Първоначално изпратено от fantasy_gt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеИзвинявам се за глупавия въпрос, но какъв е смисъла от тези сделки по 1 акция?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнениеИзвинявам се за глупавия въпрос, но какъв е смисъла от тези сделки по 1 акция?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеИ след това акционерите (миноритарните имам в предвид ) на Албена ще се надяват някой ден да я видят (усетят) през акциите си. Ама дали и кога ще стане това като вземем в предвид какво се случва сега. Поредната мажовска "операция". Друго нямам за казване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеПрекалено строг си, май.
В душата на спекуланта е да хване това, което му поднася пазара. Ти може и да не се наведеш за чифт двайсетачки на тротоара, но 99,99% от останалите ще го направят.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТи да видиш. БФБ било пълно с гении Тъй ще я караме значи. Ще купуваме по една акция да спечелим за по една вечеря. То пък и какво друго да очаквам от българският спекулант
В душата на спекуланта е да хване това, което му поднася пазара. Ти може и да не се наведеш за чифт двайсетачки на тротоара, но 99,99% от останалите ще го направят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнениеОтговора на този въпрос е въпрос на "юридически тълкувания". Никъде в закона не е дадена дефиниция какво представлява промяна в правното положение. Поради тази причина има различни хипотези, но най-синтезирано в конкретния случай за Албена инвест холдинг подобна промяна би имало за акционер, който е имал дял, примерно 5 или повече % и след преобразуването му този дял спада под този праг. И дори и за такъв акционер реализирането на хипотезата, при отказ на насрещната страна да заплати дела може да се докаже единствено в съда...
И все пак, ако погледнем актуалния казус, в чл.9.3.1 е записано доста ясно, че "Страните се съгласяват, че промяна в правното положение ще бъде налице, когато процентното участие в капитала на Приемащото дружество намалява възможността на акционера да упражнява своето неимуществени права, т.е. ако се намалява възможността на акционера да влияе върху вземането на решения от общото събрание."
Тук наличието на 5% участие преди и след няма никакво значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнениеОтговора на този въпрос е въпрос на "юридически тълкувания". Никъде в закона не е дадена дефиниция какво представлява промяна в правното положение. Поради тази причина има различни хипотези, но най-синтезирано в конкретния случай за Албена инвест холдинг подобна промяна би имало за акционер, който е имал дял, примерно 5 или повече % и след преобразуването му този дял спада под този праг. И дори и за такъв акционер реализирането на хипотезата, при отказ на насрещната страна да заплати дела може да се докаже единствено в съда...
Коментар
-
Дискусията се движи около въпроса да купуваме ли на 9 за да продадем на 11. Еми тези дето знаят съответно си купуват или продават на 9 и няма смисъл да обясняват във форума. Моят въпрос беше съвсем друг. Можем ли да съберем 100 или 200 000 акции и да се борим срещу метода на оценка, като спечелим едни допълнителни примерно 5 лева. На 200 000 акции това е един милион. Всеки адвокат ще се понапъне за да вземе да кажем едни 10%. Преди малко пак смятах за да съм сигурен. Ако разбия тези 850к акции от Албена, които и без това си притежаваме, само от там ни се падат по едни 0.16 акции на Албена на всяка АИХ. Ами заема? Ами другите неща къде остават? За мен например може една АИХ да е равна на една Албена защото дивидента е приблизително еднакъв. Има ли шанс да се борим срещу тази оценка или ще сме от страната на булката защото така сме свикнали или пък защото така ни харесва? Някой има ли идея как ще реагират Доверие и с кого от тях може да се говори евентуално по въпроса?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЗначи на предстоящото събрание гласуваш против и си готов
За съжаление не мисля ,че е толкова просто.
-Вечно несъгласният !
Много си вещ и много можещ, търсещ, и знаещ! - но слушай и патили !
Първото и най важно е да си гласувал против , след това се жалваш и търсиш цената от гласуваното решение !
По повод "Сефто" - писах по спомен ноември, а получих подробни тълкувания и напътствия февруари - МНОГО ми бяха полезни
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИ така да е, просто да купуват албена тогаваMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеМного лесно , но само за присъствалите на ОСАя на Севто потвърждаващи сливането и само за тези които са гласували "против" с притежаваните гласове !
Аз не присъствах и духах бързи сделки за да си догоня таргета - успях и то +добре , но с подкрепа на пазарните движения .
За съжаление не мисля ,че е толкова просто.
Коментар
Коментар