IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предполагам, че всички са наясно P/E 6 колко консервативно оценя капитала на компанията

Тоест консервативни сме в мултипликатора и още веднъж в печалбата и пак си има около 50% upside
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Ако прави по 4-5 милки на тримесечие, това си е 16-20 милиончета годишна печалба

Ако приемем консервативно, че ще прави по 3 милиона на тримесечие, това прави 12 000 000 на година. При P/E мултипликатор от 6, това прави маркет кап 72 000 000 лева, което е около 72 лв на акция.

Това е консервативно на база последния отчет на компанията.

Друго консервативно допускане е, че няма да върнат производството на гилзи
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
        Няма такъв филм КТБ да има по-голям потенциал от Гагарин.
        За мен бирата е само една и се казва Мустака...

На КОРП му е на кантар само броя на аукционерите..
        А това че някой прави някакви планове , за мен е използване на слабата ликвидност за обработка на цацата...

Коментар

• ЗА Гагарина ще се разбере след няколко отчета, но не изклучвам след годишния да е 100янка

Коментар

• Няма такъв филм КТБ да има по-голям потенциал от Гагарин.
            Life won't wait for you.

Коментар

Аз си ги държа двете и смятам, че от днешните цени нагоре % е що годе еднакъв.Или поне едва ли ще е достатъчен в полза на ГАГ, че да има изгода от излизане от БТХ и влизане в ГАГБТ.
              За мен влизането в Юрии Гагарин е оправдано само ако влезе дв Софикс... при всички останали положение ще е губеща инвестиция на този етап... има и други конкуренти Неохим и КОРП...
              За БТН ... бях продал малко от акциите и сега ги дебна надолу с надеждата ,че индексния пак ще продаде при уралниловката в средата на другия месец и ще попърня продадените ....
              На предишната разпродажба купих на 82- 83 лв ...сега и на 90 ще се радвам...
              Не е препоръка...

Коментар

• Аз си ги държа двете и смятам, че от днешните цени нагоре % е що годе еднакъв.Или поне едва ли ще е достатъчен в полза на ГАГ, че да има изгода от излизане от БТХ и влизане в ГАГБТ.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Който ме е послушал и е разменил преди около месец БТХ от 96-98 лв., за Гагарин на около 40 лв. мисля че трябва да каже поне едно Благодаря сега
                  Все още смятам че през Гагарин е най-изгодния начин да се влезе в тази успешна бизнес група!

Коментар

Да мръдна темата малко по-нагоре.Айде обменете информация,де.Не бъдете стиснати.

Толкова лъскав холдинг, а пък занемарена тема.

Колеги, как смятате как ще се представи БТХ като консолидирани продажби за полугодието. Аз имам моя прогноза - над 350млн.лв., Вие как мислите?

Коментар

• Да мръдна темата малко по-нагоре.Айде обменете информация,де.Не бъдете стиснати.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Абе като цяло БТХ кърти мивки ......
                        Продължава да кърти и това ме радва.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                          Вкарали са печалбата от дъщерните дружества в неконсолидирания отчет, миналата година не го правиха, от там идва разликата. Не се шашкайте, аз за това чакам консолидираните отчети, освен при АДСИЦ-ите където май са само едни за тримесечията...
                          От доклада за дейността на БТХ-
                          "...През първото полугодие на 2013 г. натуралните обеми на износа на "Булгартабак Холдинг" АД са с около 36% повече спрямо първото полугодие на 2012г...."

Коментар

• Вкарали са печалбата от дъщерните дружества в неконсолидирания отчет, миналата година не го правиха, от там идва разликата. Не се шашкайте, аз за това чакам консолидираните отчети, освен при АДСИЦ-ите където май са само едни за тримесечията...
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

Аз прочетох но не знам дали да вярвам на очите си ....
                              Защо се шашкате, няма особена изненада, нали виждате от коя статия идва печалбата..
                              След тия гласувани дивиденти...
                              Естествено в консолидирания тях няма да ги има, но пък ще се отрази печалбата на дъщерните.
                              Абе като цяло БТХ кърти мивки и е нагледен пример за разликата между държавното и частното управление.

Коментар

• Първоначално изпратено от shareman Разгледай мнение
                                как разбра и аз какво мисля и си казвам ....

+1

предполагам както бях писал през годините на държавно предприятие как е търбушено за черни каси....
                                Простете ,че не е по темата,ама от тук човек може да си направи човек изводите за к"во лапотене и за к"ви черни,и за кавито се сетите каси, става въпрос в енергетиката.....

Бил съм два-три пъти акционер тука и май,май-пак ще.....

Коментар

Working...
                                X