IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ниските обороти и бедните туристи са новата епидемия, която вилнее на българското Черноморие. Дребните хотелиери масово се оплакват от оттегляне на цели групи летовници и съответно падане на приходите. За сметка на това разходите са се увеличили с 10-12% заради инфлацията, а в същия момент твърде конкурентният пазар не позволява цените на легло да се повишат. Много хотели също така работят значително под капацитета си. Реалността През последните четири години преките чужди инвестиции в хотели и ресторанти са нараствали средно с по над 50% годишно. За първото тримесечие на тази година обаче статистиката отчита спад с 55% спрямо същия период на миналата година. И забавянето на световните икономики не е единствената причина. Големият проблем на туризма у нас е свързан с бързото увеличение на броя предлагани легла, съчетано с лоша услуга и липса на мениджмънт на региона. Оставени на дивата си природа, предприемачите превърнаха българското Черноморие (също и планинските курорти) в дестинация, която представлява интерес предимно за най-чувствителните към цената туристи. Но дори за тях ниските разходи не винаги са достатъчно условие. Що се отнася до по-луксозния туризъм, той в още по-голяма степен се нуждае от адекватна инфраструктура, заобикаляща среда, качествено обслужване и не на последно място - плажна ивица. Вместо това туристите, които идват в България, намират сергии, хаос, липса на пространство, лоши ресторанти, грубо отношение и несигурност. Показателно е, че не само чуждите туристи са разочаровани от нашето Черноморие. Българското платежоспособно търсене отдавна се отказа от почивка в страната. За първи път в съвременната история на българския туризъм тенденцията в платежния баланс се обръща и разходите на българските туристи в чужбина надвишават приходите, привлечени от чужденците в България

Коментар

• Privet na spezovete vav foruma,
      ne znam vie kak vizdate ne6tata no spored men tozi holding mai niama substanzia ( taka kato mu gledam majoritarnite u4astia- koe priklju4ilo deinost, koe v likvidazia). Ta zna4i triabava da sa mnogo 6tastlivi 4e vaob6te sa na +. Ako niakoi moje da mi dokaje protivnoto- mnogo 6te se radvam. Ob6to poglednato mai niama mnogo bade6te za 10-te mi akzii tam :/

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
        Първоначално изпратено от slavikd
        Първоначално изпратено от No money, no credit
        Чи ко му плащаш, абе хора после ще ги търсите тези йофтини акции.
        Koga ??? Kogato izlezat oktomvri dannite ot "SUPER SILNIQ" sezon li??? Pri 30 dena sezon tova lqto shte nakara mnogo "hotilieri" i "bankeri" da se farlqt ot skalite...

Slavcho, Slavcho ne znam kakav e sezona , no predi edna sedmica si pravih rezervaciq za 16.08 i imashe mesta samo v dva hotela ot celiq kompleks....
        cenata za 4 zvezden hotel e pochti sashtata kato za 5 zvezdniq Viktoriq Palas na Sl. Brqg , tai che Albela ne gi misli
        Ela v xotelite im na Kiten sega e avgust pich i neznam ama toi e e samo edin ot 12 meseca na godinata

Коментар

• поздрави на модито
          истината не ви харесва май
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Данните са поправени, благодарим.

Коментар

• Питай ги тях

Коментар

• А ЗАЩО В ИНВЕСТОРА СИ СТОИ СТАРАТА ИНФОРМАЦИЯ?

Коментар

• Още миналата година

Коментар

• Първоначално изпратено от milen_v
                    Продадоха ги.
                    Всичките ли? Че кога успяха...

Коментар

• Продадоха ги.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
                        А холдинга приблизително колко акции има в Неохим, някой знае ли?
                        1 131 500 АКЦИИ ТОЧНО

Коментар

• А холдинга приблизително колко акции има в Неохим, някой знае ли?

Коментар

• Тука гледам печалба на акция 2лв. а пък графиката през тази година като писта за бързо спускане .Така е като не щат да дават добър дивидент-то и БФБ вече не вярва на сълзи.

Коментар

• При нас имаше доста французи - може би колкото немците, но ми направи впечатление, че са по-свестни и възпитани хора.
                              Иначе и аз останах с впечатление за много народ, макар че тези ми възприятията може и да са лъжливи, но така казаха и в самия хотел - всичко е пълно.
                              И един абсолютен слух - чух персонала да говори че курорта се продава и имало статии по въпроса в немски медии. В последното видео в Профит г-н Панев споменава и той нещо подобно, но може да го даде и просто като пример.
                              Не препоръчвам никому нищо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                                Слаб сезон ли??? Кой малоумник го е измислил това??? Явно не е бил скоро на Албена. Тазгодишния сезон е доста по-добър от миналогодишния, в края на октомври ще се убедите .
                                Абсолютно. Върнах се миналият месец от там курорта е пълен , 2/3 от почиващите се са румънци останалите са българи, немци и руснаци и тук таме някой англичанин. Интерсно е ,че още в началото на месец АПРИЛ ми отказаха резервация за един от хотелите , поради липса на свободни места.

Коментар

Working...
                                X