мисля, че наба купуват за ING, поне така правиха миналия път
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слънчев бряг АД (SLB)
Collapse
X
-
"До седмица очаквам да е готова и новата оценка на активите на ЕРП Слънчев бряг, което би трябвало да е част от сделката с австрийската компания ЕVN за ЕРП Стара Загора. Най-късно в началото на другата седмица ще има и крайна сделка, прогнозира Овчаров.
Очевидно с тази цена ще се съобразява държавният съвет на директорите на компанията. Междувременно вчера стана ясно че алтернативният частен борд е приел друга експертна оценка за ЕРП, според която цената е 51.012 млн. лв. с ДДС. Той обяви вчера, че свиква общо събрание на 27 октомври, на което ще се гласува за продажбата при новата цена."
Коментар
-
Според мен вече е пределно ясно, че държавата, миноритарите и австрийците са се разбрали, забележете, че са срещнали интересите си някъде по средата, така да се каже. Очакваш такова развитие поради две причини, срокът поставен от австрийците изтича, а БСП са много близки с миноритарите и с шефовете на самото СЛБ. Споделям оптимизма на Симона, макар че 40лв. според мен е почти невъзможно.
Коментар
-
Не помня, но сметките ми показват следното: 42 млн лева от ЕРП, плюс 10 млн разлика между вземания и парични средства от една страна и задължения от друга, и остават над 26 лева на акция нетна стойност без въобще да вземаме другите активи. А тях можете да ги видите в сайта на АП.
http://www.priv.government.bg/apnew/...0.11.3409.5185.
Оттук се вижда че остават стотици декари земи, плюс доста други активи. Мисля че цената може да достигне много повече от 40 лева на акция.
Коментар
Коментар