IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Така е ...
    Продавах и на около 40 и на 44 и на 48 и на 50.. стоят си поръчките по 15-20 акции
    После купувам по обратния пък....45, 44 ,43 да си ги върна ....пак по 15-20 акции..

Е и какво....откри...?
    Не знам 4f4 каква е открил, но аз виждам, че продаваш на средна цена 45 лева и купуваш на средна 44 лева. Като сложиш комисионите, може и да си изкарал половин процент от търговийката. В същото време, онзи, който купувал на 40 и продавал на 45, твърде вероятно е направил чисти десет процента за два--три дни.

Само синтезирам изнесените факти.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Незнам кой е продавача, но ми стана ясно, откъде знаеш, че са купували на 40 и са продавали на 45 лв. на 12-ти! Ти си бил насрещна страна по тези сделки - първо си продавал на 40 и след това си купувал от тях на 45 лв. Браво, брилянтна търговия си направил с Булгартабак на 12-ти! Поздравления!
      Така е ...
      Продавах и на около 40 и на 44 и на 48 и на 50.. стоят си поръчките по 15-20 акции
      После купувам по обратния пък....45, 44 ,43 да си ги върна ....пак по 15-20 акции..

Е и какво....откри...?

Коментар

Кой е продавача от днес с айсберга...
        Та да мирне позицията ...

Преди време от една пловдивска фирма ми се разсърдиха заради използването на името та на 12 пак ги правиха тези номера ,първо купуваха към 40 плюс ,после продаваха на 45 плюс....
        То случайно пак е и те нямат нищо общо ,сигурен съм..?
        Не е препоръка...
        Незнам кой е продавача, но ми стана ясно, откъде знаеш, че са купували на 40 и са продавали на 45 лв. на 12-ти! Ти си бил насрещна страна по тези сделки - първо си продавал на 40 и след това си купувал от тях на 45 лв. Браво, брилянтна търговия си направил с Булгартабак на 12-ти! Поздравления!

Коментар

• Кой е продавача от днес с айсберга...
          Та да мирне позицията ...

Преди време от една пловдивска фирма ми се разсърдиха заради използването на името та на 12 пак ги правиха тези номера ,първо купуваха към 40 плюс ,после продаваха на 45 плюс....
          То случайно пак е и те нямат нищо общо ,сигурен съм..?
          Не е препоръка...

Коментар

• Д-р Тони
            "Делян Пеевски продал на British American Tobacco (ВАТ) цигарените марки на "Булгартабак" - "Виктори", " Ева",GD за 100 млн. евро. И с това еднократно бъркане в бурканчето си избива цялата инвестиция за приватизацията на БТ. Ако е приватизация, де, щото повече прилича на подарък. През 2011 г. купи холдинга за 100.1 млн. евро. През 2005 г. ВАТ даваше 250 млн. евро само за фабриките в София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора. Но от ДПС си бяха нарекли табака на тях си и се обявиха против и сделката. И, както се вижда, не са се минали.
            Тогава Борисов ни омагьосваше, че не е важно колко са парите, а ангажиментите на бъдещия собственик да пази работните места и да гарантира изкупуване на българския тютюн. И той ги опази. Е, не успя всичките. Лани например софийският завод за цигари беше закрит, а машините му преместени в Благоевград. Което даде основание на Агенция за приватизация да разглежда случая не като закриване на завода, а като преместване на производството.
            Но това не доказва, че Борисов има дялове в Булгартабак. По никакъв начин не го доказва.
            Как се не налапаха тия, бе! Ебати алчните копелета!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Grigor Lilov

ИНТЕРЕСНО

С дубайски фонд
              ПЕЕВСКИ НЕ ПРОДАВА САМО "БУЛГАРТАБАК"
              **** Една презентация показва огромни по стойност активи.
              Давам една презентация от преди няколко месеца на един дубайски фонд. Поместил съм я в сайт за всеобщо споделяне. Става дума за разни "нещица" у нас.

http://dox.abv.bg/files/dw?a=6826ef5d0a
              Кире ,
              Само едно нещо ще спре да бъде акция на 2018 г ако я отпишат през 2017 г след решението на КЗК за влизането на 200 милиона във холдинга ...
              Толкова е ясно положението ,че ще я правя единствената от БГ борсата ако запази тези ниски стойности в следващите два месеца......
              Толкова кеш ще се събере ,че чак не ми се смята.......
              Само тези 430 к акции в синдицете на корп са акциите който пречат на отписването..
              При дребните им един процент от който са в ИП не повече от 30К останалите са наслествени и работнически ...

Не е препоръка....

