Що бе Хосе то още не е късно има мегдан още нагоре.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слънчев бряг АД (SLB)
Collapse
X
-
Дрън-дрън! Това дето го смяташ прави около 9 лева печалба на акция и като добавиш загубите от другите дейности и поредното "разширяване" на ВиК-то и другите социални дейности - едва ли ще остане повече от 4-5 лева чиста печалба на акция - т.е. max 2 лева дивидент. Те нямат пари да си платят досега гласуваните дивиденти, ти нови чакаш?!
Коментар
-
Дими, сори че "немаш" акции
Но дивидента догодина ще бъде около 10 лв. на акция
Статията в днешния Дневник цитира Бакалова според която ЕРП-то се води 21 млн. лв. в баланса. След като бъде продадено за 42,5 млн., горницата от 21,5 млн. е печалба за дружеството, махаме и 15% данък печалба и получаваме 18,28 млн. лв. чиста печалба само от тази операция. ако добре си ми следил мисълта лесно ще си сметнеш дивидента
така че имаш време да си купиш акции преди да минат над 30 лв., диммми
Коментар
-
Много е вероятно да приключи в тези срокове.
Миноритарите искат кеш, държвата също се нуждае пари за популистките цели на БСП. А щом и Овчаров е договорил цената с миноритарите значи това правителство има по-силна воля от предишното да стигне до край. Вместо да се дърлят с холдинг СЛБ, те преговарят с тях. Това на бавене ли ти прилича?
Скоро очаква двете страни да оттеглят исковете си от съда. Тогава пак ще качи за една сесия 20%
Коментар
-
Симона, разбира се че не е нормално, но това важи за нормално дружество, извини ме но не мисля, че СЛБ е такова. Познавам това дружество от......4 лева, и от 31 също. Мисълта ми е, че ако имаше намерение за ликвидация на каквато всички дръзнали да станат акционери в него се надяват то това дружество трябваше да се ликвидира още преди 3 години, когато самия процес щеше да е много по кратък и бърз........но............нали знаеш какво значи държавно дружество- 75% собственост на държавата и 80 000 000 лева кеш по сметки...........
Коментар
-
Интересно развитие около СЛБ. Картинката много ми напомня отпреди 3 години. Не бяха толкова далече времената когато всички миноритари се радваха на огромния кеш по сметките на дружеството - 80 000 000 лева приблизително. И как всички точеха зъби за експресна ликвидация, и смятаха ликвидационна квота и т.н и т.н. От отчет на отчет парите се "инвестираха" в алеи, електроразпределение, В и К и т.н пера, но прословутото "Ликвидиране" така и не идваше. Прекрасни сметки си правите, но добре би било да са верни, най-малкото как мислите ще се реши проблема с дългосрочните вземания при евентуална ликвидация? Те са в размер на 20 000 000 лева или по около 10 лева на акция? Дружеството върви към ликвидация, но не тази за която се точат някои зъби.
Коментар
Коментар