If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
една компания след листването си обяви бай-бек за период от 2г след листването за сумата от 75 мил. и диапазон на бай-бек 10 - 35.
програмата се изпълнява безупречно до момента с регулярни ъпдейти за извършени сделки. до момента изразходвани 11,400 мил. от 75.
наред стова тече програма за оптимизиране на производството и увеличение на конкурентноспособността.
аз мисля, че това е много добър знак. вътре съм с 3какции, да видим дали ще мине 25,-
цена ИПО 16
цена на влизане 10,40
Доходност: спрямо цени към началото на годината, според както реших да си ги водя. Оттогава GSK е поскъпнала, другите три поевтинели са. Трябва да се подчертае, че при HSBC към четвъртият дивидент (който получих) има и извънреден, който практически го надудвоява, така че процентното лидерство отчасти заблуждаващо е. Отделно Мидичките ми - клас А - тоест макар и реално британски, данъчно се водят холандски и там бях очесан от наркоманите тревопушници с 15% данък дивидент. Господин Адмиралът снася кокенца два пъти годишно, затова още не съм взел нищо от него.
Тези дивиденти са де факто последните за 15-а година, останалите три дивидента, които ще изцоцам 17-а са вече за 16-а.
Last edited by Императорът; 19.04.2017, 16:15.
Причина: Сосни британски пъпешченца и едно полухоландско пъпешченце.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
какво ще кажете за обратните изкупувания? аз ги виждам като скрити дивиденти. ще дам един пример:
компания А и Б имат еднаква печалба х, която е равна на около 10% от капитализацията им, т.е. всяка има п/е от 10. Компания А раздава цялата си печалба като дивидент, да кажем при 10% данък, докато компания Б използва цялата си печалба за да изкупува обратно акции. При равни други условия и задържане на цените на акциите и на печалбите и на двете компании на едно и също ниво, резултатът след пет години би бил следния:
компания А връща на акционерите брутно 50% под формата на дивиденти, нетно 45%. п/е е 10
компания Б изкупува 50% от акциите си, т.е. половината. няма кеш към акционерите, но п.е. е вече 5. т.е. ако изравни п/е на двете компании на ниво от 10, при компания Б би следвало да се удвои цената на акциите. Ако това се случи, в този хипотетичен пример обратното изкупуване е над двойно по-рентабилно за акционерите отколкото дивиденти
Коментар