Разбрах те, не ми беше хрумнало да видя в резервите, но наистина това е обяснението, досега това са били резерви, сега са печалба, защото иначе става дума за профит под 2 млн от продажбата на Неохим. Виждам, че ни си фен на Неохим и сигурно си имаш своите аргументи, но нямаш ли чувството, че се търгува някакво инсайд инфо там към момента. Така или иначе е пределно ясно, че това тримесечие ще е зле и това не може да е повод за покупка или продажба на акции на Неохим.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)
Collapse
X
-
ОК
Нещата идват от счетоводната политика. Да, водили са Неохим за 7 млн лева по пазарни цени, само че тези 7 млн са им били в резервите. След продажбата, разликата между цената на продажба и придобиване става печалба (според това което виждам в баланса), а резервите намаляват с въпросните 7 милиона. Надявам се си разбрал какво имам предвид. Така или иначе, собствения капитал не се променя, но печалбата е факт.
Коментар
-
Не мога да разбера защо има толкова скептицизъм към ALBHL ако информацията в инвестора и сайта на дружеството е вярна, то означава, че притежават активи по борсови цени за над 200 мил.. Нима другите холдинги и дружества са много по-добри от това та имате такова отношение. Имам въпрос: Кога са продали дяла си от Неохим?, това съм го пропуснал.
Коментар
-
ОК
Ясно, че печалбата е еднократна, но пък идва от продажбата на Неохим, за чийто отчет тръпна в очакване.
Коментар
-
Много хубаво не е на хубаво. Напоследък само продават. Тази печалба ще е еднократна. Затова те съвътвам да разглеждаш отчета на Албена инвест като анализираш по-внимателно другите пера на баланса. Имаше един подобен случай преди около 2г, когато продадоха дела си в Родина. Имаше и един юнак като тебе, които ревеше Ураа 1.10 печалба на акция /при тогавашна цена около 14лв/ Сега не е между инвеститорите по тази позиция . Виж как се развиха нещата следващите дни. Мнението ми не е препоръка.
Коментар
-
Това определено засега е отчета за това тимесечие. Не може да не издаде човек нечленоразделни думи при условие, че компанията която заема 1/3 от портфейла му покаже такъв отчет. Не знам дали съм инвеститор или спекукант, все още не мога да се самоопределя, всъщност не е лошо да отворим подобна тема са размисъл.
Коментар
-
ОК
Това определено е най-добри отчет за трето тримесечие досега. Браво за продажбата на дървото Неохим. Очаквам повторение от Златен лев холдинг. А за АЛБХЛ - при цена/печалба около 10 няма как да не потривам ръце.
Коментар
-
ОТЧЕТ ЗА ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ ПО ПРЕКИЯ МЕТОД
------
Б. Парични потоци от инвестиционна дейност
=====
7. Постъпления от продажба на инвестиции
Текущ Предходен
период период
9755 184
Първоначално изпратено от lglМамууу, на мене ми се струва доста интереснооооо.
Коментар
-
7. Основни финансово- икономически резултати на “Албена инвест холдинг”АД
Към 30.09.2007 год. са отчетени приходи общо в размер на 11 658 хил. лева. Финасовите приходи реализирани за периода са с общ размер от 11 585 хил. лева. Те са разпределени както следва:
Приходи от лихви - 541 хил. лева;
Приходите от съучастия- 1*271 хил.лева;
Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти – 9*569 хил.лв;
Други финансови приходи -204 хил. лева.
Отчетените приходи от дейността към 30.09.2007год. на “Албена Инвест Холдинг” АД са в размер на 73 хил. лева
Общата сума на разходите на холдинга към 30.09.2007 е в размер на 585 хил. лева, в т.ч. разходи за дейността – 416 хил.лева и финасови разходи в размер на 124 хил.лева.
Разпределението на разходите за дейността по икономически елементи, по Отчета за доходите към 30.09.2007 год., е както следва:
разходи за материали – 22 хил. лева;
разходи за външни услуги – 146 хил. лева;
разходи за амортизации – 53 хил. лева;
разходи за заплати и други възнаграждения – 151 хил. лева;
разходи за социални осигуровки и надбавки – 27 хил. лева;
други разходи – 62 хил. лева.
Финансовият резултат на “Албена инвест – холдинг” АД към 30.09.2007г. е печалба в размер на 11 073 хил. лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lawyerКапман току що купиха на 23 лв. - защо ли?
Не е препоръка - имам акцийки, макар и малко за цвят и посрещане на дребни глезотийки / ще ги дебна доста по нагоре де/
Коментар
Коментар