Днес беше съвещанието на МС и не се е взело такова решение,така че няма да има прехвърляне,а новият министър едва ли ще направи такова нещо.Но ако има търгово в този момент КФН едва ли ще разреши цена под 12-13 лв.Общината може и да е длъжна да направи търгово,ама като знаем случая с БЦИ и Слънце Ст.Загора може и да не го отправи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слънчев бряг АД (SLB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate GoikoНе ми се вярва тази нова идея за подаряване да мине, но ако все пак стане каква е разликата за нас миноритарните акционери кой е мажоритар държавата или общината ? Не мога да разбера защо държавата(като мажоритар) не изкупи акциите на останалите акционери по балансова стойност и после да си подарява каквото и на който си иска ?
А относно идеята държавата да изкупи акциите, да отпише дружеството и после да го джироса на община Несебър ..... - де късмет де!He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Не ми се вярва тази нова идея за подаряване да мине, но ако все пак стане каква е разликата за нас миноритарните акционери кой е мажоритар държавата или общината ? Не мога да разбера защо държавата(като мажоритар) не изкупи акциите на останалите акционери по балансова стойност и после да си подарява каквото и на който си иска ?
Коментар
-
Най-новата идея на Пешо Дървото. Оригиналът - тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=171873
Баси наглостта! Като не успя да прехвърли активите, сега е решил направо дяловете да прехвърли!
Министърът се зае и с най-големия български курорт Слънчев бряг. След като Комисията за финансов надзор спря безумното решение инфраструктурата на комплекса да се прехвърли безвъзмездно на община Несебър, сега в ход е нова, меко казано, странна идея. Държавата притежава 75% от курорта. Димитров обаче е решил да подари този дял на Несебър, като за целта МС на едно от последните си заседания трябва да вземе решение да джироса държавния дял.
Всъщност става дума за подличко нарушение на закона. Само през последните години дружеството “Слънчев бряг” АД е инвестирало в курорта над 90 млн. лева. Построена е нова инфраструктура, подменена бе електропреносната мрежа, създадоха се паркове и алеи, ремонтираха се тротоари, паркинги и т.н.
При това тези средства са само от такси, а не от приватизация, както нескопосано се изказа преди време Димитров. Той дори не е разбрал, че от раздържавяването на хотелите в дружеството не е влязъл нито лев. Тези “дреболии” не го интересуват. Важно е да е направи далаверка с 300 дка в курорта, които са оценявани за около 120 млн. лева. Защо да не бъдат лапнати като подарък за „довиждане”...
За целта министър Гаф разчита на колективната безотговорност: пробутва сделката в МС, после се скрива в НС.
Цивилизовано поведение би било правителството в оставка да върши оперативната работа по функциониране на държавната машина и да не предприема повече управленски инициативи като тези на министър Петър Димитров. Разбира се, това засяга и останалите ведомства. Цивилизовано би било, но дали ще се случи?
(Редакцията е готова да предостави право на отговор на министър Петър Димитров.)
МЛАДЕН МУТАФЧИЙСКИ,
ХОТЕЛИЕР, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА “СЛЪНЧЕВ БРЯГ” АДHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Добре де,има доста с бонови книжки,ама има и 37 ЮЛ с общо 116697 бр.,те не се ли интересуват от инвестицията си?В Европа ги замеряха УС и НС с обувки на ОСА на банка,тук никой не смее и въпрос да зададе къде са отишли парите от продажбата на ЕРП-дори и от МИЕ не ги интересува(или много добре знаят и за това си мълчат),а и никой от дружеството не благоволява да отговори
Коментар
-
Re: polki
Първоначално изпратено от Иво ОрозовС търг беше, Полки, а и номинала беше 1000
Първоначално изпратено от krasiiНе си спомням много добре,но мисля ,че с една бонова книжка можеха да се купят около 25 акции.Беше нещо като търг,ако има малко кандидати даваха повече бройки.
Аз написах 40 и ги получих(още си ги имам)
имаше после втори търг и дори трети за останалите акции ................ ако си спомням добреfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasiiНе си спомням много добре,но мисля ,че с една бонова книжка можеха да се купят около 25 акции.Беше нещо като търг,ако има малко кандидати даваха повече бройки.Аз написах 40 и ги получих(още си ги имам)
така е , нещо като търг беше и имаше класиране ............. до където стигнеха акциите - до там даваха
мисля, че някой взеха много повече от твоите бройки за една бонова книжка - дал си повече, а си можел да вземеш още за боновата ти книжка
ако някой си спомня нека каже - каква беше най-ниската цена тогаваfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikonПървоначално изпратено от kaputovГледам освен МИЕ и ХСЛБ на ОСА е имало представени още само 68 акции.... за това няма зададени въпроси.Така ли нямаше някой акционер от Бургаско да се завърти на събранието
някой спомня ли си с една бонова книжка колко акции се взимаха ???fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputovГледам освен МИЕ и ХСЛБ на ОСА е имало представени още само 68 акции.... за това няма зададени въпроси.Така ли нямаше някой акционер от Бургаско да се завърти на събранието
Коментар
Коментар