IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разбрах те, не ми беше хрумнало да видя в резервите, но наистина това е обяснението, досега това са били резерви, сега са печалба, защото иначе става дума за профит под 2 млн от продажбата на Неохим. Виждам, че ни си фен на Неохим и сигурно си имаш своите аргументи, но нямаш ли чувството, че се търгува някакво инсайд инфо там към момента. Така или иначе е пределно ясно, че това тримесечие ще е зле и това не може да е повод за покупка или продажба на акции на Неохим.

Коментар

• Нещата идват от счетоводната политика. Да, водили са Неохим за 7 млн лева по пазарни цени, само че тези 7 млн са им били в резервите. След продажбата, разликата между цената на продажба и придобиване става печалба (според това което виждам в баланса), а резервите намаляват с въпросните 7 милиона. Надявам се си разбрал какво имам предвид. Така или иначе, собствения капитал не се променя, но печалбата е факт.

Коментар

• ОК, мисля, че си достатъчно грамотен, за да разбереш каква ми е идеята. Как така са изкарали над 9 млн от положителни разлики при положение, че са ги водили акциите на Неохим по 7 и нещо милиона. ОПР-то не е направено коректно според мен.

Коментар

• Не мога да разбера защо има толкова скептицизъм към ALBHL ако информацията в инвестора и сайта на дружеството е вярна, то означава, че притежават активи по борсови цени за над 200 мил.. Нима другите холдинги и дружества са много по-добри от това та имате такова отношение. Имам въпрос: Кога са продали дяла си от Неохим?, това съм го пропуснал.

Коментар

• Ясно, че печалбата е еднократна, но пък идва от продажбата на Неохим, за чийто отчет тръпна в очакване.

Коментар

• Много хубаво не е на хубаво. Напоследък само продават. Тази печалба ще е еднократна. Затова те съвътвам да разглеждаш отчета на Албена инвест като анализираш по-внимателно другите пера на баланса. Имаше един подобен случай преди около 2г, когато продадоха дела си в Родина. Имаше и един юнак като тебе, които ревеше Ураа 1.10 печалба на акция /при тогавашна цена около 14лв/ Сега не е между инвеститорите по тази позиция . Виж как се развиха нещата следващите дни. Мнението ми не е препоръка.

Коментар

• OK, я кажи като специалист, как се е получила тази печалба, че мен нещо не ми се вижда като хората. Чисто счетоводно говоря.

Коментар

• Това определено засега е отчета за това тимесечие. Не може да не издаде човек нечленоразделни думи при условие, че компанията която заема 1/3 от портфейла му покаже такъв отчет. Не знам дали съм инвеститор или спекукант, все още не мога да се самоопределя, всъщност не е лошо да отворим подобна тема са размисъл.

Коментар

• Това определено е най-добри отчет за трето тримесечие досега. Браво за продажбата на дървото Неохим. Очаквам повторение от Златен лев холдинг. А за АЛБХЛ - при цена/печалба около 10 няма как да не потривам ръце.

Коментар

• ОТЧЕТ ЗА ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ ПО ПРЕКИЯ МЕТОД
                      ------
                      Б. Парични потоци от инвестиционна дейност

=====
                      7. Постъпления от продажба на инвестиции

Текущ Предходен
                      период период

9755 184

Първоначално изпратено от lgl
                      Мамууу, на мене ми се струва доста интереснооооо.
                      Интересно същество е инвеститора . Един единствен ред е способен да изтръгне от дълбините на акционера доста нечленоразделни звуци, макар че е толкова ясно написан : )

Коментар

• Мамууу, на мене ми се струва доста интереснооооо.

Коментар

• 7. Основни финансово- икономически резултати на “Албена инвест холдинг”АД
                          Към 30.09.2007 год. са отчетени приходи общо в размер на 11 658 хил. лева. Финасовите приходи реализирани за периода са с общ размер от 11 585 хил. лева. Те са разпределени както следва:
                          Приходи от лихви - 541 хил. лева;
                          Приходите от съучастия- 1*271 хил.лева;
                          Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти – 9*569 хил.лв;
                          Други финансови приходи -204 хил. лева.
                          Отчетените приходи от дейността към 30.09.2007год. на “Албена Инвест Холдинг” АД са в размер на 73 хил. лева
                          Общата сума на разходите на холдинга към 30.09.2007 е в размер на 585 хил. лева, в т.ч. разходи за дейността – 416 хил.лева и финасови разходи в размер на 124 хил.лева.
                          Разпределението на разходите за дейността по икономически елементи, по Отчета за доходите към 30.09.2007 год., е както следва:
                          разходи за материали – 22 хил. лева;
                          разходи за външни услуги – 146 хил. лева;
                          разходи за амортизации – 53 хил. лева;
                          разходи за заплати и други възнаграждения – 151 хил. лева;
                          разходи за социални осигуровки и надбавки – 27 хил. лева;
                          други разходи – 62 хил. лева.

Финансовият резултат на “Албена инвест – холдинг” АД към 30.09.2007г. е печалба в размер на 11 073 хил. лева.

Коментар

• Какво толкова я чакате тая печалба от Неохим незнам...А ако не излезе? А не е важно дали ще я покажат или не, важното е да кажат какво ще правят парите? Защото тази печалба няма да я има 30 години напред

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer
                              Капман току що купиха на 23 лв. - защо ли?
                              Колега, то като излезе отчетчето - ще скочат много народ - ще се види печалбата от НЕОХима - споко

Не е препоръка - имам акцийки, макар и малко за цвят и посрещане на дребни глезотийки / ще ги дебна доста по нагоре де/

Коментар

• Капман току що купиха на 23 лв. - защо ли?

Коментар

Working...
                                X