IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• драги Петров, най-добрите си акции ли разпродават?!?!?
    Погледни какво са продали:

“Рилапласт” АД - ами то е в ликвидация
    „Унипак” АД - за 9-месечието печалбата им пада на 36 хиляди в сравнение с 627 хиляди за минал период. Мислиш ли, че това са добри резултати?!
    „Ико Бизнес” АД - на тях може да видиш финансовия им отчет за 2005-та тук http://www.albhold.com/otcheti/IKOBZ_GFO_2005.pdf
    Печалбата е паднала на 61 хиляди отр 187 хиляди за минал период. Мислиш ли, че се представят добре?!?!? Явно и за 2006-та нещата при тях не вървят.
    За „Слънчо” АД въобще да не говорим ....

Коментар

• Момчета не се заблуждавайте, че фирма с много кеш, особено ако говорим за инвестиционно дружество е нещо много хубаво. Това просто е безотговорно управление, стремеж за обезпечаване на заплатки и други екстри. Да ги бяха инвестирали поне във взаимни фондове, ако нямат акъл за директни инвестиции на капиталовия пазар.
      Вярно е, че дружеството е подценено и може да имаме положителни очаквания, но дайте да не ги заблуждаваме мениджърите, че управляват добре. Управляват го така, че да излизат на печалба, преди отчетите разпродават най-добрите си акции, вземат решение за дивидент, за да правят мили очи на акционерите.
      Дружеството му е добро, но нека дойдат нови мениджъри. И какъв е ефекта? Направете си труда влезте в графиките за годишния тренд на акциите на това дружество и го сравнете с останалите.
      Мнението ми е лично и незаангажиращо. Оставам си с добрите очаквания, но това не ми пречи да виждам реално нещата.

Коментар

• То хубаво че се разпродават активи и се трупа кеш, ама след това какво ще правим. Нали знаете че парите се харчат по-бързо отколкото се изкарват. Аз се разочаровах от мениджмънта на дружеството преди доста време и затворих позицията.
        На тези които все още залагат на GAMZA им пожелавам успех

Коментар

• Bobi75...napalno sam saglasen s teb...
          Tezi akcii sa si napravo idealni....ako vzemat, che razprodadat oshte niakoi aktiv....mi to sreshtu vsiaka akcia shte ima samo iako kesh....a ot kesha po-hubao niama....

Ne e preporaka...

Коментар

• точно компания по Греъм: кеша е 80% от пазарната капитализация, а представяте ли си още колко актижи има

Коментар

• Neshtata si idvat na miastoto.....KOITO RAZBIRA....TUKA SE SPIRA...

Коментар

• ех, таз ГАМЗА бе....

Коментар

• А, аз 6 години се "мъчих" там.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                    Може освен набори и бадженаци да излезем
                    Ами нищо чудно, аз 5 години във ВИНС-а, се "мъчих".
                    Нищо не пречи да ударим по чашка при следващото ми идване във Варна.

Коментар

• Може освен набори и бадженаци да излезем

Коментар

• Първоначално изпратено от Курти
                        Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                        Какво ще я правим таз Гъмза утре бре момчета? Иска ми се да взема малко, ама ми се иска да има обеми, че да има кой да ми прави компания.
                        Бих ти правил компания,обаче на Златните ,а обемите ще са в чашки.
                        И аз се присъединявам към компанията. Даже с KOSTJUMAR-а май сме набори.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                          Какво ще я правим таз Гъмза утре бре момчета? Иска ми се да взема малко, ама ми се иска да има обеми, че да има кой да ми прави компания.
                          Бих ти правил компания,обаче на Златните ,а обемите ще са в чашки.

Коментар

• Какво ще я правим таз Гъмза утре бре момчета? Иска ми се да взема малко, ама ми се иска да има обеми, че да има кой да ми прави компания.

Коментар

• Може да има и грешки в управлението на холдинга , но той е и силно подценен . Не може цената на акциите да е равна на парите в брой , който холдинга има в банката/без да се смятат последните резултати 0.63 лв на акция/. Ако смятаме просто аритметично
                              2.90 лв. + 0.63. + собственост = ?
                              Някои може ли да ми каже какво ще стане ако някой голям реши да сложи ръка на финансовите средства и недвижима собственост ?
                              Имам акции , не препоръка за покупка и продажба.

Коментар

• Печалбата явно е от сделката с продажбата на Унипак и Слънчо. Това показва, че холдингите лесно могат да излизат на печалба като разпродават част от наличните портфейли. Има ли смисъл обаче от такава печалба, след като пакетите са продадени на доста по-ниски от пазарните цени на акциите към края на годината. За мен това е доста самоцелна печалба, при условие, че се продават активи с нарастваща капитализация.
                                Не знам защо превъзнасяте паричните еквиваленти. На този динамично развиващ се капиталов пазар, парите биха могли да се влагат в инвестиции в други дружества или да се предоставят като заеми на дъщерните дружества.
                                Приходите от дивидент са само 135 хлв., които на фона на наличните на 1 януари ценни книжа за 7749 хил.лв., т.е. само 1.7%. Смешно малко дивиденти от притежаваните пакети. Дали се управляват добре предприятията?
                                Струва ми се, че не трябва да превъзнасяме прекалено отчета, преди да се види консолидирания отчет.

Коментар

Working...
                                X