IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медика АД (5MA / MDIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И на мен ми се струва нелогично. Ако бе изтъргувана само една акция - да, но се изтъргуваха 30 акции.
    Купуващият вече няма право на увеличение на капитала, значи купува свърхскъпо. Продаващият не ми е ясно ще си получи ли другите 29 акции, след като го има записан на 30.4, защото ако не, той пък продава доста евтино. Но ако си ги получи, честито за печалбата!
    http://photo-forum.net/joro/emoticon...conTheWave.gif

Коментар

• Няма нищо нелогично. Системата е такава. Няколко дни ще пада с максимално възможното при търговия от 1 акция, докато си намери цената при новия мащаб.

Коментар

• И защо без права - двете седмици още не са изтекли.

Впрочем и в двата случая цените са нелогични.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Въпросът е там че в момента акциите се търгуват без права ! А ти твърдиш обратното с което подвеждаш хората.
          “Speculation is a business. It is neither guesswork nor a gamble. It is hard work and plenty of it.”

Коментар

• Доколкото знам, и правото на дивидент и правото на участие в увеличението на капиталът, важат до една и съща дата - иначе няма логика. А ако сте прави, то акциите трябва да вървят на около 5 кинта.
            Впрочем за мен не е особено важно де - последните си акции по тази позиция купих преди около 2 месеца, а може би и повече - щом излезе новината за увеличението на капиталът.

Коментар

• Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 08.05.2008 год.
              Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 30.04.2008 год

Май други не са в час !?!
              “Speculation is a business. It is neither guesswork nor a gamble. It is hard work and plenty of it.”

Коментар

• Ти убеден ли си, че тези акции са с права?

Коментар

• Да - някакъв глупак продаде акции с право на дивидент и увеличение на капиталът на смешна цена. Какво да ти кажа - някои са много, ама много зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    То и со Медика това ставало е, ама увеличи капиталът... е, тогава вярно ще ги вземат бая по-евтино... ;-)

май и преди увеличението ще стане евтино
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• То и со Медика това ставало е, ама увеличи капиталът... е, тогава вярно ще ги вземат бая по-евтино... ;-)

Коментар

• някои вярват че тук след дивидента ще стане като с арома и ще си ги вземат по ефтино .... незнам дали са прави...
                        Business as Usual

Коментар

• Днес доста активна търговия со Медика, макар да учудвам как още има продавачи на тия бая тънки нива - това хора без визия за бъдещето или неинформирани.

Коментар

• Машшалах, Императоре, че качи снимките и сподели за срещата! Не мога да отрека, че сте фотогенични! :-) А и като събитие е забележително - кой друг от големите признава качествата на другите инвеститори и видимо се радва да общува с тях, не че всички ние не ти се радваме? Погледнах ви с приятно чувство още няколко пъти по този повод :-) Успех!

Коментар

• Аферим, Съселов - кефиш... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                                tezi dni slusham dosta reklamki po radioto za avtoaptechki "medika "
                                dano da ne gi slushat i chengetata
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X