If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не ми се вярва тази нова идея за подаряване да мине, но ако все пак стане каква е разликата за нас миноритарните акционери кой е мажоритар държавата или общината ? Не мога да разбера защо държавата(като мажоритар) не изкупи акциите на останалите акционери по балансова стойност и после да си подарява каквото и на който си иска ?
Ами не би трябвало да има разлика.... Ама онова дърво кмета на Несебър е по-голям пън и от Пешо! Сигурно през живота си не е чувал за публично дружество и борса..... Не ми трябва на мен такъв съдружник .....
А относно идеята държавата да изкупи акциите, да отпише дружеството и после да го джироса на община Несебър ..... - де късмет де!
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Не ми се вярва тази нова идея за подаряване да мине, но ако все пак стане каква е разликата за нас миноритарните акционери кой е мажоритар държавата или общината ? Не мога да разбера защо държавата(като мажоритар) не изкупи акциите на останалите акционери по балансова стойност и после да си подарява каквото и на който си иска ?
Баси наглостта! Като не успя да прехвърли активите, сега е решил направо дяловете да прехвърли!
Министърът се зае и с най-големия български курорт Слънчев бряг. След като Комисията за финансов надзор спря безумното решение инфраструктурата на комплекса да се прехвърли безвъзмездно на община Несебър, сега в ход е нова, меко казано, странна идея. Държавата притежава 75% от курорта. Димитров обаче е решил да подари този дял на Несебър, като за целта МС на едно от последните си заседания трябва да вземе решение да джироса държавния дял.
Всъщност става дума за подличко нарушение на закона. Само през последните години дружеството “Слънчев бряг” АД е инвестирало в курорта над 90 млн. лева. Построена е нова инфраструктура, подменена бе електропреносната мрежа, създадоха се паркове и алеи, ремонтираха се тротоари, паркинги и т.н.
При това тези средства са само от такси, а не от приватизация, както нескопосано се изказа преди време Димитров. Той дори не е разбрал, че от раздържавяването на хотелите в дружеството не е влязъл нито лев. Тези “дреболии” не го интересуват. Важно е да е направи далаверка с 300 дка в курорта, които са оценявани за около 120 млн. лева. Защо да не бъдат лапнати като подарък за „довиждане”...
За целта министър Гаф разчита на колективната безотговорност: пробутва сделката в МС, после се скрива в НС.
Цивилизовано поведение би било правителството в оставка да върши оперативната работа по функциониране на държавната машина и да не предприема повече управленски инициативи като тези на министър Петър Димитров. Разбира се, това засяга и останалите ведомства. Цивилизовано би било, но дали ще се случи?
(Редакцията е готова да предостави право на отговор на министър Петър Димитров.)
МЛАДЕН МУТАФЧИЙСКИ,
ХОТЕЛИЕР, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА “СЛЪНЧЕВ БРЯГ” АД
Проверих в дневния ред за заседанието на МС утре. Засега няма такава точка, ама знае ли човек .....
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Добре де,има доста с бонови книжки,ама има и 37 ЮЛ с общо 116697 бр.,те не се ли интересуват от инвестицията си?В Европа ги замеряха УС и НС с обувки на ОСА на банка,тук никой не смее и въпрос да зададе къде са отишли парите от продажбата на ЕРП-дори и от МИЕ не ги интересува(или много добре знаят и за това си мълчат),а и никой от дружеството не благоволява да отговори
това , че бе търг е неоспоримо , но ако номинала е бил 1000 - тогава как колегата е взел 40 бр. при положение, че боновата книжка имаше 25 000 лв. ???
Първоначално изпратено от krasii
Не си спомням много добре,но мисля ,че с една бонова книжка можеха да се купят около 25 акции.Беше нещо като търг,ако има малко кандидати даваха повече бройки. Аз написах 40 и ги получих(още си ги имам)
при номинал 1000 от бонова книжка повече от 25 бр. акции не би трябвало да има
имаше после втори търг и дори трети за останалите акции ................ ако си спомням добре
Не си спомням много добре,но мисля ,че с една бонова книжка можеха да се купят около 25 акции.Беше нещо като търг,ако има малко кандидати даваха повече бройки.Аз написах 40 и ги получих(още си ги имам)
така е , нещо като търг беше и имаше класиране ............. до където стигнеха акциите - до там даваха
мисля, че някой взеха много повече от твоите бройки за една бонова книжка - дал си повече, а си можел да вземеш още за боновата ти книжка
ако някой си спомня нека каже - каква беше най-ниската цена тогава
Не си спомням много добре,но мисля ,че с една бонова книжка можеха да се купят около 25 акции.Беше нещо като търг,ако има малко кандидати даваха повече бройки.Аз написах 40 и ги получих(още си ги имам)
Гледам освен МИЕ и ХСЛБ на ОСА е имало представени още само 68 акции.... за това няма зададени въпроси.Така ли нямаше някой акционер от Бургаско да се завърти на събранието
Направо не е за вярване от толкова акционери:25 на сто от капитала на дружеството се притежават от 4251 физически лица (общо 122 623 акции) и 40 юридически лица (общо 366 829 акции от които ХСЛБ контролира 250 132 бр.) да присъстват само 68 бр.- 3-4 акционера.
не забравяй, че дружеството бе приватезирано чрез масовата приватизация и голяма част от тези 4251 физически лица са именно тези с боновите книжка - а ако чакаш те да ходят на ОС...
някой спомня ли си с една бонова книжка колко акции се взимаха ???
Гледам освен МИЕ и ХСЛБ на ОСА е имало представени още само 68 акции.... за това няма зададени въпроси.Така ли нямаше някой акционер от Бургаско да се завърти на събранието
Направо не е за вярване от толкова акционери:25 на сто от капитала на дружеството се притежават от 4251 физически лица (общо 122 623 акции) и 40 юридически лица (общо 366 829 акции от които ХСЛБ контролира 250 132 бр.) да присъстват само 68 бр.- 3-4 акционера.
Слънчев бряг не можа да прехвърли инфраструктурата си на община Несебър
29 Юни 2009 11:26
Общото събрание на Слънчев бряг АД, проведено на 27 юни, е гласувало загубата на дружеството за 2008 г. да бъде покрита от другите резерви. Слънчев бряг АД отчете нетна загуба в размер на 10.843 млн. лв. в одитирания си отчет за миналата година.
Акционерите приеха и решение, според което се променя предмета на дейност на Слънчев бряг АД, като в него се добавя извършване на ВиК услуги.
Общото събрание не подложи на гласуване точката в дневния ред за безвъзмездно прехвърляне на елементи от инфраструктурата на Слънчев бряг АД на община Несебър. Не беше гласувана и последната точка от дневния ред за приемане на решение за прекратяване на Слънчев бряг АД и откриване на производство по ликвидация на дружеството за срок от 12 месеца.
Още на 23 юни Комисията за финансов надзор забрани гласуването на тези точки от дневния ред на общото събрание на Слънчев бряг АД.
За последен път с акциите на Слънчев бряг АД се е сключила сделка на 12.06.2009 г. на цена 4.40 лв. за брой или нагоре с 10% спрямо предходната търговска сесия.
Коментар