IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Сградата няма проблем, ще я купи Шиши със сигурност изгодно а заводите кви точно имоти са, то по-евтино ще ти е да си вземеш гола поляна от това да ги сриваш прочистваш и правиш нещо друго.

Изпадаш в безтегловност.....
    С това че требва да бутат празни халета ...неколко фадроми и за три дни строителна прощадка за мол на Убаво место в красно село на цал борис 3
    Много трудна работа.....
    Знаеш ли кой беше един от продаващите ами купил вчера и на правил 20 печалба....а че изпуснал 100% не е важно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

А имотите приятелЮ...
      Само на Графа сградата струва на 30 милиона....
      А парчето на Гагарин...
      А ти гарантирам че са говорили за продажба на Блабт и гагарин ....ноо шиш не е искал затова има изтегляне във времето с 24 месеца...
      Що ли е то и за кой е необходимо за БАТ ли....?
      Защо му е на БАТ да дава работа на Шиши още две години ако не иска всичко...
      Монти, само да кажа за сградата на Графа - едва ли струва колкото Телефонната палата, която е няколко пъти по голяма ....
      http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...a_telefonnata/
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

А имотите приятелЮ...
        А парчето на Гагарин...
        А ти гарантирам че са говорили за продажба на Блабт и гагарин ....ноо шиш не е искал затова има изтегляне във времето с 24 месеца...

Сградата няма проблем, ще я купи Шиши със сигурност изгодно а заводите кви точно имоти са, то по-евтино ще ти е да си вземеш гола поляна от това да ги сриваш прочистваш и правиш нещо друго.

Коментар

БАТ освен завода в Сърбия притежава заводи и в Румъния и всъщност купи и турския монополист. Филип морис имат заводи в Сърбия, Румъния и Гърция. Без марките Булгартабак е обречена работа. От останалите големи Империал табака мисля че няма нищо на балканите, но и не изглежда да искат да имат, още повече без марки, а Джапан Табако мисля че имат само в Румъния. Проблемът с липсата на марки е че всеки тютюнев гигант има основна цел растеж на пазарен дял. При все по малко пушещи хора растежът може да е само като се купуват готови пазари. Но да купиш фабрика без марки не ти вдига пазара. Ти пак ще продаваш същите цигари, които си продавал и най-много да си намалиш разходите по транспорт. Но разходите за транспорт са нищо при цигарите. Така всяка нова фабрика всъщност ти намалява кеша, със сигурност ти вдига разходите първите години и не печелиш почти нищо от нея, освен ако не е вързана с марка. Убеден съм че Булгартабак са се опитвали всячески да продадат заводите. Просто никой не ги е искал или поне не релна цена. А сега без марки ще е цяло чудо ако намерят купувач. Всъщност ще е чудо дори ако им осигурят работа за следващите години.
          А имотите приятелЮ...
          А парчето на Гагарин...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Да, на едно мнение сме по темата. Просто сме с различни залози, щото аз считам че потенциала за печалба при Гагарин е доста по-голям и риска да изтекат парите е по-малък отколкото в БТХ. Отделно има доста повече акции в миноритари (вкл Алианц), а и не съм виждал/чувал да го разпарчедосват. Но най-вероятно си е точно да продадат прозиводствата заедно.

Тук въпросът е чакане!
            БАТ освен завода в Сърбия притежава заводи и в Румъния и всъщност купи и турския монополист. Филип морис имат заводи в Сърбия, Румъния и Гърция. Без марките Булгартабак е обречена работа. От останалите големи Империал табака мисля че няма нищо на балканите, но и не изглежда да искат да имат, още повече без марки, а Джапан Табако мисля че имат само в Румъния. Проблемът с липсата на марки е че всеки тютюнев гигант има основна цел растеж на пазарен дял. При все по малко пушещи хора растежът може да е само като се купуват готови пазари. Но да купиш фабрика без марки не ти вдига пазара. Ти пак ще продаваш същите цигари, които си продавал и най-много да си намалиш разходите по транспорт. Но разходите за транспорт са нищо при цигарите. Така всяка нова фабрика всъщност ти намалява кеша, със сигурност ти вдига разходите първите години и не печелиш почти нищо от нея, освен ако не е вързана с марка. Убеден съм че Булгартабак са се опитвали всячески да продадат заводите. Просто никой не ги е искал или поне не релна цена. А сега без марки ще е цяло чудо ако намерят купувач. Всъщност ще е чудо дори ако им осигурят работа за следващите години.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Eee , - кажи тенкю !!!

Донор съм ти в тази, хем не я харесвам че трови народа, хем пари губя по нея !
              И силата и зависимоста и са ми до болка познати,- имотите и също , ама тоя де я води , как да му Фанеш вяра, че и подире му да ходиш !
              Лесно спечелените пари най лесно се губят , само преди десетина дни ги занулих всички от "втората зона" - до една ! Дори и в НЕОХима прелях, но си е съблазнителен момента и с този изсмукан дивидент от резервите - е голяма зарибявка. Така че тук вече никой не може те спре и халал да ти е кяра, а на мене загубата!
              Евала Инта...!
              Успех и печалба на всекиму..!

