При печалба на акция 0.64 лв. холдинга може да даде дивидент за 2007 г. от 0.40 - 0.50 лв. При цена на закупуване на акции 2.45 - 2.55 лв. това си е ........ една почивка на море !Smile[/url][/b][/i][/u][/code]
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)
Collapse
X
-
Не разбрахте ли, че тук само се разпродава собственост) ! Тези които държите на позицията погледнете за последните две години какво се продаде
) , на какви цени
)) и поне се надявайте един залък и за вас да остане
) !
Ама тия са гяволи на нивито на чичко Банев))). и си мисля че този кеш / 20-30% от реално продадените активи / няма да е за всички
))))
Умереният риск винаги печели !))))))
Коментар
-
Sedia si isi mislia......prehvarliam ZA i PROTIV.....obache tova...
Паричните средства на дружеството нарастват със 71,6% на годишна база до 7,76 млн. лв., или 2,90 лв. на акция
.......napravo me shokira....
Samiat fakt za nalichnost na tolkova pari ....kakto ida se zavartiat....kolkoto i da se iztochat...vse triabva i da poostane neshto za akcionerite....
Predstaviam si kakvo eventualno mojeshe da se poluchi ako niamashe dalaveri s akciite koito holdinga e prodal... imotite na drujestvata v koito ima goliam dial i sa bili napravo PODARENI....
....I VSE PAK MOETO MNENIE E ,CHE CENA OKOLO 4-4.50 E REALNA..
...ne sluchaino v portfeila na ADVANCE INVEST ima oshte akcii koito sa preoceneni otdavna na okolo 3.3....a ot moi nabludenia...KAROL SI ZNAIAT RABOTATA...tezi akcii gi imat ot dosta otdavna...
NE E PREPORAKA KAM NIKOGO...
Коментар
-
Тези 7 762 хил. лв. парични еквиваленти изглеждат солидно на база на моментната му цена. Капиталът (парите) винаги са важни, но по-важно е, как ще се завъртят.
Честно позицията наистина може да е обещаваща, но трябва да се отговори на един важен въпрос, как ще се използват тези пари:
1. Да се инвестират в предприятията на дружеството, за мен това е най-добрата възможност. Земеделието ще спечели много с влизането в ЕС, а инвестициите там са малко и могат да доведат до добра доходност.
2. Ще се закупят други предприятия - също добър вариант, показващ, че холдинга иска да се развива и расте.
3. Да ги раздаде под форматата на дивидент - стратегически лош избор, но може би ще е добър за мажоритарните акционери в кратосрочен план.
4. Да купи други акции като миноритарен пакет - по-принцип за мен холдинг е дружество управляващо и контролиращо група предприятия, а не фонд печелейки от покупко-продажба на акции. Така, че лично на мен този вариант не би ми допаднал
5. Парите да стоят на сметки, предприятята да губят - без коментар
6. По някакъв начин да източат тези пари - също без коментар
Не знам кой е мениджмънта ако смятате, че той ще вземе правилно решение за тези пари инвестирайте, ще си заслужава.
Накрая да отбележа, че непознавам добре холдинга и може анализа да ми е напълно погрешен и че мнението ми не е съвет за покупка или продажба[/quote]
Az smiatam , che shte bade variant 2, edno ot druzestvata shte e ot novite IPO-ta.
Niamam vatreshna informacia, samo spekuliram. Imam i naum edno ot tiah.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от aazНяма друг холдинг , който да дава дивидент и да е на такава цена.....
Дундо1 чети по-добре - вадя холдинга на светло -т.е. да търгувам с него....,а не от портфеила....напротив да ми се увеличи процента им в портфеила ми..... и не само този хилдинг...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dundo1Ami ponqtieto za holding ne e li- upravlenie na pari4ni potoci.Estestveno sled kato mogat da kupqt ne6to po-evtino i da go prodadat po-skupo, 4e 6te go napravqt.Tova pak e vid pe4alba nali?
A dali si sruva da se investira tam samo investitorite znaqt i re6avat, ama zamisli se 2.90 pari4ni sredstva na akciq, a cenata e malko po-nagore
Тези 7 762 хил. лв. парични еквиваленти изглеждат солидно на база на моментната му цена. Капиталът (парите) винаги са важни, но по-важно е, как ще се завъртят.
