If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Че как нищо. Продаваха се... не знам дали всичко се е продало, но цената добра бе.
С една дума не проумявам как печалбата на едно дружество може да расте постоянно, а цената да пада. Това е нелепо. Да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Какво стана с търга през миналата седмица? По цените ако се съди, би трябвало нищо да не се е продало.Ако продължава така, другия месец ще има търг на 4,8 лева.Някъде въобще излизат ли резултатите от тези търгове с изключение на брокерските терминали?
интересно защо не проявява никой интерес към това предприятие на тези цени.
Имайки предвид, че през следващите поне 2 години продажбите и печалбата му ще растат, като имайки предвид кои са собствениците, може да се очаква дивидент още от другата година.
Всички дружества на Стара Планина, които са на печалба разпределят дивидент, М+С, ХЕС, Роза, преди и Елхим докато беше на печалба, ред е на Фазан. При една печалба от 300-400 хил. лв., дивидент от 0,50 ст. не е нереален.
С нищо не те плаша, просто както казах съм доста наясно с бранша и накъде отива (перспективите). Дано Фазан се оправи, защото да кажем съм лично заинтересован от това, но съм скептичен.
А пък ако се оправи и двамата ще сме доволни: акциите ще се качат, а аз ще спечеля от други неща :-)
Коментар