Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Моля. Ето какво съм изцоцал досега:
1. Ford. 0.14 зеленички на акция след данък. Това е от 15 цента редовен дивидент + 5 цента извънреден. Компанията плаща на всеки 3 месеца - четири дивидента значи. Минус - американците ного дерат с данък дивидент - 30%.
2. Shell. 0.376 евро на акция след данък. Дивидентът се изчислява в зеленички, но туканка се плаща в евраци, а в Британия - в Бабета. Имаше възможност за получаване на нови холандски акции вместо дивидент. Туканка акциите са британски и холандски като регистрация (съответно клас В и клас А), дивидентът е еднакъв, но по холандските чешат 15% данък дивидент, по британските 0%. Затова и разлика в цената на двата класа акции. Моите са клас А - холандски. Дивидент на всеки 3 месеца - т.е. четири пъти годишно.
3. ВР. 0,095 евро на акция. Данък няма - в Британия - ако дивидентът ти е под 5 бимберици, няма данък, след това е 7.5%, след това май 10% и т.н. Тоже - ежетримесечни дивиденти. Дивидентът обаче се изчислява от компанията в пенсове, тоест дивидентно инвестиращият в ВР залага и на поскъпването на Бабето.
4. Daimler. 2.395 евро на акция след данък, който в Германия е 26%. Германците - както и ний - снасят дивидентчета веднъж годишно.
5. Coca cola. 0.26 зеленички на акция след данък. И туканка - дивидент на всеки три месеца.
6. HSBC. 0.194 евро на акция. И тук дивидентът е на три месеца, изчислява се в зеленички, но се получава при нас в евраци както е при Shell. Получен в случая редовен дивидент (10 зелени цента) + извънреден (21 зелени цента).
Дивидентна доходност на шестте позиции към цени в момента може да се сметне точно само за Daimler - 3.58%, защото по другите позиции роля играят и валутните движения - защото американските + HSBC и Shell плащат или изчисляват дивидентът в зеленички, но ги купуваме (поне аз на Франкфуртската) в евраци, ВР пък изчислява дивидент в Бабета.
Водя си данни и статистика, за да изчисля доходността към края на годината, съобразно цените към началото на. От нито една компания (от тия с разсрочен дивидент) не съм цоцал повече от веднъж тая година, нормално - април сме. В срок от месец ще цоцна от GSK, Allianz и BMW.
Ето подробно инфо - дано бил полезен...Last edited by Императорът; 11.04.2017, 23:13. Причина: Мале-мале-мале - как съмч оплел кинтите и стинките...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеМного добра идея, адаш Чудесно портфейлче си спретнал!
Скорпионов - ще видим това - има финансова възможност за левче дивидент по простите Жабоци, но аз съм против - защото имам идеи за ного сгодни и бръзоликвидни инвестиции, които с Ирен съм споделил. Предложил съм им да разпределят ежегоден дивидент около 28 стотинки (по простите), така ще поддържат акцията стабилна. По новите Жабоци - ще видим - според колегите - тъй като емитирането бе около средата на годината, би трябвало тая година - около половин дивидент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Страхитна идея, страхотна тема. Подкрепям!
Жабокът стърчи, когато дават дивидент.. Само не разбрах дали и тази година ще е така? Ако започнат да дават всяка година, цените на акциите ще са на съвсем различно ниво според мен.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
-
Ето една моя картинка - колчетата изобразяват дивидентната ми доходност за миналата година. Цветовете показват държавите, процентите най-долу - данъкът, с който ме чешат. Доходността е - разбира се - след данъкът. Златният Жабок го няма - защото ного стърчи.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Уважаеми колеги,
Във връзка с разводняването на някои теми - смятам за нужно да измисля тази тема, специализирана за дивидентите, които получаваме от различни компании у нас и по света. Моля избягвайте спамът - например възторжено да обявявате дивидент от компанията Х, при положение, че пъкването му вече е докладвано от други колеги в долните постове, защото в това няма особен смисъл.
Приветстват се данни за процентната доходност, защото - особено при малко известните позиции - това е ключова информация за инвеститорите. Пускането на картинки - колелца, колчета, тортички, графики - също е полезно - визуализирането е най-удобният начин за информаторство.
Мисля, че темата е логична и навременна - защото навлизаме в сезонът на дивидентите. Не е лошо - особено за чуждите компании - да пишете и ексдивидентни дати.
Хайде: хаирлия да е полезната темаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)Тагове: Отмаркиране на всички
- 6 Харесвания
Коментар