IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медика АД (5MA / MDIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вдигат се, защото на качествените акции това им е работата.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Спират част от производството.Памука.Май ще строят хотел или нещо такова.Нали ЗНАЕЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ruuni
        za6to se vdigat tolkova mnogo akciite na MEDIKA Sofia

Коментар

• Медика, Знайко, винаги е работила добре. Вярно, преди Софарма пробваха да ги прецакат - но сега со техните камъни по техните мозъци, щото Медика реагираха знаеш ли как? Започнаха да произвеждат свое лекарство. :-)

Коментар

• Императоре, медика е добро дружество и наистина поскъпна доста, а напоследък и отново заработи добре, но причината за поскъпването е съвсем друга, но не бих искал да коментирам повече.

Коментар

• Аз каквото имах да казвам за Медика, отдавна съм го казал... и пазарът както винаги думите ми повтаря на своят си език.
              Да.

Коментар

• Дружеството е перлата в короната на DOVUHL. Финансовите му показатели се подобряват а мениджмънта работи отлично. А и всяка година раздават едни от наи високите дивиденти в страната. До края на месеца ще се таргува между 52-55лв. А до края ня годината очаквам цената да е 65-70лв. Не ангажирам никои с мнението си!

Коментар

• Дружеството е перлата в короната на DOVUHL. Финансовите му показатели се подобряват а мениджмънта работи отлично. А и всяка година раздават едни от наи високите дивиденти в страната. До края на месеца ще се таргува между 52-55лв. А до края ня годината очаквам цената да е 65-70лв. Не ангажирам никои с мнението си!

Коментар

• Дружеството е доста хубаво и финансовите показатели са добри. Недостатък е , че не се търгува много . Аз лично на тази цена не бих влязъл. Не ми се вижда рационално. За мен цена над 25- 27 лева е неатрактивна. Въпреки , че може да си скача...

Коментар

• Някой има ли информация какво става с Медика АД?Много започнаха да скачат цените на акциите им.

Коментар

• MDIKA

Това не е мой проблем... Медика не е виновна, че хиляди т.нар. "инвеститори" си наливат кинтите във фалирали предприятия.

Коментар

• MDIKA

А бе тази позиция не е заспала, тя си е направо умряла... Че то по нея няма 3000 лева оборот за месец. Ето - гледам я - 5 сделки, 81 акции превъртени. Смешка! Аз от тая позиция няма да мога да си избия тока на компютъра...

Коментар

• MDIKA

Весо, в Медика са инвестирани достатъчно кинти - старите цехове бяха преоборудвани, а новият - за превързочни материали е ултрамодерен. Но явно ти просто не го познаваш дружеството.

Коментар

• MDIKA

Императоре, не мога да разбера защо се радваш толкова на дивидентите от тази Медика - ако имаха повече мозък щяха да реинвестират тези пари.
                              Така реално и акционерите ще реализират по-големи доходи.... Реинвестираната печалба ще намери отражение в подобрените показатели на компанията, което пък ще се отрази на курса на акциити и (а капиталовата печалба в България се облага с ставка 0!!! - стига да имаш дупе да удържиш), докато дивидента ще бъде обложен с данък, удържан при източника (при дребните - като теб)...
                              Естествено, това поведение е обяснимо ако от "Доверие" очакват спад на курса на акциите и...

Така, че всеки мислещ може да си направи извода кое е по-изгодно за акционерите

Коментар

• MDIKA

Точат я... ама с дивиденти, така че и ние лапаме кинтари...

Нормално - малко ли мангизи наляха там.

Коментар

Working...
                                X