IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазан АД (4F5 / FAZAN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На някой му е трябвало спешно кеш. Но по принцип след като bid-овете са малко и на голямо разстояние при едно изсипване се получава и голямо отклонение на цената. Друг е въпроса защо продавача избра да ги продаде по този начин след като можеше да им вземе по-висока цена, но решението си е негово. Все пак и другите трябва да намажат

Коментар

• все пак трябва да има причина за спада на цената!

Коментар

• Е как защо и бат ви Гойко да закачи нещо .

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306
          защо беше това изсипване
          Как защо - да си допълним.

Коментар

• защо беше това изсипване

Коментар

• Благодаря!

Коментар

• Колегите от дясно, ако ще продавате - продавайте, стига сте се тъпкали.)

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                  Миналата година явно са загубили голям клиент...
                  Кой - Иво Димов ли? :-)
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• !!!

Аз не мога да разбера, защо управителя на Фазан АД - Мирослав Чапанов е и управител във фирма Фазан И АД, дейността и адреса и на двете фирми са едни и същи и двете са регистрирани по ДДС.

Всяка година Фазан АД регистрира приход от около 1 млн. ( а тази година и повече) от продажба на материали .Попитах г-н. Чапанов за икономическата логика на тези сделки. Ето и отговора му:

Практика е да се кобинират/кооперират доставки на идентични суровини от няколко компании при работа с общ доствачик с цел извличане на максимална полза от обема (покупки) и допълнителните отстъпки в цена като следствие. Отделен въпрос е, че част от тези продажби се реализират и с цел чисто търговски интерес.

Не обвинявам в нищо ръководството на дружеството, но според мен би било полезно да се оповестяват сделките със свързани лица(ако има такива) както изискват Международните счетоводни стандарти.
                    Та това важи и за всички компании на БФБ.
                    Some things need time!

Коментар

• Миналата година явно са загубили голям клиент , но очевидно тази година нещата са наред. За натоварването си вадя изводи, че има още потенциал от отчета за 2004г., но ако знаеш повече по въпроса дай инфо моля.

Иначе Франки за съжаление е прав, че за сега не инвестират в ДМА, което е жалко. Все пак в този бизнес лесно се вкарват нови мощности при нужда и ако има договори ще развържат кесията предполагам ?!

Аз затова съм акцентирал на профит марджина и на големи поръчки еднотипна продукция, която не изисква спиране на машините за пренастройка и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK
                        Първоначално изпратено от prodigal
                        Капитализацията и е едва 10 милиона, ако изкарат около 2 лева на акция за годината, 14-15 милиона по ще и отиват. Имат капацитет да произвеждат повече дори и без нови инвестиции, а изнасят над 90% от продукцията.

Ако имат добри договори за износ (големи обеми и приличен профит марджин) ще си лети безгрижно пилето .

Лично не ангажиращо мнение, разбира се.
                        Според мен продажбите към края на годината ще минат 8млн, а печалбата на акция очаквам да е около 1.60-1.70.
                        Да не забравяме че и дивидентната политика си е доста добра, както и мажоритаря
                        така 4е капитализация от 14-15млн определено ще пасва значително по-добре от настоящите 10.

Лично мение

Само да кажа : внимавайте с тази екстраполация.
                        До колкото знам предприятието работи на 100 капацитет.
                        А тия продажби на материали са ми малко неясни.
                        Погледнах от какво се е образувала печалбата миналата година!!!
                        Не можах да открия дали дружеството оповестява сделки със свързани лица. Ако някой открие да свирне ще ми е интересно да ги видя.
                        Some things need time!

Коментар

• Догодина ще видим, след зимния сезон, характерен със завишено потребление на чорапи. ;-). Но дотогава има още хубави времена.

Коментар

Първоначално изпратено от alex2511
                            Първоначално изпратено от NOK
                            Първоначално изпратено от takiteasy
                            Ммдаа...фазанът се е спотаил някъде и кълве зрънца да има сили да литне...
                            При тези показатели въпрос на време е да минем 35

Не е препоръка
                            А като излезе отчета?

При отчета се надявам вече да гоним 40
                            А догодина ще има: "Къде съм аз - къде сте вие!"))

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
                              Първоначално изпратено от NOK

Не е препоръка
                              А като излезе отчета?

При отчета се надявам вече да гоним 40

Коментар

Не е препоръка
                                А като излезе отчета?

Коментар

Working...
                                X