Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЕй любимо нещо е в този форум като се изръси някоя глупост после до дупка да се правиш на "дръж ми шапката".
София БТ не съществува вече, там човека имота го оценява като ценен, ти ми говореше как - "Булгартабак са се опитвали всячески да продадат заводите. Просто никой не ги е искал или поне не релна цена."
Ще видим дали Блабт ще произвежда цигари след 2 години или ще е хлопнато. А Софбт отдвана беше ясно че искат да го хлопват, терена е ценен, производство може да се концентрира, освободиха място в БЛАБТ като спряха производството на филтри там и продадоха целия машинен парк на Гагарин, който сега работи на макс и изнася здраво.
Айде лека!
п.п. и каза "Интересуваха се само от марките отново." което не е вярно, затова пуснах линка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Да, аз казах че са се интересували предимно от марките. И това си бе така, реално цената на двата завода зависеше почти изцяло от пазарния дял на марките им.
А сега има един завод и няма марки и 0 пазарен дял. Между другото както виждаш София БТ не могат да го продадат
Ама с кречетало да спориш или с бетонна стена...
Коментар
-
Ей любимо нещо е в този форум като се изръси някоя глупост после до дупка да се правиш на "дръж ми шапката".
София БТ не съществува вече, там човека имота го оценява като ценен, ти ми говореше как - "Булгартабак са се опитвали всячески да продадат заводите. Просто никой не ги е искал или поне не релна цена."
Ще видим дали Блабт ще произвежда цигари след 2 години или ще е хлопнато. А Софбт отдвана беше ясно че искат да го хлопват, терена е ценен, производство може да се концентрира, освободиха място в БЛАБТ като спряха производството на филтри там и продадоха целия машинен парк на Гагарин, който сега работи на макс и изнася здраво.
Айде лека!
п.п. и каза "Интересуваха се само от марките отново." което не е вярно, затова пуснах линка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Да, да - заводите с марките, не само марки
А сега има един завод и няма марки и 0 пазарен дял. Между другото както виждаш София БТ не могат да го продадат
Коментар
-
Чекай чекай малко.тогава държатели на марките бяха заводите. Благоевград БТ държеше Виктори, а София БТ някакви други по-малко популярни. И заводите се продаваха заедно с марките, които произвеждат. Бе отдавна и нямам чак такива спомени, но съм сигурен че ги продаваха заедно с марките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениетогава държатели на марките бяха заводите. Благоевград БТ държеше Виктори, а София БТ някакви други по-малко популярни. И заводите се продаваха заедно с марките, които произвеждат. Бе отдавна и нямам чак такива спомени, но съм сигурен че ги продаваха заедно с марките.
Коментар
-
от извора
- 1 like
Коментар
-
Ако го затворят и се срутват сградите както спомена нещо от типа долу - специално ще вляза да ти се извиня че съм спорил с теб и че много добре си придвидил нещата. Но аз повече от 2% вероятност не давам на този сценарий. Като обявят сделка за продажба на заводите като работещо производство може ти да си признаеш че не си бил прав.Иначе какво са искали и какво е било договорено с БАТ съвсем наскоро с доста подробности обясни г-жа Шулева и доста сериозно се разминава с това за марките което казваш ти сега.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Последния път когато се опитваха да продават Булгартабак на голяма компания. Някъде по времето на НДСВ мисля че бе, тогава ако не се лъжа пак БАТ искаха да купуват Булгартабак. Интересуваха се само от марките отново. Като идеята бе да продадем фабриките и марките преди да влезем в ЕС. Тогава обаче Доган спря сделката, въпреки че се говореше за много по-висока цена от сегашната но не чак толкова по-висока. Дори и тогава мисля че цената не достигаше до тази в Сърбия, където вече бяха минали сделките, тъй като Сърбия не се и очакваше да влезе в ЕС. Което в този бизнес е плюс. В момента пазарния дял на Булгартабак е сигурно наполовина на тогавашния. Навсякъде около нас всъщност тютюневата индустрия е собственост на някой от големите четири. Само в Гърция има един дребен независим производител.
Цената беше около 250 милиона долара...
Но БАТ искаха свободен режим на производство и купуване на тютюна....
Но Доган губеше контрол върху основното препитание на хората си...
Коментар
-
Последния път когато се опитваха да продават Булгартабак на голяма компания. Някъде по времето на НДСВ мисля че бе, тогава ако не се лъжа пак БАТ искаха да купуват Булгартабак. Интересуваха се само от марките отново. Като идеята бе да продадем фабриките и марките преди да влезем в ЕС. Тогава обаче Доган спря сделката, въпреки че се говореше за много по-висока цена от сегашната но не чак толкова по-висока. Дори и тогава мисля че цената не достигаше до тази в Сърбия, където вече бяха минали сделките, тъй като Сърбия не се и очакваше да влезе в ЕС. Което в този бизнес е плюс. В момента пазарния дял на Булгартабак е сигурно наполовина на тогавашния. Навсякъде около нас всъщност тютюневата индустрия е собственост на някой от големите четири. Само в Гърция има един дребен независим производител.Иначе какво са искали и какво е било договорено с БАТ съвсем наскоро с доста подробности обясни г-жа Шулева и доста сериозно се разминава с това за марките което казваш ти сега.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Равновесие, винаги чета с голям интерес твоите мнения, нямам желание изобщо да защитавам БТХ (освен това акции там нямам и нямам и намерение да имам), ама това дето си написал е напълно несериозно за мен!!! Смятам че времето ще го докаже
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеУбеден съм че Булгартабак са се опитвали всячески да продадат заводите. Просто никой не ги е искал или поне не релна цена. А сега без марки ще е цяло чудо ако намерят купувач. Всъщност ще е чудо дори ако им осигурят работа за следващите години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Само че някой ми каза че за това цената е по ниска , защото условието е било да са наемател с по нсък наем и по дълго време..
Интересно защо са я продали ....?
Нещо и там е гнило...
В интерес на истината - "ниската цена" вероятно е формирана от факта, че на практика е купена сграда ... да го нарека на груб строеж ... Както казва познат брокер на въпрос в какво състояние е имота : "ами да си го ремонтираш както искаш"Last edited by Protokol; 30.05.2017, 15:19.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеМонти, само да кажа за сградата на Графа - едва ли струва колкото Телефонната палата, която е няколко пъти по голяма ....
http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...a_telefonnata/
Интересно защо са я продали ....?
Нещо и там е гнило...
Коментар
Коментар