Коментар

• Григор Лилов

ИНТЕРЕСНО

С дубайски фонд
                ПЕЕВСКИ НЕ ПРОДАВА САМО "БУЛГАРТАБАК"
                **** Една презентация показва огромни по стойност активи.
                Давам една презентация от преди няколко месеца на един дубайски фонд. Поместил съм я в сайт за всеобщо споделяне. Става дума за разни "нещица" у нас.

http://dox.abv.bg/files/dw?a=6826ef5d0a
                Last edited by Kiro; 17.04.2017, 23:29.

Коментар

• Интересна статия в Икономист

КРАЯТ НА "БУЛГАРТАБАК"

...

Печелят всички
                  Със сигурност собствениците на "Булгартабак", които и да са те в момента, могат да определят обявената договореност с BAT като сделка на годината. Причината за уговорката "които и да са те" е, че собствеността на "Булгартабак" е неясна и към момента. Дружеството официално е с мажоритарен собственик австрийската BT Invest. Нейни собственици са две лихтенщайнски фондации - LIVERO Establishment и STIGA ANSTALT. Те са управлявани от номинални директори, но кои са ползвателите на правата зад фондациите, не е ясно.

В няколко свои интервюта обаче мажоритарният собственик на фалирала КТБ Цветан Василев сочи майката на ДПС депутата Делян Пеевски Ирена Кръстева като основен собственик към момента на придобиването на контрол върху BT Invest. Василев признава, че е участвал във финансирането на сделката преди три години. Логично е да се предполага, че е знаел с кого прави бизнес. Финансирането от Василев става чрез швейцарската EFV Financial Ventures. Дружеството заема 59 млн. евро на LIVERO Establishment срещу 36% от бъдещия собственик на "Булгартабак". Други 49 млн. евро осигурява Ventracor Establishment, зад която стоят интересите на собствениците на "Винпром Пещера". Срещу сумата те получават 35% дялово участие.

Какво е разпределението в момента, е трудно да се каже. Източник на "Икономист", участвал в конструирането на сделката през 2014 г. определя настоящата трансакция като много, много успешна. Причината е, че срещу цената на придобиване на целия бизнес сега се продава само част от него (бел. ред. – цената на придобиването на BT Invest от страна на лихтенщайнските фондации никога не е обявявана, но според източника на „Икономист“ е в порядъка на 120 млн. евро).

Освен това "Булгартабак Холдинг" запазва базите и имотите си, които ще може да продава отделно или да развива, въпреки че параметрите на сделката сочат излизане от българския бизнес с цигари. Сигурното е, че всеки лев от тук нататък, независимо под каква форма, ще бъде печалба за собствениците от цялата операция по придобиване и препродажба.

Напред към Баня Лука и... Дубай
                  След продажбата на основните си марки "Булгартабак" се изправя пред големия въпрос – какъв ще бъде бизнесът занапред. 5-годишният следправитазионен контрол вече е отпаднал и холдингът няма задължения да поддържа служители или основно производство в страната. От дружеството категорично отказаха да коментират плановете си.

Източници от пазара прогнозират, че холдингът ще изнесе бизнеса си извън България. Най-вероятните дестинации са босненската фабрика на „Булгартабак“ в Баня Лука и... Дубай. Там ще се произвеждат нисък клас цигари, насочени за бившите югославски републики и за Близкия изток. Регионът на Западните Балкани е сочен на няколко пъти в отчетите на дружеството като перспективен. Досега продажбите на Балканите не са били високи, но сега компанията ще има на разположение целия си арсенал да се съсредоточи там. По ирония на съдбата конкуренцията ще бъде именно BAT, която разполага с производство в Сърбия, но и със силна дистрибуция в региона.

Близкия изток е друго направление, което може да се превърне в приоритетно, въпреки че през миналата година износът за региона бе прекратен. Източници на „Икономист“ твърдят, че в Дубай вече има подготвен цех, който може да поеме производството за региона. На този цех се залагат и надеждите за връщането на цигари, но под нови, различни марки в Сирия, Ирак и частично в Турция. Проблемът на пазара в Турция е санкцията, наложена и на многогодишния партньор на компанията за региона. Без неговото участие „Булгартабак“ едва ли ще е в състояние да изгради нова дистрибуторска мрежа, защото ще са нужни доста политически контакти на високо ниво.

Коментар

• http://www.investor.bg/sdelki/237/a/...rtabak-237581/

Вече се проверява....

Продаващите на тази цена ,този път ще бъдат много излъгани....
                    не е препоръка..

Коментар

Пак нищо не разбра от това, което исках да ти кажа!
                      http://www.investor.bg/novini-i-anal...jestva-141309/
                      СмятаИ , намерих ти ги ,сдъфках ги...само ги сумираИ...

