IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Производството на Лесопласт намалява след затруднени доставки на суровини
    25.04.2008 12:45 ( LESPL )

Производството на шперплат на троянското дружество Лесопласт АД в натурално изражение бележи спад от 9,85% до 8 949 куб. м. към края на март 2008 г. в сравнение със същия период на миналата година, показа неконсолидираният отчет на компанията, представен чрез БФБ-София.

Като причина за спада компанията посочва трудностите при снабдяването с тополови трупи, както в България, така и в Сърбия, което води до намаляване на натоварването на производствените мощности.

Произведеното количество дървесно-влакнести плочи (ДВП) от Лесопласт също бележи понижение за тримесечието в размер на 5,18% на годишна база до 10 645 куб. м. поради технически проблеми с парна централа през януари.

Реализираното количество шперплат се увеличава с 1,8% в натурално изражение и с 6,8% в стойностно до съответно 9 569 куб. м. и 7,454 млн. лв.

Продажбите на ДВП обаче бележат спад в количествено отношение в размер на близо 50 на сто до 5 922 куб. м., а в стойност понижението е 46% до 2,9 млн. лв. От отчетите на компанията става ясно, че спадът при реализацията на ДВП се дължи на “трудности на италианския пазар”.

Така за първото тримесечие на годината общите продажби на продукция на Лесопласт възлизат на 10,4 млн. лв., или с 16,7% по-малко в сравнение с година по-рано.

Разходите по икономически елементи спадат с по-бавен темп – 8,6 на сто до 11,115 млн. лв.

В резултат на това компанията излиза на загуба на стойност 425 хил. лв. от печалба в размер на 733 млн. лв. година по-рано.

Балансовата стойност на дълготрайните материални активи се увеличава с 670 хил. лв. от началото на годината до 6,465 млн. лв.

http://www.investor.bg/?id=63070

Коментар

• мажоритаря е проблема,
      иначе приходите на Лесопласт са с 40% по-високи от на Фазерлес
      А капитализацията е три път по-ниска

Коментар

• Въобще не може да се сравнява с Фазерлес.. На Лесоласт най не ми харесва основният клиент че е мажоритарят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kenanov
          Австрийци са. Или са адски некадърни собственици или правят някакви шашми, цените на които продават на свързани лица не са се променили от години.
          Определено попадна в целта с второто.

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
            Prosto sa gola voda ...
            на първо четене отчета е пълна ТРАГЕДИЯ............... така е като на мажоритаря не му пука за акциите.
            мнението ми не е препоръка за покупко продажба на акции на Лесопласт

Коментар

• Доколкото знам фирмата е австрийска но иначе собствениците са гърЧи.Иначе и КДН-то е американско.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Prosto sa gola voda ...

Коментар

• Австрийци са. Или са адски некадърни собственици или правят някакви шашми, цените на които продават на свързани лица не са се променили от години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    Graham, че те гърците какви византиици са ? Те само са си присвоили това название, истинските византиици са ромеи /понеже са и дошли от рим/. както й да е, гърците не ми ги хвали
                    Ветре ако някой някога ми покаже че съм хвалил гърЧи ще се откажа от Ливърпул
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Graham, че те гърците какви византиици са ? Те само са си присвоили това название, истинските византиици са ромеи /понеже са и дошли от рим/, както й да е, гърците не ми ги хвали

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                        тука мажоритарите не беха ли гърци ?
                        Византийци.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• тука мажоритарите не беха ли гърци ?

Коментар

• Zle, prodaljava da im lipsva optimizaciqta kato na fazera.

Коментар

• има отчет - 425 хил загуба

Коментар

• Първоначално изпратено от Кафеджиев
                                Първоначално изпратено от Marti
                                Около 500 000 отиват за отрицателни разлики с фин. инструменти, пище че с това се е изпалтил целия дълг по ЗУНК нямат повече.
                                Печалбата им от оперативна дейност е около 3 000 000 .
                                Не съм много сигурен, че покриването на дълг намалява печалбата.
                                не, би трябвало да се отрази само върху паричния поток

абе имат много да ми доказват, докато си купя отново акции от тях ...

не е препоръка

Коментар

Working...
                                X