IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 106 Sam sre6tu vsi4ki

Коментар

• Диагностик, напълно подкрепям мнението ти, за съжеление това не прави акцията по-малко добра. За мен тук нещата се гласят както при някои други компании на БСЕ, които са от най-печелившите за тази година.
      За практикуваните счетоводни практики дори не говоря.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Точно това беше и моят въпрос...печалба от дейоността 3686 хил. - какво продадоха тези хора?

Коментар

• Пожелавам на инвестиралите най-после да бъде реализиран пробива при тази подценена акция. Тя заслужава.
          Добре е обаче, да се гледа и по-разумно отчета. Споменавам го, защото ми е чудно какви ентусиасти се появяват като купувачи.

Печалбата от продажба на ДМА е 3407 хил.лв. Сега сравнете с консолидираната печалба 2693 хлв. и си направете извода, че с продажбата на ДМА на практика се покрива загубата на дейността на дружествата в групата. Мен лично би ме притеснявала разпродажбата на активи на 1 дружество.
          Така че, акцията може да поскъпне, защото е подценена, а не защото изведнъж имаме страхотен отчет.

Коментар

• имам два въпроса към сведущите: знаете ли какво точно са продали Гъмза и знае ли някой малко повече за Перун АД?

благодаря

Коментар

• 13.08.2007 год. в БФБ-София АД е постъпил консолидиран отчет към второ тримесечие на 2007 год. от Северкооп Гъмза Холдинг АД-София /GAMZA/

Коментар

• Желая "довиждане" на всички останали в позицията. Търпението ми е изчерпано, затова излязох.

Продължавам да си мисля, че позицията е подценена, но скрития мажоритар на практика е не особено добро решение. Мисля, че всички са на ясно, че "истинския мажоритар" (вземащите решение за дружеството и участията му) е скрит в индивидуални участия под 5%. Затова и явно няма интерес за по-сериозно раздвижване на позицията. Някой просто предпочита тайно (под 5%) да си увеличава дяловете, но има интерес да го прави бавно и незабележимо. Затова и много от решенията са половинчати - малък дивидент, не се приемат решения за преоценки на активите в дъщерните дружества и оттам сплитове. Аз си го обяснявам с липса на добра воля за раздвижване на позицията.

Нямам и особено добри очаквания за консолидирания отчет. Поне публичните участия не са с добри резултати - Лотос продължава да губи, Рекорд също. Медиас намалява размера на печалбата си, а и е в твърде скромни равнища. Дано поне непубличните дружества да са скритата изненада.

Желая на оставащите успех. Позицията е такава, че винаги има възможност за изригване. Има известни симптоми, но такива има от няколко години. Желая Ви го.

Коментар

• Хммм... аз ли се бъркам или GAMZA беше от дружествата, които си нямат мажоритар
                  Не не се бъркаш, а тези дружества доста намаляха.

Коментар

• Хммм... аз ли се бъркам или GAMZA беше от дружествата, които си нямат мажоритар
                    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Това е малко позабравена позиция по която вчера и днес има раздвижване.Да не би да има интерес от нов мажоритар?

Коментар

• В следствие от увеличението на капитала на Медийни Системи АД-Стара Загора Северкооп Гъмза Холдинг АД-София увеличи дяловото си участие до 27.12%, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Компанията увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3.5 млн. лв. чрез предлагане на 1.5 млн. акции, от които записани и платени бяха 1 499 971 броя с номинална и емисионна стойност 1.00 лв.

Печалбата на Медийни системи АД за първото тримесечие на 2007 г. се понижи до 125 хил. лв., в сравнение с 354 хил. лв. година по-рано.

От своя страна Северкооп - Гъмза Холдинг АД завърши първото тримесечие на годината с консолидирана загуба от 20 хил. лв., спрямо 96 хил. лв. година по-рано.

Днес (5 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Трансинвестмънт АДСИЦ, Северкооп Гъмза Холдинг АД и Албена Инвест Холдинг АД, в резултат на които приобретателят ще има право на дивидент.

Общото събрание на Северкооп Гъмза Холдинг, проведено на 23 юни взе решение да разпредели по 0.06452 лв. брутен дивидент на акция (0.0600036 лв. нетен дивидент на акция) за изминалата 2006 г., докато само ден по-късно акционерите на Албена Инвест Холдинг гласуваха за брутен дивидент от 0.20 лв. на акция (нетен дивидент от 0.186 лв. на акция).
                        Северкооп - Гъмза Холдинг АД завърши първото тримесечие на годината с консолидирана загуба от 20 хил. лв., спрямо 96 хил. лв. година по-рано.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Някой знае ли какво се реши днес на събранието ?

Коментар

• И КДН беше нискодоходна акция довчера. Но довчера.

Коментар

• Засега е ниско доходна..НО засега.

Коментар

• По принцип инвестицията в акции не е от нискорисковите. Съответно и тази в GAMZA не е такава. Ако искаш нискорискова инвестиция и гарантирана, не особено висока доходност, инвестирай в облигации!
                                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Working...
                                X