IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ ДЗИ банк АД (RXB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз съм аут - ебаси циганията стана с това прехвърляне
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Ако знаеш нещо повече сподели го!

Коментар

• Znae6t, аз нямам нищо общо с тези хора за да запорират моя собственост, затова ми е интересно какво искат те от мен, какъв им е иска. Добре е КФН да вземе отношение по въпроса - създава се опзасен прецедент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
          Първоначално изпратено от доцента
          Запор върху капитала на дзи банк някой знаее ли нещо?върху 50 000 000лв от горнооряховския съд
          Някой разбра ли за какво е това дело по което тези смешници искат запор върху капитала? Аман от простотия!
          Защо реши, че са смешници, защото си гонят интереса ли. Имай предвид, че съдът е преценил искът им за вероятно основателен, затова е наложен запор.
          Друг е въпросът, защо ЦД се направи на ни чул, ни видял, спешно се извърши прехвърлянето на мажоритарния пакет и то на цена, доста по-различна от официално обявената.
          Въобще много въпроси без отговор се натрупаха тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от доцента
            Запор върху капитала на дзи банк някой знаее ли нещо?върху 50 000 000лв от горнооряховския съд
            Някой разбра ли за какво е това дело по което тези смешници искат запор върху капитала? Аман от простотия!

Коментар

• Благодаря за поправката, Силвия
              Иначе обяснението за данъците е правдоподобно според мен. Със сигурност добре са си направили сметката.

Коментар

• Pri tova polojenie mislja 4e mojem da o4akvame rurgovoto da e 10-15 procenta nad 8.30

Коментар

• Първоначално изпратено от sector
                  Предполагам, че основния пакет е минал на пазар и то на по-висока цена по данъчни причини. Вероятно надценката включва разходите по сделката към посредници и т.н. Горе-долу разликата отговаря на тези пари.
                  Пълни глупости. Разликата никога не може да отговори на тези пари !!!

Ето защо:

Брой акции обрани по пътя до 8.62/3 - 272 651
                  Обща сума по пътя до 8.62/3 - 2 205 961,02
                  Комисион за БФБ 0.1 % - 2 205,96
                  Такса за ЦД (81 сделки) - 40.50

Брой акции на ниво 8.62/3 - 37 129 656
                  Обща сума на ниво 8.62/3 - 320 388 931,28
                  Комисион за БФБ 0.1 % - 320 388,93
                  Такса за ЦД (2 сделки) - 1.00

Общо прехвърлени акции - 37 402 307
                  Обща сума - 322 594 892,30
                  Общо комисион за БФБ - 322 594,89
                  Общо такси за ЦД (83 сделки) - 41.50

Или, разходите по сделката (заедно с обирането) за БФБ и ЦД са 322 636,39 лв.

Ако предположим, че комисионът за ИП-то е 0.25 %, което е много, много високо за такава сделка, то се получават още 806 487,23 лв.

Сумирайки всички разходи - БФБ, ЦД и ИП - те са: 1 129 123,62

Разделяйки ги на броя прехвърлени акции се получава 0,030188609 лева на акция.

А от 8.31 до 8.62/3 са 0.31/2 лв.

Другия парадокс - какви данъчни цели ???

1. ОСА е гласувало за цената (независимо от 8.30) и няма начин да стане прехвърлянето на друго ниво.
                  2. Прехвърлянето на блоков сегмент е свързано с плащане на данъци.

Именно затова сделката мина на нормален пазар по време на сесията - освободена от данъци и спазено решение на ОСА.

Толкова ли не може да допуснете, че Кюлева и сие са си доплатили разходите за тези 0.31 стотинки, за да се легализира още някой лев. Сметнете само колко. А е добре и за двете страни по-високото ниво. Дори и за счетоводни цели. Помислете.

Поздрави на всички спечелили !

Коментар

• Първоначално изпратено от Мислителят
                    А защо не се прехвърлиха с блокова сделка, а трябваше да настава такъв хаус, от който изглежда и някои са спечелили? Доколкото видях и ИП доста бързо реагираха.

За хаус-музика ли става дума или за борса?

Коментар

• Защо да са подвели някой?

Аз също очаквах 8.31 и продадох малко под него.

Предполагам, че основния пакет е минал на пазар и то на по-висока цена по данъчни причини. Вероятно надценката включва разходите по сделката към посредници и т.н. Горе-долу разликата отговаря на тези пари.

Коментар

• По-важното в случая е, че участниците на пазара са били подведени за цената на сделката, макар и по-висока от първоначално обявената. Проблемът е в това, че ако по-високата цена беше публично обявена, нивата за покупки биха били по-различни.

Коментар

• А защо не се прехвърлиха с блокова сделка, а трябваше да настава такъв хаус, от който изглежда и някои са спечелили? Доколкото видях и ИП доста бързо реагираха.

Коментар

• Определено плащането чрез акции на гръцката банка не е причината за разликата. Цената 8,31 лв бе изрично фиксирана в мотивирания доклад на Управителния съвет на ЗПАД ДЗИ АД, като изрично е казано, че допълнително се получават въпросните гръцки акции, а не тяхната равностойност по пазарни цени на съседната борса. Някой има ли други идеи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              По тази позиция се търгува яко с вътрешно инфо! А любимото ни КаФеНе си спи сладък син, или по-точно се занимава с кокошкарски истории или търси под вола теле (нарушения там където ги няма). Като примерно мен ми наравиха акт за нарушение което после се оказа че не съм извършил и след писане на възражение акта отпадна. Егати смешната институция!
                              Поздрави на всички, които изчакаха!!! Днес май направихме по някоя и друга хилка?

Мен най ме кефи Пощата. Товарят си ДЗИ Банк, като невиждали въпреки, че банката ще я купува. Или не са знаели през всички тези месеци на каква цената ще мине мажоритарния пакет?!?!? Айде стига глупости! КФН няма ли данаправи нещо по въпроса? Или още мъчат най-големия борсов манипулатор JK?

Коментар

• kolegi spored vas vazmojno li e razlikata v cenata da se dalji na tova 4e edna 4ast ot akciite se zapla6tat, sas akcii na EVROBANK, i te bqxa poskapnali na grackta borsa i ako tazi sdelka tuk e svarzana s obrabatnata sdelka na borsata v garciq to za towa moje da e po visoka i cenata na sdelkata vna na6ata borsa

Коментар

Working...
                                X