IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев Бряг Холдинг АД (6SV / HSLB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• HSLB

аз съм с COBOS,но с минимум 5 лв. комисион

Коментар

• HSLB

COBOS-ите са си на процент,няма твъда комисионна.

Коментар

• HSLB

снтересно кой купува на такива малки партиди по 3-20 бройа?нали брокерите имат минимален комисион,така цената на акция се вдига достатъчно....

Коментар

• HSLB

не лъжете, има търсене на 4.55

Коментар

• za znae6tiq

Защо не ни искат?Един даже си оттегли покупката на 4.55...След отлагането на ОС пак сме си сила.

Коментар

• становище на КФН

Защо така падаме и никой не ни иска?Нали ще продадем ЕРПто!!!

Коментар

• становище на КФН

Мерси Netware.

Коментар

• становище на КФН

За кои акции питаш?

Ако става въпрос за акциите на SLB, притежавани от HSLB, отговорът е ДА!
                  Ако става въпрос за акциите на HSLB, притежавани от мен, евентуално от теб, както и от всички останали акционери на HSLB - отговорът е НЕ! Как ще гласува представителят на HSLB в ОС на SLB ще реши мажоритарят на HSLB. Аз и ти нямаме думата там.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• становище на КФН

Някой може ли да ми каже дали акциите на HSLB ще играят на Общото събрание?

Коментар

• становище на КФН

ne moga da q namerq .. sorry....

Коментар

• становище на КФН

ima go ... sled malko shte vi kaja kude da go pro4etete... samo da uspeq da go namerq ..

Коментар

• становище на КФН

и на мене ми се ще да го прочета това становище на КФН но няма от къде.

Коментар

• Държавата ще е без право на глас

това съм го чел, но според мен гласуването по продажбата с 3/4 от гласовете без държавата трябва да е 3/4 от ПРЕДСТАВЕНИТЕ на събранието гласове без държавните, а не от всички останали. затова поисках линк към точния текста на кфн, а не преразказа му във вестник, бил той и дневник.

Коментар

kopniq ... az ne go znaeh tova .... tovo e super...

Държавата ще е без право на глас на общото събрание на "Слънчев бряг"
                              ГЕОРГИ БИСЕРИНСКИ 10/3 - 19:41 ч.

Миноритарните акционери на "Слънчев бряг" ще решават съдбата на енергоразпределителното предприятие (ЕРП) на курорта. Това става ясно от становището на Комисията за финансов надзор (КФН) по отношение на заинтересуваността на държавата при гласуването на решение за продажба на ЕРП-то.

Точка в дневния ред на предстоящото общо събрание на "Слънчев бряг", което ще се проведе на 8 април, е гласуване на решение за продажба на предприятието на цена от 25 млн. лв. Според становището на комисията държавата съгласно разпоредбите на чл.114, ал.5, т.1 от Закона за публично предлагане на ценни книжа се явява заинтересувано лице, тъй като притежава над 25% от капитала на дружеството и има интерес от решението за продажбата на ЕРП-то.

В случая се касае не за пряк, а по-скоро за косвен интерес. Причината за това е, че държавата чрез Агенцията за приватизация е поела ангажимент да заплати неустойка на ЕВН-СПВ (дъщерната компания на австрийската EVN), ако общото събрание на акционерите на компанията не приеме решение за прехвърляне на активите на електроразпределителната мрежа от "Слънчев бряг" на EVN.

Решението за продажба на енергоразпределителното предприятие на курорта трябва да бъде взето от останалите миноритарни акционери. Това означава, че право на глас ще имат собствениците на останалите 25% от капитала на компанията, които се приватизираха по време на масовата приватизация.

Според разпоредбите ЗППЦК, за да бъде валидно това решение, то трябва да бъде взето с мнозинство от 3/4 от миноритарните акционери. В случая това означава 18.75% от капитала на курорта. По-голяма част от акционерите обаче са физически лица, което означава, че има вероятност на първата дата, за която е насрочено общото събрание, да няма кворум. В този случай казусът ще трябва да се решава 14 дни по късно.

Най-голям миноритарен акционер в курортното дружество е "Слънчев бряг холдинг", което към настоящия момент има около 13% от капитала на "Слънчев бряг". До миналата година холдингът държеше над 14.6%, но към настоящия етап този дял е снижен до 13%, заяви пред "Дневник" изпълнителния директор на дружеството Николай Николов.

Това означава, че решаваща роля за съдбата на ЕРП-то на курорта ще има именно холдингът, смятат специалисти. Николов уточни, че все още не е ясно какво ще предприеме "Слънчев бряг холдинг". Решението за това трябва да бъде взето следващата седмица, когато ще се събира бордът на директорите на холдинга.

Според изпълнителния директор на курорта Малина Бакалова балансовата стойност на дружеството е около 19 млн. лв. Това обаче не означава, че предлаганата по-висока цена от 25 млн. ще бъде приета от миноритарните акционери, тъй като според експерти пазарната цена на дружеството е много по-висока и предлаганите за ЕРП-то пари едва ли ще удовлетворят миноритарните акционери. Според лицензирани оценители през 2003 г. стойността на електроразпределителните активи на "Слънчев бряг" е около 45 млн. (без лиценза за тази дейност), а към настоящия етап тази цена дори е нараснала. Именно поради това най-вероятно миноритарните акционери няма да одобрят решението, смятат специалисти, и по всяка вероятност държавата ще плати неустойки.

Коментар

аз и преди попитах - имате ли линк към това решение.
                                на сайта на кфн не го откривам

Коментар

Working...
                                X