IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазерлес АД (FZLS / FZLES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ПИЧ
    А аз ако бях на местото на мениджмънта на "фазера", правя едно LBO, вземам 100 млн. и купувам Лесопласта и ставам монополист у България и избивам рибата.
    Те 100 млн. така се взимат и така се двават.А и кой ще го продаде Лесопласта?
    Life won't wait for you.

    Коментар


    • хе-хе-хе, Стенли наистина ли мислиш че се притеснявам за Монбат?!
      Напълних се до козирката на 9,12 а сега знаеш къде е Не търси под вола теле.
      А иначе и аз съм доволен Фазера да ръсте, имам си 500 бр. Въпроса е да си пишем реални неща в този форум, а не да баламосваме новобранците.

      Успех момци!
      Vsichko, koeto sum napisal e realno i sum citiral iztochnik na info-to. Ako spored teb novata mashina i podobrqvaneto na proizvoditelnostta na ostanalite mashini ne e uvelichavane na proizvodstveniq kapacitet to usmivkata e za teb

      Коментар


      • А аз ако бях на местото на мениджмънта на "фазера", правя едно LBO, вземам 100 млн. и купувам Лесопласта и ставам монополист у България и избивам рибата.

        Коментар


        • Osven excel-skite files ima tekst, koito susto moze da bude polezen na vseki edin investitor ili spekulant, prosto trqbva da si sedne na zadnika i da go prochete.

          Коментар


          • От цитата на Франки е важна новата машина за разкрояване на плочи, тя би могла да увеличи капацитета, я си представете, че разкрояването е било "тясно място" ...
            Не е препоръка, имам акции и от това дружество, и от DRUPL

            Коментар


            • франки ако това е талкуването ти на "повишване на произв. капацитет" мога да ти отговоря само с усмивка

              ама иначе се чудя дали нашата дискусия се отразява така добре на акцията
              Batq, ami ako se podobri proizvoditelnostta na mashinite i se zakupqt novi mashini sigurno proizvodstveniqt kapacitet ste se uvelichi.

              Po-dolu superlud susto e pastenal tekst, koito govori za takiva namereniq ot strana na management.

              Коментар


              • Бравос, винаги е добре човек официално да си пише колко броя къде има . Адмирации!!!

                Коментар


                • хе-хе-хе, Стенли наистина ли мислиш че се притеснявам за Монбат?!
                  Напълних се до козирката на 9,12 а сега знаеш къде е Не търси под вола теле.
                  А иначе и аз съм доволен Фазера да ръсте, имам си 500 бр. Въпроса е да си пишем реални неща в този форум, а не да баламосваме новобранците.

                  Успех момци!

                  Коментар


                  • Батя, пазара ти отговори директно

                    И пак казвам. Потърсете няколко месеца назад бях направил много хубави извадки. Другия вариант Батя е да прочетеш отчета за 2006-та винаги е хубаво да се чете и текста

                    Коментар


                    • Батя, споко бе човек и Монбата ще се вдигне... . А за капацитета на Фазере не се бой .. идва Видов ден .

                      Коментар


                      • франки ако това е талкуването ти на "повишване на произв. капацитет" мога да ти отговоря само с усмивка

