IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Въпросът е намалява ли влиянието ти или не намалява?! Ако гласуваш с 1%, а след това си с 0.2% не намалява така ли? На мен ми звучи малко като въпроса намалява ли възможностите да пазаруваш това че отиваш в магазина не с 10 лева, а с 2 лева ...

Само лично мнение изказвам, но те са го подчертали че става въпрос дали ти се намалява възможността да влияеш на ОСА.
    Разбира се че намалява, то е очевидно, затова никой не отговаря на този въпрос, защото е риторичен!
    Няма какво да се мисли, максимум 25% от капитала на Албена инвест може да приеме офертата за покупка на Албена АД от 11.22 лв. Това е, просто трябва да изпълни изискванията за приемане на офертата!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
      Хахаха, голяма глупост си написал! Дори и с една акция влияеш върху взимане на решения на ОСА, така че винаги при преобразуване чрез вливане има промяна в правното положение!
      Мистър умник, прочети някой закончета и тогава ще разбереш при какви прагове имаш възможност да влияеш. Успех с четенето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
        Ще се радвам да споделиш опит, било то свой или чужд, как точно се влияе на ОСА с една акция.
        Въпросът е намалява ли влиянието ти или не намалява?! Ако гласуваш с 1%, а след това си с 0.2% не намалява така ли? На мен ми звучи малко като въпроса намалява ли възможностите да пазаруваш това че отиваш в магазина не с 10 лева, а с 2 лева ...

Само лично мнение изказвам, но те са го подчертали че става въпрос дали ти се намалява възможността да влияеш на ОСА.

Коментар

Мда. Между другото числото 5 е написано до числото 118, предполагам знаеш в кой закон.
          Започваш да проявяваш гретескно невежество!
          Какво общо има 118 с влияние на решенията на ОСА? Абсолютно нищо!

Коментар

Ще се радвам да споделиш опит, било то свой или чужд, как точно се влияе на ОСА с една акция.
            Аз имам опит, но няма да го споделя точно тук.
            Интересно ми е обаче да науча как точно се влияе върху вземането на решения на ОСА с над 5%?

Коментар

Интересното е, че наистина го мислиш, нали!

Коментар

Да, и аз мисля по-същия начин! Дори като замисля по-дълбоко, стигам до извода, че колкото по-голям процент от капитала притежава един акционер, толкова по-голямо влияние ще има! Примерно ако притежава над 50% ...
                Мда. Между другото числото 5 е написано до числото 118, предполагам знаеш в кой закон.

Коментар

Май само ако е "златна"
                  Интересното е, че наистина го мислиш, нали!

Коментар

Хахаха, голяма глупост си написал! Дори и с една акция влияеш върху взимане на решения на ОСА, така че винаги при преобразуване чрез вливане има промяна в правното положение!
                    Май само ако е "златна"

Коментар

• Е, баси сетиха се
                      Абсурдно е да се смята,че всяка една купена акция е различен човек. А при новината за спиране търговията след 09.09 какво се чакаше не знам

Коментар

По-скоро с над 5% имаш по-големи права и влияеш.
                        Да, и аз мисля по-същия начин! Дори като замисля по-дълбоко, стигам до извода, че колкото по-голям процент от капитала притежава един акционер, толкова по-голямо влияние ще има! Примерно ако притежава над 50% ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнение
                          Това, което пропускаш е, че няма да е налице промяна в правното положение. С други думи и преди и след преобразуването нямаш % от акциите, който ти е давал някакви права да влияеш върху определени решения преди преобразуването.

Коментар

Въпросът за мен е след вливането намалява ли,увеличава ли се или остава същата възможността да влияеш. Определено аз смятам че намалява.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Определено "намалява възможността на акционера ... да влияе върху вземането на решения на общото събрание".
                              Имал си 1%, сега имаш 0.20% айде пък че не намалява възмоността да влияеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнение
                                Това, което пропускаш е, че няма да е налице промяна в правното положение. С други думи и преди и след преобразуването нямаш % от акциите, който ти е давал някакви права да влияеш върху определени решения преди преобразуването.
                                Определено "намалява възможността на акционера ... да влияе върху вземането на решения на общото събрание".
                                Имал си 1%, сега имаш 0.20% айде пък че не намалява възмоността да влияеш.
                                Last edited by BSEtrader; 08.09.2016, 15:28.

Коментар

Working...
                                X