IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мак АД (4MK / MAK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• MAK - незаслужено подценено?

Косвени изводи срещу отчета на дружеството. Честно да ти кажа не се и замислям на кое да вярвам в момента при този пазар, който оценява компании с далеч по-малка печалба на акция по-скъпо. А ти си чакай китайското нашествие. Ти май не можеш да схванеш, че има разлики между инвестиране и търговия с акции. Никой не ти говоря да си купуваш МАК и да си го държиш доживот.

Коментар

А те косвените изводи се изолират и МАК не го интерисуват, щото прави каски и бронежилетки и шапки и дрешки. Извинявайте не ви разбрах. Те бяха от военнопромишления комплекс. Пардон

Коментар

Как извличте печалба, като това дружество не е публично?

Коментар

Пак казавам, че това са косвени изводи. Нищо конкретно за МАК.

Коментар

А ето Ви и малко професионални мнения като вечно сте Тома неверни

"Китайски работнички шият за по 20 долара на месец за експорт в Европа и САЩ в текстилни фабрики в цял Китай, столица на провинция Цзянсу. Китайската текстилна индустрия очаква сериозен ръст през тази година, след като отпаднаха квотите за износ, наложени от Световната търговска организация".

"Европейски комисар иска ограничаване на китайския износ
            След като браншовите съюзи на 45 държави призоваха миналото лято своите правителства да се намесят в разрешаването на един от най-сериозните проблеми за текстилния сектор - падането на квотите за търговия с облекла и текстил от 1 януари 2005 г. и очакваното нашествие на китайски изделия, сега се прокрадва лъч на надежда, че може да се стигне до някакво решение в тази посока. Европейският комисар по търговията Питър Мендълсън се обяви за по-големи ограничения на китайския текстилен експорт след падането на квотите. Преди първата си визита в Китай, откакто зае този пост, Мендълсън заяви, че ако Пекин не играе според правилата, ще последва негативна реакция от ЕС. Изтъквайки, че експанзията на китайската текстилна индустрия е обезпокоителна, той съобщи, че ще обсъди с правителството в Пекин мерките за лимитиране на износа. През декември бяха съобщени някои стъпки в тази посока, но засега те изглеждат недостатъчни. Комисарят заяви, че е възможно да се въведат някои специални защитни механизми в Европа, за да се спре рязкото увеличаване на китайския внос след отмяната на квотите. Позицията на Брюксел преди варираше от предпазливост до дистанциране от по-агресивното отношение на редица американски законодатели и висши фигури в търговския сектор.
            Ние сме против нелоялната конкуренция от страна на Китай, заяви у нас председателят на Асоциацията на износителите на текстил и облекла /АНИОТ/ Петко Шишков. Цените на китайските тъкани и облекла са с 30% по-ниски от средните в света, а в някои случаи дори със 75% най-вече заради държавните субсидии. Китайската инвазия е сериозна заплаха за цялата българска икономика, предупредиха браншовите организации в този сектор у нас. България може да изгуби износ на стойност 1.7 млрд. USD.

Източник: в-к Пари

Коментар

Катеринче моме
              Не съм казал да не се гледат отчети, а да не им се вярва безусловно. Трябва да се ходи и да се гледа на място и да се следят перспективите както на дружеството, така и на сектора. Кажете ми 2 неща (перспективни) заради които си струва да се инвестира в текстилния бранш, а аз ще Ви кажа 5 за други сектори. На всеки 2 от текстилния от мене 5 за други сектори. А може и на две ваши мнения 5 от мене защо не е за предпочитане текстилния бранш.
              Още веднъш казвам не искам да разубеждавам или обратно някой. Всеки си има мнение аз казвам моето.
              Императоре ти от дрешки мина на шапки бе човек кво стана с тебе бе човек

Коментар

Бай Благой, ти говориш само хипотези. Нищо конкретно. Добре, няма да гледаме отчета, а какво да гледаме тогава. Твоите празни приказки ли?

Коментар

Бати минусът.... А холдингът не ми е любим, както вече 18 пъти казах.
                  Не знаех, че по-долу си говорил конкретно за Мак... :-) А това, че прави разни шапкарски стоки е суперско - това е много готина пазарна ниша. Спадна малко - то не може само нагоре да върви, нали?

Като цяло пазарът се движи както казах оня ден на посредниците си - разнопосочно в малки амплитуди. Да видим дали прогнозата ми в средносрочен план ще се сбъдне - а именно - ново и трайно, но вече съвсем плавно поскъпване на повечето дружества.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕееееееееееее Вие днеска направо повлияхте на движението на цените.
                    Императори виждам, че и твоите бисери ALB и ALBHLмалко са на минус. Ти затова днес си особено мълчалив. сигурно страдаш. ;-))

Коментар

Те сигурно от Вашето компетентно мнение Императоре и с изказването че правят дрешки днеска малко се движат в обратна посока, а не към 28 лева. Друг път да не говориш за дрешки и бронежилетки щото видя ли какво направи обиди хубавото дружество

Коментар

Императоре като не знаеш да те информирам какво произвежда МАК, мога и по позиции, мога и по приходи - само че не е дрешки - нали знаеш

Коментар

Stoj аз изказах мнение и никога не съм се надувал с позициите които имам като някой във форума. Моите позиции са си мое мнение, а ако някои в този форум мисли че с мнения тук може да промени вижданията на някои за инвестиране или не, купуване или продажби си е просто един голям НАИВНИК, мислещ себе си за голяма работа и велик разбирач. А що се отнася до това кое дружество е добро и кое не е най-малкото нещо от което може а се съди за това са отчетите. Отчетите са за това да се зарибяват балъци и един отчет можете да си го направите какъвто искате. Ми фактурирайте за 1 000 000 лева продукция м.декември и януари я сторнирайте и ето ви големите приходи. Като сте толкова ербап как така със приблизително 17 000 хил. лева приходи имат 700 хил. лева печалба. И не ми гледайте и се надувайте с приходите защото не те идват при вас като дивиденти, а от печалбицата.
                          И ако Вие се опитвате да го изкарвате толкова добро че утре да излезете от позициите си по добре не прехвърляйте тези ваши "чувства" на другите.

Императоре текстила не е станове а още по-малко дрешки каквито и да са те. И след като надеждата Ви е че едно текстилно предприятие ще прави за НАТО бронежилетки и каски и незнам си какво много сте си сбъркали инвестиционните виждания. Предлагам на МАК вече да му викаме дружество от военно промишления комплекс примерно ВМАК.

Коментар

Ако НАТО не ще я - на арапите да я продават... а после американците да ходят да плачат пред вратата на Любо Пенев.

Коментар

Колежке, не знам къде ги видя тия простотии. На мен също Мак ми харесва и затова съм акционер там, както и ти, предполагам. А сега кажи имаш ли някаква конкретна информация дали предприятието има нови поръчки от БА или от НАТО. И какво стана с тая бронежилетка? След като са я представили в края на миналата година, нищо. Произвеждат ли я? На кого я продават? Ей такива въпросчета ме мъчат.

Коментар

Ти, Байо, под текстил разбираш какво-о-о? Тъкачни станове ли? Знам - по машиностроене падаш си.

Мак е много секси дружество - ти говори каквото щеш. И по-добре влизай на 17 кинта, щото на 28 хептен няма да ти се ще.

Коментар

Working...
                                X