IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
    И след това акционерите (миноритарните имам в предвид ) на Албена ще се надяват някой ден да я видят (усетят) през акциите си. Ама дали и кога ще стане това като вземем в предвид какво се случва сега. Поредната мажовска "операция". Друго нямам за казване.
    Оставят ги да претеглят оценката на АЛБХЛ през пазарната цена, която е била 6.50 тогава ... ако беше 12 лева дали щяха да могат да си свалят така оценката. Възползват се от това че пазара хич го няма. Ясно че справедливата е към 16. Но има и другата гледна точка - дали акционерите до 20 май са предпочитали акцията да продължава да си седи взе така на 6.50 или сегашната ситуация... и този момент го има.
    Бг реалности. Еднственото хубаво е че тук не говорим за търгово. И че тепърва Албена ще прави добри печалби според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Дам, явно купувайки акции на Албена ще получиш повече стойност за парите си. Все пак тази стойност дето я има в другите активи на Албхл ще отиде към всички акционери на Албена.
      И след това акционерите (миноритарните имам в предвид ) на Албена ще се надяват някой ден да я видят (усетят) през акциите си. Ама дали и кога ще стане това като вземем в предвид какво се случва сега. Поредната мажовска "операция". Друго нямам за казване.

Коментар

• На два пъти казаха, че ще предложат цена на тези които не са съгласни. Аз цена не виждам, освен тези 11 лева. Може би отговорът се крие в ТЗ:

СЪГЛАСИЕ ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ

Чл. 262р. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г.) (1) Когато в резултат на преобразуване съдружник в дружество с ограничена отговорност или акционер става неограничено отговорен съдружник, необходимо е изричното му съгласие.
        (2) Съгласието се смята дадено, ако съдружникът или акционерът е гласувал за решението за преобразуване. В този случай на общото събрание присъства нотариус, който съставя констативен протокол по чл. 488а ГПК, препис от който се прилага към протокола на общото събрание.
        (3) Ако съдружник или акционер не е участвал при вземане на решението, съгласието му може да бъде дадено в писмена форма с нотариална заверка на подписа.

ПРАВО НА НАПУСКАНЕ

Чл. 263с. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г.) (1) Съдружник в дружество с ограничена отговорност или акционер, чието правно положение се променя след преобразуването и който е гласувал против решението за преобразуване, може да напусне дружеството, в което е получил дялове или акции. Прекратяването на участието се извършва с нотариално заверено уведомление до дружеството в срок три месеца от датата на преобразуването.
        (2) Напусналият съдружник има право да получи равностойността на притежавания преди преобразуването дружествен дял или акции съобразно предвиденото в договора или плана за преобразуване съотношение на замяна. Напусналият съдружник може да предяви иск за парично уравняване в срок три месеца от уведомлението по ал. 1.
        (3) Дяловете на напусналия съдружник се поемат от останалите съдружници, предлагат се на трето лице или с тях се намалява капиталът. Акциите на напусналия акционер се поемат от дружеството и за тях се прилагат правилата за придобиване на собствени акции освен чл. 187а, ал. 4.

Както и да е. За тази работа си има юристи. Не съм гледал как са оценени активите ама на първо четене щом Албена струва 270 милиона, значи делът на АИХ трябва да 54 милиона само от там. Та аз лично съм навит да купя останалото за 6 милиона / включително и дългът на Албена към АИХ Някой наясно ли е какво става ако има купувач склонен да плати по-висока цена от оценката за някой от активите? Аз например съм си харесал сградата на ИДИС АД
        Та не става дума за тези 11 лева дали ще ги дадат или не. Според мен трябва да се борим за справедливост. Ако има желаещи да си наемем общ адвокат може да ми пишат на ЛС брой акции за да видим колко ще се съберат и да можем да сметнем евентуалният материален интерес и дали съответно ще си струва да се занимаваме.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Дам, явно купувайки акции на Албена ще получиш повече стойност за парите си. Все пак тази стойност дето я има в другите активи на Албхл ще отиде към всички акционери на Албена.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
            Сигурно очакват да се достигнат цените от оценките...
            И така да е, просто да купуват албена тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              При цена на Албена от 50 лева, това прави АЛБХЛ 8,65 лева

Защо сега купуват над 9 лева тогава?
              Сигурно очакват да се достигнат цените от оценките...

Коментар

• При цена на Албена от 50 лева, това прави АЛБХЛ 8,65 лева

Защо сега купуват над 9 лева тогава?

Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                В ТР вече го има

http://www.filedropper.com/dogpreobr
                http://www.filedropper.com/aneks1
                http://www.filedropper.com/aneks2
                http://www.filedropper.com/aneks3

Накратко, една акция на Албена инвест получава 0,1728 акции на Албена АД. Оценките са, съответно, 11,22 лв и 64,92 лв на акция.

В Анекс 3 е оценката на Албена инвест. Никога не съм се чудел повече дали да плача или да се смея. Ако някой в КФН разбира от оценка на акции, аз съм параход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Не знам дали съм прав ама се чувствам така, сякаш всички без мен знаят тайната за коефициента и цената която ще предложат тук Специални поздрави за новото ръководство на кафенето, както и към ръководствата на Албена и АИХ. Да са живи и здрави всички и още много години да ни радват
                  В ТР вече го има

http://www.filedropper.com/dogpreobr
                  http://www.filedropper.com/aneks1
                  http://www.filedropper.com/aneks2
                  http://www.filedropper.com/aneks3

Накратко, една акция на Албена инвест получава 0,1728 акции на Албена АД. Оценките са, съответно, 11,22 лв и 64,92 лв на акция.

В Анекс 3 е оценката на Албена инвест. Никога не съм се чудел повече дали да плача или да се смея. Ако някой в КФН разбира от оценка на акции, аз съм параход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Да са живи и здрави всички и още много години да ни радват
                    ..... и техните майки също!!!
                    Last edited by KoMetov; 19.08.2016, 16:28.

Коментар

• Не знам дали съм прав ама се чувствам така, сякаш всички без мен знаят тайната за коефициента и цената която ще предложат тук Специални поздрави за новото ръководство на кафенето, както и към ръководствата на Албена и АИХ. Да са живи и здрави всички и още много години да ни радват

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                        Много просто: 5ALB = (0.2057х6AB) + Други активи на холдинга
                        Ако приемем най-лошият вариант, че другите са нула, то:
                        6AB/5ALB = 1/0.2057 = 4.8614487

Естествено, има и друга "тънка" сметка - разпределяйки притежаваните от холдинга 879131 броя акции от Албена на всички 5 500 000 издадени акции, се получават 6,256 акции на Албена инвест за една на Албена АД. Дори и този, неправилен според мен, подход да използват, няма начин да се оправдае рейшо от над 6,26:1 , каквито предположения има по-долу.

Не е препоръка.
                        Мисля че тази сметка не е вярна. Интересува те конверсионния коефициент (той не се изчислява по този начин) и може да е над 5 при определени допускания.
                        Last edited by gunnar; 11.08.2016, 17:29.

Коментар

Не знам как ги смяташ, ......
                          Много просто: 5ALB = (0.2057х6AB) + Други активи на холдинга
                          Ако приемем най-лошият вариант, че другите са нула, то:
                          6AB/5ALB = 1/0.2057 = 4.8614487

Естествено, има и друга "тънка" сметка - разпределяйки притежаваните от холдинга 879131 броя акции от Албена на всички 5 500 000 издадени акции, се получават 6,256 акции на Албена инвест за една на Албена АД. Дори и този, неправилен според мен, подход да използват, няма начин да се оправдае рейшо от над 6,26:1 , каквито предположения има по-долу.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнение
                            Каква цена ви гони, тук цена няма, има конвертиране. Акционерите на АЛБХЛ ще получат акции на Албена. Това което ви интересува не е цена а конверсионен коефициент.
                            Само ще кажа, че МИСЛЯ че грешиш

Коментар

Не знам как ги смяташ, но определено може да е над 5. Зависи от оценката на останалите активи на холдинга.
                              Може, ако останалите активи се оценят на нула. ДВИ каза че скоро ще публикуват условията. Преди да ги публикуват разговорите са безсмислени.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                                Освен ако в оценката не докажат, че холдинга, като цяло, струва по-малко от стойността на участието си в курорта, математически е невъможно съотношението 6AB/5ALB да бъде по-голямо от 4,86:1.
                                Ако вземем предвид и кеш-а след дивидентите - 4,84:1

Естествено, не е препоръка за нищо. Елементарни сметки.

P.S. И все пак, математиката, която се прилага в такива случаи често е различна.
                                Не знам как ги смяташ, но определено може да е над 5. Зависи от оценката на останалите активи на холдинга.

Коментар

Working...
                                X