Коментар

• Моля, спрете със заяждането.
                        रादोस्त

Коментар

Разбира се , че приемам образоването, но от колега доказал се в даването на икономическа информация а не от 10 г момченце което се учи да смята или от спамер навършил скоро пълнолетие , не се намираме в забавачката. Моля,
                          Голям проблем ми беше отговора ,защото мислех че си единица мЕрка във форума ,но видях че има други и промених мнението си...
                          Имаме едни повече от 200 милиона лева от БАт- 30 лв на акция ,
                          В момента има Гагарин който струва 52 милиона по борсова оценка или 7,8 лв на акция , Благоевград с един куп допълнения и работа за 2г за 40 % от българския пазар , плюс един апетитен имот в центъра офис сграда и един апетитен имот София БТ , мразената Лавка и т.н....
                          Всичките тези имоти си имат квадратура и цена....
                          Всичко това е оценено за близо 103 лв на акция от Руската банка преди 2 г, без Гагарин и сега да е без пари ,не става...
                          Акцията падна защото имаше плащания по София БТ и неустойки на заплати...
                          Сега този имот ще стане за продан....машините са в Благоевград...
                          А аз определих цената на това смятане 103 лв на Руската банка пляс 7 лв Гагарин на 110 лв
                          Премия мажо за спекуланта 30 % минус , и акцията излиза на 80 лв...

Не е препоръка а ти си спами и ни образоваИ...
                          Успех.....
                          Пак нищо не разбра от това, което исках да ти кажа!

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...-pazar-213172/

Малко данни от миналата кризистна година за БТХ ....
                            Продаждата на дела на Миролио....на 50 лв...

http://www.investor.bg/novini-i-anal...ot-bth-144423/
                            Last edited by Монти; 13.04.2017, 16:19.

Коментар

Хахаха, говориш за невежество пич! Замисли се малко! Хахаха! Какви 12 години, виж какво си писал! Просто се опитах да ти науча, че приходи от продажби 320 млн. не е равнозначно на цена за компанията 320 млн.
                              И не съм аз този, който плака два месеца че сафикс фонда не му купева Холдинг Варна и другите боклуци, които имаш!
                              Успокой се малко, просто реших да те образовам малко, без да имам особени надежди че ще схванеш какво ти говоря! Хаха!
                              Разбира се , че приемам образоването, но от колега доказал се в даването на икономическа информация а не от 10 г момченце което се учи да смята или от спамер навършил скоро пълнолетие , не се намираме в забавачката. Моля,
                              Голям проблем ми беше отговора ,защото мислех че си единица мЕрка във форума ,но видях че има други и промених мнението си...
                              Имаме едни повече от 200 милиона лева от БАт- 30 лв на акция ,
                              В момента има Гагарин който струва 52 милиона по борсова оценка или 7,8 лв на акция , Благоевград с един куп допълнения и работа за 2г за 40 % от българския пазар , плюс един апетитен имот в центъра офис сграда и един апетитен имот София БТ , мразената Лавка и т.н....
                              Всичките тези имоти си имат квадратура и цена....
                              Всичко това е оценено за близо 103 лв на акция от Руската банка преди 2 г, без Гагарин и сега да е без пари ,не става...
                              Акцията падна защото имаше плащания по София БТ и неустойки на заплати...
                              Сега този имот ще стане за продан....машините са в Благоевград...
                              А аз определих цената на това смятане 103 лв на Руската банка пляс 7 лв Гагарин на 110 лв
                              Премия мажо за спекуланта 30 % минус , и акцията излиза на 80 лв...

Не е препоръка а ти си спами и ни образоваИ...
                              Успех.....

Коментар

Пак да повторя , никой не ви кара да купувате....
                                За мен от 2005 г водя такива спорове...и печеля басове...
                                То не бяха Гагарин ,то не бяха Пловдив БТ, Слънце БТ ,после БТХ , после БлагоевградБТ ,после София БТ , после пак БТХ,пак Гагарин...
                                Чак да му писне човек от невежеството на опонентите....
                                Всичките тези компании се продадох и минаха 100% от цената на борсата
                                сега с теб...пиши си какво искаш ,аз имам достатъчни доводи да купувам тези 12 години и да правя пари...
                                некой спомня ли си на колко се отписаха Благоевград БТ и София БТ...

Е като си спомни ще говорим за цената на БТХ ...
                                Гледай си софикс фонда и чакай да те Удреже Василев с поредната спекулка....
                                А аз ще се набутвам....в следващия шит който скочи вчера с 33%...ама тръгна от 25 лв та станаха 100 %
                                сега някой ще търся слабите места а азще чакам парите д влезнат в БТХ и тогава ще говорим...

Хахаха, говориш за невежество пич! Замисли се малко! Хахаха! Какви 12 години, виж какво си писал! Просто се опитах да ти науча, че приходи от продажби 320 млн. не е равнозначно на цена за компанията 320 млн.
                                И не съм аз този, който плака два месеца че сафикс фонда не му купева Холдинг Варна и другите боклуци, които имаш!
                                Успокой се малко, просто реших да те образовам малко, без да имам особени надежди че ще схванеш какво ти говоря! Хаха!

Коментар

Working...
                                X