IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев бряг АД (SLB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А защо никой не се замисли, защо при положение че Слънчев бряг като курорт е супер успешен. Когато се въртят толкова много пари в него, защо АД-то постоянно е на загуба? Защо не разпределя дивиденти? Не е ли това идеята и на Валери Симеонов, да попита къде отиват парите? Да попита кой управлява дружеството, и дали зад официалните суми няма и неофициални? Десетки години някой прибира едни пари, а вие чакате ръст в цената и дивиденти... Чакайте си... и нападайте вицепремиера, той поне има д*пе да говори и да назовава нещата с истинските им имена, вместо да търси популярност и рейтинг... а вие си чакайте поредния отчет на дружеството което така сляпо защитавате...

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Странно, друга представа си бях изградил за теб, но проблемът е в моето задекранно устройство.

Благородно завиждам, че не само си разказваш, но го правиш и с ентусиазъм!
      И аз не го мислех за такъв човек

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        ....

Този викенд бях да закриваме Бедрум. Хвърлихме децата на бабите и запалихме с жената към слънчака.

Спахме в хотел до плажа - 150 кинта нощувка /след намаление/
        ядохме компания в Мисони - беше фулл само с българи !! сметка 400 кинта (за 7ч)
        в бедрума беше фурор шоу .. поне 2000 човека имаше чужденците се брояха на пръсти там отидоха 300кинта (само нашата смекта за 2-ма)
        обяд в мисони 80 кинта
        минахме през несебър там за глупости 30 кинта

и газ към софия

общо около 700 кинта оставихме за 2-ма човека за викенд само 1 нощувка - в гадното и шумно заведение

ПП от много години почивам в Гърция , но трябва да приемем слънчака такъв какъвто си го направихме... такова затстрояване и шарения става само за КУПОН.
        Странно, друга представа си бях изградил за теб, но проблемът е в моето задекранно устройство.

Благородно завиждам, че не само си разказваш, но го правиш и с ентусиазъм!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Той че не е помислил - не е помислил. Но историята ми напомня една подобна преди години
          Това е образец на корпоративно и пазарно мислене, както си го изложил!
          Другото е пропаганда и емоции.

Коментар

• Валери много обича думата инфраструктура ... нека разкаже и за инфраструктурата на кабеларката си .. защото там по памет имаше доста намирисващи неща навремето, които се замазаха и сега СКАТ са капитани по морето.

Сънито в този му вид го наприха всички и в момента носи пари за икономиката...колкото и да не се харесва на определени хора.
            Мен лично не ме кефи, но това е бизнес, който вкарва доста милиони в икономиката на РБ...било то сиви или бели тези милиони са си факт и не може да се зачеркват по такъв елементарен начин.

давайте да даваме на пияниците мурсалски чай и мед и да си тръгват релаксирали

Този викенд бях да закриваме Бедрум. Хвърлихме децата на бабите и запалихме с жената към слънчака.

Спахме в хотел до плажа - 150 кинта нощувка /след намаление/
            ядохме компания в Мисони - беше фулл само с българи !! сметка 400 кинта (за 7ч)
            в бедрума беше фурор шоу .. поне 2000 човека имаше чужденците се брояха на пръсти там отидоха 300кинта (само нашата смекта за 2-ма)
            обяд в мисони 80 кинта
            минахме през несебър там за глупости 30 кинта

и газ към софия

общо около 700 кинта оставихме за 2-ма човека за викенд само 1 нощувка - в гадното и шумно заведение според Валери ... като го затвори и напълни слънчака с молдовски, украински, полски баби и дядки... няма да ходим ... пиянките дето остават по 70-120 кинта за бар кроул (на човек) няма да ги има и тях....

ПП от много години почивам в Гърция , но трябва да приемем слънчака такъв какъвто си го направихме... такова затстрояване и шарения става само за КУПОН.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

В. Симеонов е корпоративен деятел от вече десетки години, но това му прави мечешката услуга да си въобразява, че познава достатъчно материята и може да си позволява импровизации в публични изявления.
              Апропо, емоционално и небалансирано е изказването и си личи, че въобще не е помислил за публичния статут на дружеството, въпреки че е очевидно наясно със смесената собственост.
              ....................
              Той че не е помислил - не е помислил. Но историята ми напомня една подобна преди години, когато пак някой министър беше решил да прехвърли БЕЗВЪЗМЕЗДНО инфраструктурата от SLB на община Несебър. После КФН му обясни как точно стоят нещата и на общинарите им казаха, че могат да си вземат инфраструктурата, ако я платят. Те веднага дадоха заден ход. Ще им се за без пари, ама за да стане това трябва държавата да изкупи миноритарните акции на справедлива цена, да отпише дружеството, и след това ако иска да им го дарява цялото

Мен ме е яд, че уж "икономическите" медии като Инвестор.БГ и Дневник, въобще не зачекнаха въпроса за публичния статут на дружеството и за невъзможността да се реализират мечтите на Симеонов. Да не говорим, че на една нормална борса, такова изявление би рефлектирало веднага в цената на акциите.
              Last edited by netware5; 04.09.2017, 18:56.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Валери Симеонов иска ЛИКВИДАЦИЯ на Слънчев бряг АД!