Честно позицията наистина може да е обещаваща, но трябва да се отговори на един важен въпрос, как ще се използват тези пари:
1. Да се инвестират в предприятията на дружеството, за мен това е най-добрата възможност. Земеделието ще спечели много с влизането в ЕС, а инвестициите там са малко и могат да доведат до добра доходност.
2. Ще се закупят други предприятия - също добър вариант, показващ, че холдинга иска да се развива и расте.
3. Да ги раздаде под форматата на дивидент - стратегически лош избор, но може би ще е добър за мажоритарните акционери в кратосрочен план.
4. Да купи други акции като миноритарен пакет - по-принцип за мен холдинг е дружество управляващо и контролиращо група предприятия, а не фонд печелейки от покупко-продажба на акции. Така, че лично на мен този вариант не би ми допаднал
5. Парите да стоят на сметки, предприятята да губят - без коментар
6. По някакъв начин да източат тези пари - също без коментар
Не знам кой е мениджмънта ако смятате, че той ще вземе правилно решение за тези пари инвестирайте, ще си заслужава.
Накрая да отбележа, че непознавам добре холдинга и може анализа да ми е напълно погрешен и че мнението ми не е съвет за покупка или продажба
Коментар
-
Ako razgledate portfeila na GAMZAta ...pone tova ,koeto e dadeno v Investora....shte zabelejite
,che holdinga pritejava okolo 34% ot Lotos Tryavna....
Poneje sam hodil mnogo pati v Tryavna ..shte vi kaja ,che tozi zavod se namira na papa na centara......i che samo zemiata otdolu e v momenta adski mnogo pari...ne znam zashto navremeto sa go postroili tam.....ot druga strana znam,che mnogo apetitni imoti sobstvenost na zavoda...(magazini,obshtejitie,dr. sgradi) sa razprodadeni napravo za stotinki...
Taka che ....iavno holdinga pritejava dobri aktivi,no ne sam siguren za koi sa otredeni da gi polzva...
Pritejavam akcii na holdinga...i zasega ne smiatam da se razdeliam s tiah...
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6tБик приятелю, не тълкувай думите ми като дявола евангелието. Изтъкнах само някои факти, които ти знаеш по-добре от мен и си писал за тях. Много добре, че и по-добре от мен познаваш действията на мениджмънта.
А че се купува сега, а не през последните два месеца тази позиция показва невежеството на много играчи, нима формираната печалба е изненада за теб, но за другите явно е.
Както виждаш не коментирам подцененост или надцененост. Рядко се включвам тук, обикновено само с някои кратки коментари относно психологията на играчите на БФБ.
Желая ви успех!
А колкото до мениджмънта май не се сещам дружество на БФБ, за което да не мога да изкарам някоя кирлива риза (но това разбира се не им пречи да се търгуват на безумни нива).
Коментар
-
Ami ponqtieto za holding ne e li- upravlenie na pari4ni potoci.Estestveno sled kato mogat da kupqt ne6to po-evtino i da go prodadat po-skupo, 4e 6te go napravqt.Tova pak e vid pe4alba nali?
A dali si sruva da se investira tam samo investitorite znaqt i re6avat, ama zamisli se 2.90 pari4ni sredstva na akciq, a cenata e malko po-nagore
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dundo1Abe hora kude 6te gi vadi6 ot portfeilaVidqhte li im ot4eta(nekonsolidiran ama pak e pokazatelno)- 0.62lv na akciq i BV>5lv, ami tova ne go li pravi avtomati4no edin ot nai-dobrite holdingi v moemnta.Udvoqvat i pe4albata, no kusno razgledah ot4eta da uspeq da vlqza s pove4e. Ne e preporuka, a u4udvane za6to nqma po-seriozen interes
Не е препоръка за покупка или продажба.
Коментар
-
Abe hora kude 6te gi vadi6 ot portfeilaVidqhte li im ot4eta(nekonsolidiran ama pak e pokazatelno)- 0.62lv na akciq i BV>5lv, ami tova ne go li pravi avtomati4no edin ot nai-dobrite holdingi v moemnta.Udvoqvat i pe4albata, no kusno razgledah ot4eta da uspeq da vlqza s pove4e. Ne e preporuka, a u4udvane za6to nqma po-seriozen interes
Коментар
Коментар