Дивидент от Софарма Трейдинг - пъкнал. 0.285 лв на акция.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Ако някой ти каже защо пада просто няма да е честно. Защото ще лиши от възможността някой, който макар и късно, все пак е загрял и заслужава да излезе през теб.
Купи си някоя фирма за производство на пепел и си посипи главата. Примерно минъор на въглища в Англия.
надявам се, че си някъде на почивка и си го писал пиян това, защото ако не - значи си някакъв окаян наркоман, загубил връзка с реалността. Провери каква е пазарната капитализация на Бритиш Телеком и се замисли кой скромен бг-инвеститор се нуждае отчаяно от мен, за да излезе от позицията.
....това ного ме развесели рано-рано сабаале...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да, ама нали се сещаш, че на цена 6 кинта, дивидентаджийската доходност въобще не е била такава, че да ми хване очото? Нямам акции, камо ли да съм си купувал на високото - интересува ме за евентуална инвестиция сега... защото това, което не е било секси на 6 евро, понякога става секси на 2.5.
Задлъжнялостта разбира се е важна и винаги я отчитам, но от 16-а година (при цена 6 евро на акция), досега не се е увеличила... всъщност и останалите основни параметри показват стабилност за периодът, значи има и други фактори.
Винаги гледам борчовете и за колко години компанията би могла да ги изплати, ако работи само за туй - тоест: обвързани с продажби и печалба. Разбира се - важно е и разпределението на матуритетът на, макар компаниите масово дълговете си да рефинансират, което не винаги е най-мъдрото за мен. Естествено - има изключения - гледам Тинтата за година е погасила 14% от дългосрочният си дълг - това са над 2 МБ, плюс най-сосният дивидент в историята си.
С една дума - гледам да отчитам всички основни параметри - тъй че не знам за какви неизвестни уравнения говориш... е, аз съм тройкаджия по математика и моите ученици често ми се смеят. Ама умея да смятам проценти и туй е важното - да.
Разбирам, ти си помислил, че съм се нагувичил с Бъ-Тъ на 6 еврака и сега ривъ като муле - ама не съм. Сега мисля евентуално да си взема малко, защото 6.5% е ного изкушаващо. Ща и Империъл Бранд - все пак аз съм Императорът - там може да се разчита на 5.5%, искам и БХП най-после - широката диверсификация между желязце, медец, газ, слуз, дори въглища и какво ли още не ме кефи - това автоматически включва компанията и в рудодобивният ми - и в газовият ми - и в слузестият ми микс, ще се допълни с Тинтата, Мидичката, Газпромчето... важно таковата от инвестиционното ми пъзелченце в добивната промишленост. 4.6% очаквана доходност не е ного, но пак е добре
Купи си някоя фирма за производство на пепел и си посипи главата. Примерно минъор на въглища в Англия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Импе, много добре си описал защо дивидентната доходност отделена от растежа на компанията и промяната в дисконтния фактор си е безсмислена информация. Каква ти е ползата от дивидента като цената ти се е сринала? Винаги ми е било интересно как даваш отгор на уравнение с три променливи на което знаеш стойността само на едната а другите две си остават неизвестни.
Задлъжнялостта разбира се е важна и винаги я отчитам, но от 16-а година (при цена 6 евро на акция), досега не се е увеличила... всъщност и останалите основни параметри показват стабилност за периодът, значи има и други фактори.
Винаги гледам борчовете и за колко години компанията би могла да ги изплати, ако работи само за туй - тоест: обвързани с продажби и печалба. Разбира се - важно е и разпределението на матуритетът на, макар компаниите масово дълговете си да рефинансират, което не винаги е най-мъдрото за мен. Естествено - има изключения - гледам Тинтата за година е погасила 14% от дългосрочният си дълг - това са над 2 МБ, плюс най-сосният дивидент в историята си.
С една дума - гледам да отчитам всички основни параметри - тъй че не знам за какви неизвестни уравнения говориш... е, аз съм тройкаджия по математика и моите ученици често ми се смеят. Ама умея да смятам проценти и туй е важното - да.
Разбирам, ти си помислил, че съм се нагувичил с Бъ-Тъ на 6 еврака и сега ривъ като муле - ама не съм. Сега мисля евентуално да си взема малко, защото 6.5% е ного изкушаващо. Ща и Империъл Бранд - все пак аз съм Императорът - там може да се разчита на 5.5%, искам и БХП най-после - широката диверсификация между желязце, медец, газ, слуз, дори въглища и какво ли още не ме кефи - това автоматически включва компанията и в рудодобивният ми - и в газовият ми - и в слузестият ми микс, ще се допълни с Тинтата, Мидичката, Газпромчето... важно таковата от инвестиционното ми пъзелченце в добивната промишленост. 4.6% очаквана доходност не е ного, но пак е добреМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДругари, кой следи BT Group? Дивидентната доходност е твърде сосна - 6.5% към моментът, защо според вас цената за 3 години пада от 6 кинта на 2.6 кинта? Някой нещо знае ли? Влияние има брекзитът ли? Или сравнително високата задлъжнялост - равна на близо 4-годишна печалба? Ето им резултатите - сгодна компания, но тоя борч...
[ATTACH=CONFIG]n3356024[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Другари, кой следи BT Group? Дивидентната доходност е твърде сосна - 6.5% към моментът, защо според вас цената за 3 години пада от 6 кинта на 2.6 кинта? Някой нещо знае ли? Влияние има брекзитът ли? Или сравнително високата задлъжнялост - равна на близо 4-годишна печалба? Ето им резултатите - сгодна компания, но тоя борч...
Last edited by Императорът; 08.07.2018, 20:03.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
изживяване, което не е малко....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
изживяване, което не е малко....
Разбираемо е.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Е добре де, какъв е смисъла да заложиш стотина лева и да чакаш дивиденти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Това: конкретни дати за дивиденти - не е практика туканка, както по светът е. Просто чакаш да се изненадаш приятно от пъкнали по партидата ти парички.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?
Вместо извинение: по спомени всичките декларират, че ще спазят 60-дневния срок от ОСА, като ще кажат допълнително дати.
Само снасящите кокошчици от групата на Флагмана си държат на 3-месечния срок, но ние си знаем, че са традиционалисти...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?
- 1 like
Коментар
Коментар