Първоначално изпратено от hamorphis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Като на всяка борса извън ЕС. Пример Швейцария.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Благодаря !
Интересно ще е след излизането от Европейския съюз търговията на Лондонската борса как ще се води и облага.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Според мен виж LSE и XETRA.
Интересно ще е след излизането от Европейския съюз търговията на Лондонската борса как ще се води и облага.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Някой следи ли компанията Royal Mail PLC (RMG) ? Цената пада от 5,81 паунда на 01.04.2018-та на 2,13 паунда в момента. (отделно че паунда е бил по-скъп тогава. Само на Брекзит ли се дължи, или е прекалено задлъжняла? Гледам че и приходите се качват, но не съм чел отчета детайлно. Дивидента към момента е над 11%, при това с 0% данък дивидент във Великобритания. Отделно от това той се покрива изцяло от печалбата. Най-вероятно има рискове които към момента не забелязвам. Ще се радвам да чуя мнения.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аз пък няма да влезна, защото нямам фейсбук, и за да не слушам Импето!
Сега сериозно. Имам един въпрос към търгуващите навън. На коя европейска борса са регистрирани и могат да се търгуват американски компании ? Предполагам на няколко борси, но все пак преобладаващо на коя европейска борса има регистрирани повече американски компании за търгуване ? Някой правил ли си е труда да провери това ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБраво Манчев, добра група и аз ще влеза..И пак ИМПЕТО ще дава много акъл..!
Сега сериозно. Имам един въпрос към търгуващите навън. На коя европейска борса са регистрирани и могат да се търгуват американски компании ? Предполагам на няколко борси, но все пак преобладаващо на коя европейска борса има регистрирани повече американски компании за търгуване ? Някой правил ли си е труда да провери това ?
- 1 like
Коментар
-
unsworth правилно обобщи, много entry level кандидат инвеститори и написаното се размива, няма обособеност по интереси и категории, както тук. Импето направи една тема, десетина сме, основно коментираме той, Пандата и аз, но пак се налага да скролвам доста и търся къде точно сме коментирали дадена компания, за да добавя.
Приятно е да се види свеж кеш в платформата от дивидент, но не трябва да се преекспонира, често компании, практикуващи обратни изкупувания, са по - доходоносни.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Не разбирам тук кой ви пречи да пишете, още повече, че и темата във форума е такава ?
Коментар
-
И все пак направихме такава група. Казва се "Dividend Investors Club - Bulgaria " . Ако искаш заповядай.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Фейсбук групата си е точно чат група. Много трудно вече може да се отдели житото от плявата там, информационният шум стана много труден за филтриране.
Коментар
-
Здравейте, колеги. Какво ще кажете за идеята да се направи чат-група, свързваща инвестиращите в дивидентни акции. Ще се включат всички които имат интерес към подобна инвестиция. Идеята е всеки да споделя очаквания, какво е купил, какво е продал и т.н.
Коментар
-
Някой следи ли компанията Royal Mail PLC (RMG) ? Цената пада от 5,81 паунда на 01.04.2018-та на 2,13 паунда в момента. (отделно че паунда е бил по-скъп тогава. Само на Брекзит ли се дължи, или е прекалено задлъжняла? Гледам че и приходите се качват, но не съм чел отчета детайлно. Дивидента към момента е над 11%, при това с 0% данък дивидент във Великобритания. Отделно от това той се покрива изцяло от печалбата. Най-вероятно има рискове които към момента не забелязвам. Ще се радвам да чуя мнения.
- 1 like
Коментар
Коментар