Коментар

Ако ме питаш не е за хвалене....
                Преди време инта ми се хвалеше как ме е набутал с 20 на 35 и същите отидоха на 48 само след седмица....
                Някой спомня ли си цената 50 лв на БТХ при новината на БАТ... а вече имаме регулатор и дивидент и сме на 42....

Eee , - кажи тенкю !!!

Донор съм ти в тази, хем не я харесвам че трови народа, хем пари губя по нея !
                И силата и зависимоста и са ми до болка познати,- имотите и също , ама тоя де я води , как да му Фанеш вяра, че и подире му да ходиш !
                Лесно спечелените пари най лесно се губят , само преди десетина дни ги занулих всички от "втората зона" - до една ! Дори и в НЕОХима прелях, но си е съблазнителен момента и с този изсмукан дивидент от резервите - е голяма зарибявка. Така че тук вече никой не може те спре и халал да ти е кяра, а на мене загубата!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Да, на едно мнение сме по темата. Просто сме с различни залози, щото аз считам че потенциала за печалба при Гагарин е доста по-голям и риска да изтекат парите е по-малък отколкото в БТХ. Отделно има доста повече акции в миноритари (вкл Алианц), а и не съм виждал/чувал да го разпарчедосват. Но най-вероятно си е точно да продадат прозиводствата заедно.

Тук въпросът е чакане!
                  И търгово ..
                  При имотчето ще има развитие....сигурно

Коментар

Но продажбата ще мине и с Гагарин заедно....

Тук въпросът е чакане!

Коментар

Ами в Корп под егидата на синдиците има около 440 К акции на БТХ , който мисля че скоро ще минат освен ако не са вдигнали цената над 60...
                      Тези пари ще влезат във Фонда на банките та мисля че този път ще се постараят повече за цената ...
                      А, да ...За тях знам...Мислех де не е останал някакъв истински държавен дял,който да съм пропуснал в годините,макар че вчера пак му проверях акционерната структура на Булгартабака....

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Шът бе, серсемин. Бог да го благослови, както и кобосът, който ми взе последните 18 на 44.000.
                        Не издържам на стреса тук
                        Ако ме питаш не е за хвалене....
                        Преди време инта ми се хвалеше как ме е набутал с 20 на 35 и същите отидоха на 48 само след седмица....
                        Някой спомня ли си цената 50 лв на БТХ при новината на БАТ... а вече имаме регулатор и дивидент и сме на 42....

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Шът бе, серсемин. Бог да го благослови, както и кобосът, който ми взе последните 18 на 44.000.
                          "Разни хора,разни идеали..." За мен пък стресът ,който преживявам на БФБ е като солта,с която си посолявам манджата...А бе ,обичам да ми по-соленичко ястието,иначе не ми е вкусно...

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                            Какъв е тоя Държаавен дял и каква продажба трябва да му мине?
                            Ами в Корп под егидата на синдиците има около 440 К акции на БТХ , който мисля че скоро ще минат освен ако не са вдигнали цената над 60...
                            Тези пари ще влезат във Фонда на банките та мисля че този път ще се постараят повече за цената ...

Коментар

В тази позиция в момента няма голям и няма кой да крепи цената ..
                              За това е като асансьор...
                              След хубава новина , следва лошо съмнение и т.н.

Но нещата се наместват по реалния си начин...
                              Някой ще направи сметка че дивидента е повече от 13%...
                              А това вече е реалност...
                              Друг ще направи сметка ,че и догодина ще има много голям дивидент ,

трети ще направи сметка че акциите са подценени за парите в брой и за отчетите и ще се повтори 2012 г....
                              четвърти ще реши че ликвидацията на бтх и имотите си струват да бъде като Еларг.
                              пети ,че холдинга има работа поне за още 24 месеца и печалба.......
                              шести ще реши че 98% не дават дивидент пък са надценени а тук хем дадат пък са подценени...
                              Големите тук ще играят само за собствена сметка или някой ДВ ако влезе и ще стане мазало след като отиде Държавния дял ,скоро Очаквам да му мине продажбата....
                              Ако се върнем към акцията на НГ струваше 40 лв а сега 42 а има 200 милиона кеш плюс и 6 лева дивидент...
                              Не е за мислене .....кой с какво мисли.....
                              Не е препоръка...
                              Какъв е тоя Държаавен дял и каква продажба трябва да му мине?

Коментар

Единствената причина заради която пиша в тази тема е супер дърварската изцепка на този дето купи при отварянето. Върна ми надеждата така да се каже че може да се печели от БФБ, макар и на чужд гръб. Иначе ама изобщо не ме интересува тази позиция нито пък дали печелите от нея или губите.

Коментар

Working...
                                X