Това е нашата борса.....за съжаление, ама тя е такава и заради участниците на нея.....такиви са ни мажоритарите, такива и регулаторните органи....абе ние си го правим......щом вярваме, дори когато ни лъжат пред очите ни......и накрая добре, че има кобуси да купуват, щото не знаят какво и за какво го купуват....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вамо АД (VAMO)
Collapse
X
-
Пичове, както знаете аз обикновено съм доста скептична, но сценария на Странджата ми се струва доста "като за филм".
И на мен ми се повръща от такива "мажоритари" (а от досегашните - още повече), но:
Все пак се дават по 86 лв. за акция (да не говорим, че ще трябва да се плащат и данъци). Това с източването е възможност, но се видя къде е реалната цена на активите (за бизнеса с двигателите не се наемам да пиша). На нормален пазар цената е 3 пъти!!! по-ниска. Дайте малко по-спокойно...
Батя, GAGBT в момента се търгува на около 75% от цената на мажоритарния пакет, така че и за акционерите на ВАМО ще има въздух под слънцето.
Притежавам акции на Вамо.
Коментар
-
Ех, Странджа, добре че се появи ти да им разясниш обстановката на тези алчни спекуланти най-накрая! След като е 1млн. % ясно, че търгово няма да има, Ви се чудя на какво се надявате! В допълнение искам да кажа, че с 34 000-те бройки, които 187 купи през пазара новият мажоритар вече има над 75%! Погледнете нормативната уредба за да видите какво може да се случи при това положение.
П.С. znae6t много те уважавам човече, преди около година благодарение на теб открих ХИКА на 3,30, но в този случай си в голяма грешка, както със Слънчевия ден!!!
Коментар
-
сега като се обърна назад виждам, че съм избързал с десетина лева при продажбата на моите бройки
но от друга страна трябва да съм доста по-глупав (отколкото съм всъщност) да продължавам да ги държа
или (да не ми дава Господ такъв акъл) да си купя от тях
все пак наистина ми е много криво че е възможно такива сделки да се случват - що за задник трябва да си за да не действаш открито и да си направиш търговото
и как може да очакваш от такъв собственик някакъв кяр
искрено се надявам да има някой по зъл акционер за да му скъси живота на този (който и да е той)
и дано утре не се случи тотален срив по позицията защото може да повлече и нещо друго, което аз не искам (вече се въртя и плюя три пъти)
Коментар
-
ако аз можех да организирам превземане на една фабричка с интересни за мен активи без да се налага да правя търгово и други подобно глупости бих реализирал следния съвсем хипотетичен вариант:
да кажем че фабричката е на морето и има хубаво ъгълче някъде си, което знам чудесно как да използвам много по-добре от тези дето менажират фабричката
Понеже не е от най-печелившите (нещо средно че и никак) аз решавам че ще им дам 5 пъти по-висока цена отколкото са се надявали. За да не се набутам с другите акционери на публичната фабричка си намирам 5-6 ООД-та с които се разбираме да изпълним плана ми. А именно - тук е най-великата част - давам им паричките, те купуват, после се събират като собственици и започват да продават активи. Активите които ме интересуват ги купувам все аз на каквато цена си искам. За останалите колкото дадат. Накрая го обявявам в доброволна ликвидация и .... това е още един сценарии за холивудски филм "Как да спечелим от разпродажба на активи"
Коментар
-
nevermind
Вамо АД смени мажоритарните си собственици
16.01.2007 17:32 ( VAMO )
Българска индустриална и търговска корпорация АД и Секонекс холдинг ООД продадоха дяловото си участие във Вамо АД, съобщава Българска фондова борса – София. Двете дружества притежаваха общо 74,99% (612 352 акции) от капитала на варненския производител на дизелови двигатели.
Собствеността бе прехвърлена в седем блокови сделки днес на цена от 86,22 лв. за акция, или общо 52,8 млн. лв., като купувачи са Велика Турс ЕООД (придобило 8,5% от капитала), Транстрейдинг ЕООД (7,51%), Критие ЕООД (9,47%), Форс Мениджмънт Сървисиз България ЕООД (5,99%), Рема Трейд ООД (8,01%), Дивал 59 ООД (12,51%) и Бизнес парк Запад ЕАД (23%).
Вамо АД има консолидирана загуба от 43 хил. лв. за деветмесечието на 2006 година спрямо печалба от 516 хил. лв. за съответния период на 2005.
Днес по време на редовната сесия книжата на компанията отчетоха спад от 17,16% до 28,78 лв. при изтъргувани 4 787 лота.
Коментар
-
Егати заглавието в инвестора. "Вамо смени мажоритарните си собственици". А в текста става ясно, че седем дружества са купили определени проценти. Тоест става видно, че мажоритарен собственик вече няма. По отношение на седемте дружества сигурно са свързани по някакъв начин, но по какъв не знам. Знам със сигурност за три от тях, които са на Емил Хърсев, но за останалите не зная. Който знае да каже.
Коментар
Коментар