-висок дисконтов процент защото риска е по-голям...бла-бла-бла-бла!
Общо взето с един химикал и една елка може да си сметнеш цена на търговото, каквато то устройва...разбира се тя трябва да е малко по-висока от "средно-претеглената за последните 3 месеца"
Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар