IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • триумвиратът не се шегува......стиска до дупка.

    Коментар


    • Е сега поне ще ви дадат по-голям дивидент.
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: Сега 15 Юни 2009 08:09


        Следващ кабинет ще продава "Булгартабак"
        Корнелия Нинова

        Приватизацията на "Булгартабак" отново се отлага. Правителството е решило продажбата на холдинга да остане след изборите. "За да не се злоупотребява с компанията и хората и политиците да не си правят пиар на гърба на БТХ", обясни Корнелия Нинова, директор на компанията и говорител на БСП. Пред БНР Нинова призна, че отлагането е предизвикало разногласия в коалицията. Преди месеци точно БСП активистката обяви, че "Булгартабак" ще бъде приватизиран до юли т.г.

        При нас няма официално решение за отлагане, коментира шефът на АП Тодор Николов. Процедурата е напреднала и от седмици агенцията обещаваше всеки момент да съобщи по какъв метод ще се търси купувач на холдинга. Управляващите очевидно не могат да се разберат дали сделката да стане чрез борсата, търг или конкурс.

        Коментар


        • пак познатите врътки с БТХолдинг. същото стана и преди 3-4 години когато на финалния сантиметър от приватизацията, "коалиционният партньор" отказа да подпише и стана мазало. Поне сменете плочата де! това парче взе да се изтърква вече. нещо по-оригинално дайте все пак 21-век сме.

          Коментар


          • Правителството е отложило приватизацията на "Булгартабак”,
            както и социалният ефект, който може да се отрази върху живота на стотици хиляди българи, които се занимават с тютюнопроизводство".
            Аз съм изразила твърда позиция пред когото трябва, и съм се аргументирала за нея, коментира Нинова
            От началото на кампанията за евроизборите изпълнителният директор на "Булгартабак” е в отпуск до края на предизборната кампания и за национален парламент – 5 юли
            .

            В Агенцията за приватизация няма официално решение за отлагане на процедурата за приватизация на "Булгартабак холдинг”, каза изпълнителният й директор Тодор Николов
            .
            Ако се прочете внимателно се пораждат много въпроси....
            Същата личност до преди седмица правеше интервюта ,че от нея нищо не зависи а от АП. Май вече са изтъргували нещо с ДПС....при положение такава заинтересованост за компанията и живота на работещите докато е в отпуск за избори..... Поредния политически парадокс да правиш изявление когато няма официално решение на правителството и си в отпуск.

            Коментар


            • Правителството е отложило приватизацията на "Булгартабак”, предаде агенция Фокус. Сред аргументите е била изтъкната "необходимостта от дълга и прецизна подготовка на подобни действия, ефективност и прозрачност на процедурата, както и социалният ефект, който може да се отрази върху живота на стотици хиляди българи, които се занимават с тютюнопроизводство".

              Въпреки различните мнения на част от коалиционните партньори, Корнелия Нинова, изпълнителен директор на холдинга, е защитила необходимостта от отлагане на приватизацията на "Булгартабак”.

              Изпълнителният директор на холдинга потвърди позицията си – въпросът с приватизацията на компанията да се решава след изборите, за да не се злоупотребява с хората и корпорацията.

              "Имахме разговори преди няколко седмици. Аз съм изразила твърда позиция пред когото трябва, и съм се аргументирала за нея, коментира Нинова

              "Мисля, че в предизборно време да се състои приватизация на "Булгартабак Холдинг”, би било грешка. Ако се върнете в годините назад и проследите интервютата ми, ще видите, че те започват и завършват с едно послание: Политиците да си свалят ръцете от компанията и да не си правят политически и личен пиар на гърба на "Булгартабак Холдинг”. Опасявам се, че сега, заради изборните страсти, ще се случи точно това. От политиците може би аз най-добре знам как се отразява подобно поведение вътре в компанията: От скандали "Булгартабак” губи, хората се демотивират, губим доверието на партньорите, падат ни приходите в бюджета, т.е. – губи държавата. Ето защо отново потвърждавам позиция, която твърдо отстоявах преди седмици пред хората, които вземат решения – въпросът с "Булгартабак Холиднг” да се решава след изборите, за да не се злоупотребява с хората и компанията", добави тя.

              Каквато и процедура да се обяви сега и от каквато и цена да стартира процедурата, все ще се намери някой, който да злоупотреби. Не може да допуснем заради личен интерес да се играе със съдбата на един цял отрасъл, със съдбата на 2000 души, ангажирани в холдинга и със съдбата на приходите в бюджета, заключи Нинова.

              "Въпреки трудностите, които икономиката чувства вследствие на икономическата криза, мисля, че "Булгартабак холдинг” стои много стабилно финансово. Наистина, в последните няколко години загубихме пазарен дял във вътрешния пазар, но това се дължи на отварянето на достъпа до пазара на всички марки при равни условия след 1 януари 2007 година, на свободната конкуренция, на увеличението на акцизите. Компанията стои стабилно финансово. Внасяме над 1,3 милиарда лева акциз в бюджета и сме сериозен данъкоплатец. Това е още една причина да настоявам процедурата да не се провежда в изборно време, защото това винаги се отразява чрез свиване на пазара, от което падат и приходите в хазната. А от нас се очаква много”, заяви Корнелия Нинова.

              От началото на кампанията за евроизборите изпълнителният директор на "Булгартабак” е в отпуск до края на предизборната кампания и за национален парламент – 5 юли.

              В Агенцията за приватизация няма официално решение за отлагане на процедурата за приватизация на "Булгартабак холдинг”, каза изпълнителният й директор Тодор Николов. Към момента е приключил подготвителният етап, което означава, че може да се започнат определени действия по избор на метод за приватизация и по обявяване на съответната процедура.

              Коментар


              • НАЧАЛО НОВИНИ Борса
                Имоти
                Икономика
                Финанси
                България
                Свят
                Любопитно
                Вестниците
                Интервю
                Финансовата криза
                Улица на парите

                ПАЗАРИ Индекси
                Компании

                МОЯТ ПОРTФЕЙЛ ФОНДОВЕ УСЛУГИ БФБ в реално време
                БФБ календар
                Уроци по инвестиране
                Вход в COBOS

                ФОРЕКС Новини
                Фундаментални анализи
                Технически анализи
                Валутен калкулатор

                АНАЛИЗИ Професионални
                От вас за вас
                Вход



                НАЧАЛО » НОВИНИ » БОРСА
                Отлагат приватизацията на Булгартабак Холдинг
                57B
                13 юни 2009 13:11



                Правителството е отложило приватизацията на Булгартабак Холдинг АД, съобщи Агенция Фокус.

                Сред аргументите е била изтъкната необходимостта от дълга и прецизна подготовка на подобни действия, ефективност и прозрачност на процедурата, както и социалният ефект, който може да се отрази върху живота на стотици хиляди българи, които се занимават с тютюнопроизводство.

                Въпреки различните мнения на част от коалиционните партньори, Корнелия Нинова, изпълнителен директор на холдинга, е защитила необходимостта от отлагане на приватизацията на Булгартабак Холдинг АД. Агенция Фокус

                Коментар


                • май напрежението наистина избива )
                  чакат да се посъберат ) и да ги )
                  Умереният риск винаги печели ! ))))))

                  Коментар


                  • Стягайте се ) дойде му времето ) под 40 ) няма да подарявате )

                    Не е препоръка имам добро пакетче )
                    Филма , "Стъпка по стъпка в ...." гледали сте ?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      в
                      доклада по отчета за най-големия разход пише "административни разходи" - 8.45 мил.
                      Zaki , миналата година БТН платиха заплатите на съкратените от двете продадени фабрики и вървяха процедури за оценяване на първо на двете основни фабрики , после на всички фабрики и на самия холдинг ...... така ,че разходи по консултанта и по приватизацията има.
                      Не трябва да се забравя ,че идват избори и те са основно перо за спонсориране на някой партии....но всичко това ще се забрави ако се сложи в най скоро време на масата ....

                      Продажбата чука пак на вратата. Напрежението избива.
                      Tradera , прав си най горната оферта на 18 .12 лв беше от 4 К .... но замаскирана , като стотачка.
                      Стягайте се ) дойде му времето ) под 40 ) няма да подарявате )

                      Не е препоръка имам добро пакетче )
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

                      Коментар


                      • в
                        доклада по отчета за най-големия разход пише "административни разходи" - 8.45 мил.
                        Zaki , миналата година БТН платиха заплатите на съкратените от двете продадени фабрики и вървяха процедури за оценяване на първо на двете основни фабрики , после на всички фабрики и на самия холдинг ...... така ,че разходи по консултанта и по приватизацията има.
                        Не трябва да се забравя ,че идват избори и те са основно перо за спонсориране на някой партии....но всичко това ще се забрави ако се сложи в най скоро време на масата ....

                        Продажбата чука пак на вратата. Напрежението избива.
                        Tradera , прав си най горната оферта на 18 .12 лв беше от 4 К .... но замаскирана , като стотачка.

                        Коментар


                        • А BLABT, SOFBT колко неразпределена печалба имат

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bayhuydaduy
                            Постарай се да проверяваш преди да хвърляш факти - първите тримесечия са на загуба заради покупка на нови акцизи. Почти всяка година са така на загуба и не е 3,40 лв. а около 4 и то само за 2008 г. А неразпределената е по около 32 лв. на акция. Но тук винаги е било политизирано затова не ясно какво ще се случи.

                            Не е препоръка за нищо

                            Първоначално изпратено от Zaki
                            За първото тримесечие нямат ли нетна загуба 7,64 мил. лв ?!
                            И вие се натискате за еднократен дивидент от 3,40 останал от 2008, поради продажбите на дружествата в Пловдив и Стара Загора ?!
                            в доклада по отчета за най-големия разход пише "административни разходи" - 8.45 мил.
                            Акцизите може да ги сложили в "себестойност на продукция"
                            Иначе имат още разход за дейността - 3 мил и разходи за дистрибуция - 3 мил.
                            Факт е също, че основните приходи за 2008 дойдоха от разпродажба на дружества. А печалбата от продукция е само 5. Не съм се сетил, че са платили акцизи за цяла година. Видях само, че в отчета разхода е по-голям.
                            Дивидента не съм го смятал, някой беше го сметнал по-долу на брутно 3,60 и приех, че правилно е смятал. Просто го редуцирах до нето. Може да не е точно, заради първата цифра.
                            не е препоръка за каквото и да е нещо.

                            Коментар


                            • Продажбата чука пак на вратата. Напрежението избива.

                              Коментар


                              • За първото тримесечие нямат ли нетна загуба 7,64 мил. лв ?!
                                И вие се натискате за еднократен дивидент от 3,40 останал от 2008, поради продажбите на дружествата в Пловдив и Стара Загора ?!
                                Zaki , даже очаквам в повече ..... за дивидента става въпрос....
                                За загубата всяка година тютюните излизат на червено , защото плащат авансово , а познай какво....
                                Ние се натискаме ако случайно го подарягт на някой и ние да вземем трошички...защото даже и при подарък ще спечелим.

                                Коментар

                                Working...
                                X