                        ама иначе се чудя дали нашата дискусия се отразява така добре на акцията

                        Коментар


                        • През 2007 год. се предвижда да се реализират значителни инвестиционни проекти.
                          Предстои договаряне и започване изграждането на локална пречиствателна станция за отпадни води от производството. Това е последният екологичен проблем за дружеството, след като проблемите по очистване на въздуха са разрешени през 2005 год. Реализацията на този проект трябва да се извърши през 2007 – 2008 год. Като подготвителна част от този проект за началото на 2007 год. е предвидено въвеждане в експлоатация на инсталация за топлообмен, целяща отнемане на топлината от отпадната и оборотната вода. Ефектът от това е не само екологичен, но и икономически, отнетата топлина ще се използва за технологични нужди – производство на пара, приготвяне на химикали и битови нужди – отопление и топла вода. Много сериозен е проектът, свързан с доставка и монтаж на нова машина за разкрояване на плочите. Този проект цели подобряване на организацията на работа в основния производствен цех “Главен корпус”, увеличаване на производителността на оборудването и на персонала, задължително условие за неизбежното увеличение на заплатите на персонала след влизане на България в Европейския съюз.
                          Освен тези задачи в Бизнес плана за 2007 год. са заложени и редица задачи за повишаване на енергийната ефективност. Предстои реконструкция на топлоенергийните инсталации с цел намаляване на топлинните загуби и по-ефективен контрол върху разходите. Предвидено е проучване за изграждане на трета инсталация за производство на топлоенергия от дървени отпадъци и реализация на проекта през 2008 год. Проучва се възможността за рекуперация на отпадната от производството пара.
                          Това е една много сериозна инвестиционна програма, но изпълнението й се оправдава от малките срокове за възвръщаемост и задължителното изпълнение на екологичните задачи.
                          “ФАЗЕРЛЕС” няма изградено звено, което да развива собствена изследователска дейност. Предвижданите инвестиционни задачи са продукт на маркетинговата дейност на специалистите на дружеството и външни консултанти. Изградено е звено за реконструкции, модернизация на оборудването и внедряване на инвестиционни проекти.
                          Предвижда се изпълнението на инвестиционните задачи да се извърши главно със собствени оборотни средства, заделяни през предходните години и акумулирани като капиталови резерви. В дружеството е утвърдена тенденция на ежегодно приоритетно увеличаване на капиталовите резерви, освен задължителните законови отчисления чрез разпределяне на печалбата и ограничено използване на кредити. Така организирано финансирането се извършва на ниска цена.
                          Недостигът на средства ще бъде попълван от ежегодно договаряния револвиращ кредит. Обезпечението по кредита ще се използва и като обезпечение за издаване на банкови гаранции и акредитиви. Гаранции и акредитиви се предоставят, като обезпечение на плащането за доставка на оборудване, технологична екипировка и други материали, както и като гаранция за изпълнение на договори.
                          Финансовият израз на Бизнес плана за 2007 год. е посочен в таблица № 7.

                          Табл. № 7
                          ПОКАЗАТЕЛИ Мярка 2007 г. 2006 г. Ръст %
                           нетни приходи от продажби хил. лв. 25300 24070 5,1 %
                           печалба от основна дейност хил. лв. 2000 3481 -42,5%
                           нетна печалба от дейността хил. лв. 1800 2925 -38,5 %
                           нетна печалба за периода на акция лв. 3,50 5,68 -38,5 %
                           сума на активите хил. лв. 16400 14020 17,0 %
                           нетни активи хил. лв. 14800 12477 18,6 %
                           акционерен капитал лв. 515 000 515 000 0 %
                           брой акции бр. 515 000 515 000 0 %

                          Очаква се приходите от продажби през 2007 год. да нараснат с над 5 %, в резултат на повишаване на производството и продажбите. Предвид сериозните промени в цените на основните суровини и материали и тяхната непредвидимост в преходния период на влизане на България в Европейския съюз, е изключително трудно да се направи обоснована прогноза за оперативна печалба от дейността. Разчетите са за печалба на ниво около 1,8 – 2 млн. лв. Тази прогноза е за резултат по-нисък от достигнатия през 2006 год., но не можем да не отчетем факта, че през изминалата година резултатите са рекордно високи, а през 2007 год., първата в Европейския съюз икономическата ситуация и особено цените на материалите са значително по-нестабилни. Това се констатира още в края на 2006 и началото на 2007 год., когато при някои цени беше отчетен не ръст, а скок на цените от 25 – 30 %, какъвто ние категорично не можем да постигнем на международните пазари.
                          Ne e preporuka, tova sa fakti i investicionni namereniq na management!

                          Коментар


                          • Търсите дружества, заявили намерения за увеличаване на капацитета? Ами вижте как го правят в съобщение до БФБ DRUPL от 16.05. "нова пещ и линия за производство на стъклени опаковки, до 100 млн. бутилки".

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от superlud
                              ...В резултат на тези инвестиции през 2006 год. са създадени условия и преработени 12 хил.тона дървени отпадъци, а тенденциите за 2007 год. са за 2 пъти по-голямо количество....
                              Само това е написано ... преди него са изредени машините които са закупени всеки да го тълкува както си иска
                              потърси назад. преди няколко месеца бях извадил доста повече и по-значими цитати

                              Коментар


                              • ...В резултат на тези инвестиции през 2006 год. са създадени условия и преработени 12 хил.тона дървени отпадъци, а тенденциите за 2007 год. са за 2 пъти по-голямо количество....
                                Само това е написано ... преди него са изредени машините които са закупени всеки да го тълкува както си иска
                                Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

                                Коментар

                                Working...
                                X