If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като ти е толкова ясно всичко я обясни на човека питал по-надолу защо на ОСА е приета цена 8,31, а сделките минаха над 8,6......обясни защо минават в два различни дни такива пакети на различни цени...
Според мен цената на сделката е различна заради разликата между цената на акциите на Юробанк към момента на договарянето на сделката и цената им към момента на сключването й. А втория ти въпрос не го разбирам. Борсовата търговия се извършва в много различни дни (около 250 годишно) и все на различни цени )
POZDRAVLENIE ZA VSI4KI KOITO IMAHA TURPENIETO I VOLJATA DA KUPUVAT NA 3LEVA , A SEGA DA PRODADAT PO 8.31.SAGATA RXB PRIKLU4VA- SEGA NJAKOI 6TE KUPUVAT MALKO PO NISKO OT TURGOVOTO I 6TE SPE4ELJAT MALKO OT RAZLIKATA.SPORED MEN KFN MOJE DA GI VURNE I ZA CENA OT 8.60. USPEH PRIJATELI I V BUDE6TETE SDELKI.
Най-добре да напишем всички въпроси сега:
за да можем да търсим отговорите им
В мен стой тоз прос(т) въпрос:
Дали е случайно съвпадение в датата на общото събрание на ДЗИ Банк и решението на БНБ?
П.С. Май забравихме да си казваме кой какво има а?
П.С. 1 Притежавам акции на ДЗИ БАНК
а и какво стана - нали на БФБ никога не се е работило с вътрешно инфо
П.С. много въпроси изникнаха от вчера до днес, ама тия още не са им прехвърлени акциите и тръгнаха да отправят Търгово предложение.
Сега се сетих още нещо, а какво става в този случай с варантите, които важат до 01.03.2007г.
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
В БФБ-София АД е постъпило уведомление относно проект на търгово предложение за закупуване на ценни книжа, съгласно ЗППЦК:
- Дружество, обект на предложението: ТБ ДЗИ банк АД-София /RXB/;
- Предложител: Юробанк ЕФГ Холдинг (Люксембург) АД;
- Упълномощен инвестиционен посредник: ИП Българска Пощенска Банка АД;
- Брой на акциите, притежание на предложителя /пряко и чрез свързани лица/: 37 445 210 бр./74.89 %/;
- Брой на акциите, обект на търговото предложение: 12 554 790 бр.;
- Предлагана цена за една акция: 8.31 лв.;
- Срок на предложението: 28 дни, считано от деня следващ датата на публикуване на предложението в два централни ежедневника;
- Намерения на търговия предложител:
Търговия предложител възнамерява да поиска отписване на ТБ ДЗИ банк АД-София от регистъра на публичните дружества, воден от КФН;
Тъй като ЕФГ Юробанк Ергасиас АД, дружеството-майка на търговия предложител контролира друга банка в България, а именно Българска Пощенска Банка АД, е вероятно да настъпи сливане през 2007 год. между ТБ ДЗИ банк АД-София и Българска Пощенска Банка АД;
- КФН все още не е взела отношение към предложението.
Не всичко ми е ясно, но достатъчно за да взема решение при минимален риск. Цената на Евробанк И Еф Джи към вчерашна дата е около 26,90 Евро.
Първоначално изпратено от Poncho
Какво разбирате под:
"Цената, на която ЗПАД ДЗИ АД ще продаде притежаваните 25 045 437 акции от капитала на "ДЗИ Банк" е 106 409 120 Евро или 208 118 149 лв. Цената е формирана от 74 195 000 Евро кеш и 1 349 000 акции от капитала на Евробанк И Еф Джи с договорно и надлежно фиксирана съвкупна цена от 106 409 120 евро."
Най-вече ми е интересно какво означава "договорно и надлежно фиксирана съвкупна цена от 106 409 120 евро". Означава ли че се получава евро и акции на обща стойност 208 118 149 лв. или действително за 25 045 437 акции ще се платят "74 195 000 Евро кеш и 1 349 000 акции от капитала на Евробанк И Еф Джи".
Питането ми е заради цената на акциите на Евробанк И Еф Джи, която напоследък се движи около 28 евро. Това прави за 1 349 000 акции около 37 772 000 евро или общо цена за 25 045 437 акции 111 967 000 евро. Съответно 218 988 417 лв. или 8,74 на акция.
Разбира се това няма нищо общо с цената на RXB.
Много се разприказвах /разписах/. Със здраве и успешна!
Абе, що за хора сте? Като минават сделките на блоков сегмент - ама що така това онова, като ги правят през нормална търговия пак лаете. Какво искате? Да ви се обади някой и да каже ето купи си сега щото еди кога си в толкова и толкова часа ще правим еди какво си? Макар че нещо подобно направиха хората. Какво се оплаквате? Аз не мога да си представя нещо по-ясно и не ощетяващо никой от сегашната ситуация. Ясно беше казано каква ще е цената. Сделките започнаха при първа възможност - след ОСА на ДЗИ АД и разрешение от БНБ. Кеф ти да продаваш на пазара, кеф ти да чакаш търговото!
Като ти е толкова ясно всичко я обясни на човека питал по-надолу защо на ОСА е приета цена 8,31, а сделките минаха над 8,6......обясни защо минават в два различни дни такива пакети на различни цени...
За поведението на Биохим трябва да питаш брокера им. Нормално е да е имало уговорка. Все пак не става дума за моите или твоите акции.
Считам че изкупуването от пазара ще продължи, но ще видим...
Poncho, като всичко е ясно защо Biohim до 13.12. постояно пускаха ордери и към 10,00 ги изтеглиха всички.
освен това днес стана фал според мен, защото Булброкърс бяха пуснали и втори ордер, който не се осъществи
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Абе, що за хора сте? Като минават сделките на блоков сегмент - ама що така това онова, като ги правят през нормална търговия пак лаете. Какво искате? Да ви се обади някой и да каже ето купи си сега щото еди кога си в толкова и толкова часа ще правим еди какво си? Макар че нещо подобно направиха хората. Какво се оплаквате? Аз не мога да си представя нещо по-ясно и не ощетяващо никой от сегашната ситуация. Ясно беше казано каква ще е цената. Сделките започнаха при първа възможност - след ОСА на ДЗИ АД и разрешение от БНБ. Кеф ти да продаваш на пазара, кеф ти да чакаш търговото!
Добре де ако са австрийците на кого ги продават акциите.....на EFG! Не трябваше ли ако има такава сделка да бъде обявена предварително......и къде се губят 1500 000 акции......
Имам чувството че вчера и днес някой направи голямата машинация ....ама да видим.
Нагледен пример как НЕ трябва да се управлява една публична компания. Никой нищо не знае какво става в момента......всички си траят ни лук яли, ни лук мирисали......
Никакво инфо до Борсата.....тези прехвърляния не са ли важна инфорация, която трябва да се обявява дееб@......просто имаме още ляб да ядем докато стигем, там където ни приеха....
Нема да се плашиш
тъкмо ще има за какво да си говорим довечера
Пък според мен Банк Аустриа купиха на 2.5 и сега продадоха на 8.25
пей сърце
Нагледен пример как НЕ трябва да се управлява една публична компания. Никой нищо не знае какво става в момента......всички си траят ни лук яли, ни лук мирисали......
Никакво инфо до Борсата.....тези прехвърляния не са ли важна инфорация, която трябва да се обявява дееб@......просто имаме още ляб да ядем докато стигем, там където ни приеха....
Коментар
Anton Chigurh
Като гледам кой е продавача това да не би да са акциите на Австрийците?
Коментар