Първоначално изпратено от B.Graham
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фазан АД (4F5 / FAZAN)
Collapse
X
-
Понеже някои се притесниха от бързото покачване на цената пускам част от цифрите, които изкара елката , а вече всеки сам да прецени дали е добър фундамента. На мен също ми се ще да продължа да купувам фазани на 6-7лв, ама за жалост пилето отлетя и го оттървах
Price 13.58 лв
BV 6.12 лв
ROA 6.29%
ROE 13.54%
SPS 19.30 лв
EPS 0.83 лв
P/E 16.39
P/BV 2.22
P/S 0.70
profit margin за последните 12 месеца 4.29%
profit margin за първото тримесечие на 2007 6.83%
Промяна на печалбата спрямо първото тримесечие на 2006г 966.67%
Промяна на продажбите спрямо първото тримесечие на 2006г 107.88%
current ratio 1.46
Сметките са правени за последните 12 месеца, при цена от последната сесия /13.58/. И аз като започнах да ги купувам тези цифри бяха малко по различни, надявам се и като ги продавам, пак да не са същите
Относно събирането на пакет от 10000акции наистина е много трудно. Трябват бая нерви и късмет. И аз се опитах да събера долу горе такъв пакет но просто няма кой да продаде толкова при предишната цена. Извън Стара планина холдинг има около 80000 акции, като поне половината от тях са в хора от масовата приватизация и едва ли ще се появят на борсата. Според мен до 15лв се въртят около 20000 акции, между 15 и 20лв може да се появят още около 5-6 хиляди.
п.с. Притежавам акции и не е препоръка за покупка или продажба
Коментар
-
[quote="33 degree"]Ех Импе защо не купих тука 10 000 на 6.7?[/quote
Е-е-е-е, трудно щеше да напълниш толкоз.... най-малкото щеше да подгониш акцията нагоре предсрочно. Вярно е, че никой не ги искаше на ниските нива, аз все сочех Шарено пиле като преспективно, но... кой ти слуша?
Мене ми е второстепенна акция, но все пак се кефя на Яхо-о-о-о - то.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 33 degreeНе купувахте ли на 6-7 лв? Не купувахте! Ко ривете сега?Life won't wait for you.
Коментар
Коментар