IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазерлес АД (FZLS / FZLES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• A kakво правят с този кеш (5 млн. казвате) ? Ако го държат в банката, много е вероятно да плащат такси (защото се въведоха значителни такси за държане на големи суми от фирмите) Тези пари трябва да се използват,за развитие на бизнеса, най добре за придобивания, макар че няма да бъде достатъчен.
    Има един точен израз, който описва нещата - заспал на волана. Мениджмънта е заспал на волана
    Last edited by ПИЧ; 15.02.2021, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение

Прави ли печалба? Каква му е печалбата ?
      Правеше печалба, сега май я гори ! А беше печеливша и дивидентна компания !

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
        Тук цялото дружество към момента пазара го оценява на малко под 8 млн. лв. а само кеша е над 5 млн.лв.
        Прави ли печалба? Каква му е печалбата ?

Коментар

• Тук цялото дружество към момента пазара го оценява на малко под 8 млн. лв. а само кеша е над 5 млн.лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
            Едни дядовци (и лелки), които нямат хабер от корпоративно управление. Не могат и да поемат рискове и да форсират пазара, да стъпят на нови пазари и така нататък. Не се интересуват от инвеститорите и от цената на акциите. Смятат си че предприятието е тяхно, вземат си заплатите, годишните възнаграждения и стоят.
            Преди години са били посъветвани да направят един сплит на акците в съотношение 1:10, дори и това не можаха да направят. Но то и в цяла България е такова положението със фондовия пазар.
            Преди години от любимите ми акции, но мениджмънта не пожела да се развие и е видно в резултатите.

Добър продукт с не лоши възможности, особено зад граница.
            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Едни дядовци (и лелки), които нямат хабер от корпоративно управление. Не могат и да поемат рискове и да форсират пазара, да стъпят на нови пазари и така нататък. Не се интересуват от инвеститорите и от цената на акциите. Смятат си че предприятието е тяхно, вземат си заплатите, годишните възнаграждения и стоят.
              Преди години са били посъветвани да направят един сплит на акците в съотношение 1:10, дори и това не можаха да направят. Но то и в цяла България е такова положението със фондовия пазар.

Коментар

• То пък е бъкано от стратегически инвеститори. Ако си убеден в коментара си - по-скоро се надявай на финансов инвеститор, да ги живне и да ги продаде със съответната печалба.

Коментар

• Като дългогодишен държател на ок. 150 акции, искам и аз да си изкажа мнението.

Потресаващо консервативен мениджмънт. Целият Управителен съвет е съставен от инженери, които по-принцип не са първи избор за управлението и развитието на една компания. Най голямото им постижение от последните години е непрекъснато намаляващия брой служители и съответно разходи за персонал

Компанията от 10 (десет) години работи с една технологична линия, при положение, че притежава две, което за мен е един от най-големите показатели за неефективен и пасивен мениджмънт. Поне да бяха организирали някакво събитие, за да отбележим тази абсурдна годишнина.

В докладите за дейността извиненията са едни и същи. Често се е наблягало върху риска от "непредвидими действия" на конкуренти. Явно мениджмънта може да оперира само в предвидими условия, да не говорим, че сигурно никога не им е идвало на ум, че те може да бъдат динамични и непредвидими за конкурентите си .

При резерви от 20 милиона лева (ок. 40 лв. на акция), в момента акциите се търгуват на цена от 19 лв., което много правилно отразява цялото абсурдно съществуване на Фазерлеза през последните години. Предприатието ще струва 2 пъти повече, ако се ликвидира и разпродаде

През 2007 г. компанията реализира 11 лв. печалба на акция, но тогава имаше икономически супер-цикъл. Дето се вика, по време на ураган и прасетата летят. За мен Фазерлес е едно прасенце, на което настоящите добри икономически условия не са му достатъчни да реализира добра доходност.

Мисля, че мениджмънта имаше достатъчно време да докаже, че не се справя добре, затова официално си оттеглям доереието към него . Според мен, най-добрата алтернатива а бъдещото развитие на компанията е продажба на стратегически инвеститор.

Коментар

• Как ви се вижда отчета?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Първото ,което ти прави впечатление като минеш край базата им ,че ги няма купчините от дърва.
                      Проблемите им с осигуряването на суровина са от няколко години, постоянно го споменават и в отчетите си. То не случайно го докараха до това положение. Не знам акциите им да са се търгували толкова ниско. Печалбите също им се изпариха. Беше добра компания без никакви задължения, те и сега мисля че нямат такива, обаче и продажби нямат. Ликвидност на акциите никаква.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Дайте да се обознача ,тези дни купих трицифрена бройка на 19,1 ....
                        Едно време акцията беше квалитетна и се ползваше с доверие ,въпреки бутиковия характер....
                        От няколко години върви надолЕ въпреки че има подкрепа и сега има 4К на купува...
                        Някакви идеи.....или да мисля за бързо излизане в края на месеца/годината ..
                        Не е препоръка...„
                        Голяма трудност да намеря темата а едно време беше водеща....това може би отговаря и на част от въпроса ми?
                        Първото ,което ти прави впечатление като минеш край базата им ,че ги няма купчините от дърва.

Коментар

• миисля че част от пазара им е в турция, натам сам може да си отговориш,
                          по принцип правели усилия за нови пазари да разработват ама...
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Дайте да се обознача ,тези дни купих трицифрена бройка на 19,1 ....
                            Едно време акцията беше квалитетна и се ползваше с доверие ,въпреки бутиковия характер....
                            От няколко години върви надолЕ въпреки че има подкрепа и сега има 4К на купува...
                            Някакви идеи.....или да мисля за бързо излизане в края на месеца/годината ..
                            Не е препоръка...„
                            Голяма трудност да намеря темата а едно време беше водеща....това може би отговаря и на част от въпроса ми?

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                              Защо е този спад на цената тука??
                              Изпуснал ли съм някоя новина?
                              Мдааа, вече си отговорих...
                              Тъжна е картинката...

Коментар

• Защо е този спад на цената тука??
                                Изпуснал ли съм някоя новина?

Коментар

Working...
                                X