Вижте изказването му от 4-тата минута нататък.

https://www.youtube.com/watch?v=U3GJvlXB8A4
                В. Симеонов е корпоративен деятел от вече десетки години, но това му прави мечешката услуга да си въобразява, че познава достатъчно материята и може да си позволява импровизации в публични изявления.
                Апропо, емоционално и небалансирано е изказването и си личи, че въобще не е помислил за публичния статут на дружеството, въпреки че е очевидно наясно със смесената собственост.
                Да си ги кажем нещата право в очите - отколе в нашата страна работата се върши от ентусиасти и импровизатори. Това е най-мекият начин за деликатно прокарване на идеята за липса на тясна професионална експертиза. А такава е необходима. Съответният субект (някакъв там управленец) би следвало да съобразява, че дадена експертиза му липсва и е крайно препоръчително преди подобни публични прояви да се консултира поне със съответен юрист във ведомството си. Всъщност би се предполагало, че един вицепремиер има апарат съветници, или поне може да ползва тези на МС.
                Е, последното е доста деликатно, че МС е доминиран от герб, а герб и В. Симеонов са "приятели" по дълбока неволя.
                Имаше в изказването и един елемент, че мениджърите на СБ АД не са изпълнили някакво разпореждане. Аз поне не разбрах чие е било това разпореждане. Без да познавам детайлите, още при набезите на Симеонов на СБ стана ясно, че той и Ангелкова говорят различни неща, не се слушат, не мислят еднакво и се забелязва подчертано, че между тях има някакъв конфликт.
                Конфликт между една напълно бледа и безлична фигура като Ангелкова с вицепремиер от коалиционен партньор?!?!
                Е да - Ангелкова формално е нещо като принципал, ама какво от това.
                Това какво говори на непредубедената публика.?
                Е, добре де, нека оставим публиката настрана, на мен субективно ми говори, че този конфликт се инспирира или толерира от Борисов. По някакви си негови причини.
                Вече стана дълго и приключвам, Петомрежие )
                Това шантаво изказване на Симеонов е резултат на неговото раздразнение, повишена емоционалност и разбиране за състоянието на пълно безсилие, в което е изпаднал. Той, партията му, коалицията му.
                Това са емоции, не рацио.

Коментар

• https://trud.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D...0%D1%81%D1%82/

Коментар

• Валери Симеонов иска ЛИКВИДАЦИЯ на Слънчев бряг АД!

Вижте изказването му от 4-тата минута нататък.

https://www.youtube.com/watch?v=U3GJvlXB8A4

Коментар

• https://www.blitz.bg/obshtestvo/regi...ews529784.html

"На фона на печелившия частен туристически сектор звучи невероятно и изненадващо дружеството с преобладаващо държавно участие "Слънчев бряг" АД, осигуряващо инфраструктурното развитие на комплекса, да реализира загуби, като за 2016 г. те са в размер на 993 000 лв"

"Петър Кънев и колегите му се интересуват още от визията на Министерството на туризма, което е принципал на комплекса, за бъдещето на "Слънчев бряг" АД. Очаква се Ангелкова да отговори на питането в рамките на парламентарния контрол този петък."

Не е препоръка за търговия с ценни книжа на въпросното дружество!

Коментар

• Тука нещо се мъти-или така ми се струва! Не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Какъв е този ентусиазъм днес?Да не се задава ликвидация?

Коментар

• Какви овце сме тук в тая държава всички така наречени инвеститори/спекуланти на борсата-къде ли не ни го начукаха,-то не беше "Булгартабак",то не беше "Петрол" и т.н. Преди години се вихреше един екшън с енергото на "Слънчев бряг АД",който уж завърши с успех за миноритарите:http://www.mediapool.bg/avstriyskata...ews132764.html ;
                            къде отидоха тия пари един господ знае -и само това да беше!
                            Айде да добавя стандартната фраза,че това не е препоръка за търговия с ценните книги на въпросното дружество-да не се нахвърлят на мен-щото на такива като мен са силни-а където трябва да се намеси КФН,-мълчат като пукали-и гледат виновно надолу в земята!

Коментар

• Първоначално изпратено от polizist Разгледай мнение
                              И сега другарката Ангелкова пак ще турне "Слънчев бряг АД" във фризера до Второто пришествие.Не е препоръка за търговия с ценни книги.
                              Само не разбрах какво общо има Ангелкова с това дружество.

ОПС! Явно щото не следя позицията съм пропуснал, че по някое време е преминало от МИ към МТ. Горната ми забележка да се игнорира Но не е зле и Инвестора да си обнови профила на дружеството ...
                              Last edited by netware5; 04.05.2017, 20:53.

Коментар

• И сега другарката Ангелкова пак ще турне "Слънчев бряг АД" във фризера до Второто пришествие.Не е препоръка за търговия с ценни книги.

Коментар

Working...
                                X