аз съм аут - ебаси циганията стана с това прехвърляне
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ ДЗИ банк АД (RXB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PonchoПървоначално изпратено от доцентаЗапор върху капитала на дзи банк някой знаее ли нещо?върху 50 000 000лв от горнооряховския съд
Друг е въпросът, защо ЦД се направи на ни чул, ни видял, спешно се извърши прехвърлянето на мажоритарния пакет и то на цена, доста по-различна от официално обявената.
Въобще много въпроси без отговор се натрупаха тук!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sectorПредполагам, че основния пакет е минал на пазар и то на по-висока цена по данъчни причини. Вероятно надценката включва разходите по сделката към посредници и т.н. Горе-долу разликата отговаря на тези пари.
Ето защо:
Брой акции обрани по пътя до 8.62/3 - 272 651
Обща сума по пътя до 8.62/3 - 2 205 961,02
Комисион за БФБ 0.1 % - 2 205,96
Такса за ЦД (81 сделки) - 40.50
Брой акции на ниво 8.62/3 - 37 129 656
Обща сума на ниво 8.62/3 - 320 388 931,28
Комисион за БФБ 0.1 % - 320 388,93
Такса за ЦД (2 сделки) - 1.00
Общо прехвърлени акции - 37 402 307
Обща сума - 322 594 892,30
Общо комисион за БФБ - 322 594,89
Общо такси за ЦД (83 сделки) - 41.50
Или, разходите по сделката (заедно с обирането) за БФБ и ЦД са 322 636,39 лв.
Ако предположим, че комисионът за ИП-то е 0.25 %, което е много, много високо за такава сделка, то се получават още 806 487,23 лв.
Сумирайки всички разходи - БФБ, ЦД и ИП - те са: 1 129 123,62
Разделяйки ги на броя прехвърлени акции се получава 0,030188609 лева на акция.
А от 8.31 до 8.62/3 са 0.31/2 лв.
Другия парадокс - какви данъчни цели ???
1. ОСА е гласувало за цената (независимо от 8.30) и няма начин да стане прехвърлянето на друго ниво.
2. Прехвърлянето на блоков сегмент е свързано с плащане на данъци.
Именно затова сделката мина на нормален пазар по време на сесията - освободена от данъци и спазено решение на ОСА.
Толкова ли не може да допуснете, че Кюлева и сие са си доплатили разходите за тези 0.31 стотинки, за да се легализира още някой лев. Сметнете само колко. А е добре и за двете страни по-високото ниво. Дори и за счетоводни цели. Помислете.
Поздрави на всички спечелили !
Коментар
-
Определено плащането чрез акции на гръцката банка не е причината за разликата. Цената 8,31 лв бе изрично фиксирана в мотивирания доклад на Управителния съвет на ЗПАД ДЗИ АД, като изрично е казано, че допълнително се получават въпросните гръцки акции, а не тяхната равностойност по пазарни цени на съседната борса. Някой има ли други идеи?
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от БатяПо тази позиция се търгува яко с вътрешно инфо! А любимото ни КаФеНе си спи сладък син, или по-точно се занимава с кокошкарски истории или търси под вола теле (нарушения там където ги няма). Като примерно мен ми наравиха акт за нарушение което после се оказа че не съм извършил и след писане на възражение акта отпадна. Егати смешната институция!Днес май направихме по някоя и друга хилка?
Мен най ме кефи Пощата. Товарят си ДЗИ Банк, като невиждали въпреки, че банката ще я купува. Или не са знаели през всички тези месеци на каква цената ще мине мажоритарния пакет?!?!? Айде стига глупости! КФН няма ли данаправи нещо по въпроса? Или още мъчат най-големия борсов манипулатор JK?
Коментар
-
kolegi spored vas vazmojno li e razlikata v cenata da se dalji na tova 4e edna 4ast ot akciite se zapla6tat, sas akcii na EVROBANK, i te bqxa poskapnali na grackta borsa i ako tazi sdelka tuk e svarzana s obrabatnata sdelka na borsata v garciq to za towa moje da e po visoka i cenata na sdelkata vna na6ata borsa
Коментар
Коментар