IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• pipbel, винаги ми е правило впечатление, че мисленето ти е ориентирано основно към миналото. Когато смятам Свилоза вкарвам и очакваната печалба за следващите две тримесечия. Тогава след отчет за Q1 2016 вероятно ще видиш годишна печалба около 95 стотинки. Би могла да е и повече но човек трябва да не се олива в очакванията си. Тогава вероятно ще кажеш, че оценката е различна. Винаги съм се чудил защо хората се водят от трейлинг показатели, които обхващат близкото минало от 2 до 14 месеца назад а не се опитват да си направят едни прости сметки и да видят как биха изглеждали малко по-късно. Според мен хич не е трудно. Не го възприемай като критика. Наблюдавах ориентирано към миналото мислене и при Сидрил и други подобни. Проблема на математическите модели е, че за да работят трябва да се вкарат доста субективни коефициенти и затова не винаги работят.
    Имам много Свилоза и много малко Лесопласт. Не препоръчвам нищо на никого.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      защо не направо и трите компании? p/e отива към 6, една от тях да се вдигне е достатъчно
      Прав е кубрю, кихнах му ги с 30% профит, повече и не ща, те не бяха и толкова много.

Ама гагата ми не е сама де, пак си имам 3 налични от индустриалните.
      Също и малко количество MERC и повечко от MGA. От последните и някоя друга опцийка сложих освен хартишките. Ликвидност, дивиденти, а пък мултипълите им като на лесото и свилата.
      Дори 4 бяха те заедно с МММ, ама вече кеширах 13% профит от нея за няма и 2 месеца, добри са, ма малко скъпички ми се чини....пак ще се ослушвам за влизане при следващ спих.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Така е. Гага имам доста повече от Лесопласт като дял от портфолиото.
        хм, сега погледнах и аз съм така - на 3 акции от Гагарин имам една от Лесото...

а от Фазерлес се разкарах (засега)
        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          защо не направо и трите компании? p/e отива към 6, една от тях да се вдигне е достатъчно
          Щото му купих Свилозите преди 3 месеца и сега няма как

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Да, числата не са лоши и са доста сходни с тези на свилозата...има потенциал. Доколко ще се развие е друг въпрос, само времето ще каже.

В тая област ( на индустриалните растежни) съм направил концентриран бет на Гагарин.
            По малко дългове и поне с 30% е по подценен спрямо горните относно евитда и СК, съответно и маржина ми на сейфти е по добър ако нещо се обърка.
            А и 3-4 пъти по добрата му ликвидност спрямо леса и свилозата не е да е без значение.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Да, числата не са лоши и са доста сходни с тези на свилозата...има потенциал. Доколко ще се развие е друг въпрос, само времето ще каже.

В тая област ( на индустриалните растежни) съм направил концентриран бет на Гагарин.
              По малко дългове и поне с 30% е по подценен спрямо горните относно евитда и СК, съответно и маржина ми на сейфти е по добър ако нещо се обърка.
              А и 3-4 пъти по добрата му ликвидност спрямо леса и свилозата не е да е без значение.
              Така е. Гага имам доста повече от Лесопласт като дял от портфолиото.

Иначе Свилоза и Лесопласт имат доста повече поле за сравнение двете отколкото с Гагарин.

Коментар

И тук има много общо със Свилоза. Работят си хората връщат си дълговете. През 2010 нетният дълг е бил 14.4млн, вече е 7.7млн лв, в това време СК е покачил от 12.0млн на 19.7млн лв.

P/E-то е 6.34, P/B 0.82, EV/EBITDA под 5 вече.

Това което трябва е търпение според мен! Проблемът тук не е в компанията, а в пазара или липсата му.

Поздрави

Last edited by pipbel; 26.11.2015, 15:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  стоката ли си хвалите?

- Какво не ти харесва пък на теб ? -

-Изразеното задоволство от кога е грях ? Или причините са слаби ?- тук си му ходи една "Кирова" реплика , но ще се въздържа за сега

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    стоката ли си хвалите?
                    Казвам си каквото ми е на душата, като съм оценил че черешите на пазара в Младост са хубави, нямам проблем да ти кажа и на теб че смятам че са хубави. Ти като искаш си го пази в тайна

Коментар

• стоката ли си хвалите?

Коментар

• И тук има много общо със Свилоза. Работят си хората връщат си дълговете. През 2010 нетният дълг е бил 14.4млн, вече е 7.7млн лв, в това време СК е покачил от 12.0млн на 19.7млн лв.

P/E-то е 6.34, P/B 0.82, EV/EBITDA под 5 вече.

Това което трябва е търпение според мен! Проблемът тук не е в компанията, а в пазара или липсата му.

Поздрави

Коментар

• консолидираният отчет е приятна изненада

http://x3news.com/download/?id=297953

Last edited by Black and white cat-foot; 26.11.2015, 12:01.
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Получават си заплатите по трудов договор в другите дружества от групата предполагам.

Коментар

На мен ей това ми стана интересно - "През третото тримесечие на 2015 година, съгласно решение на Общото събрание, членовете на Съвета на директорите не са получавали възнаграждение като такива."
                              ЕЕх как хубаво звучи
                              това защо се е случило, нещо глоба ли е имало? На е добра, когато ръководството не е мотивирано

Коментар

На мен ей това ми стана интересно -
                                ЕЕх как хубаво звучи

-Маневра

Коментар

Working...
                                X