Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАко Монти е жена- дълбок поклон...Не съм виждал жени инвеститори с такъв апетит за риск и смелост..
.Има и много добри попадения - удари през годините..Има си и свой модел и стил на инвестиране
Да не се окаже и Батя жена и съвсем да ни посрамят..
Това е добронамерена шега.Аз харесвам ценя и уважавам жените
Някой пъти в профила ми пише и дъщеря ми ,след като холандката и банна ника за клонинги ...мече цвети 93 и сега някоИ имат по 20 ника а ние с дъщеря ми един...Иска си стария ник но ръководството на Инвестора нито провери защо е баннат нито как по президенските избори...
Така че зависи кой пише по темата ,тя не иска нов ник на месец а стария е на над 10 години ..
Коментар
-
Ако Монти е жена- дълбок поклон...Не съм виждал жени инвеститори с такъв апетит за риск и смелост..
.Има и много добри попадения - удари през годините..Има си и свой модел и стил на инвестиране
Да не се окаже и Батя жена и съвсем да ни посрамят..
Това е добронамерена шега.Аз харесвам ценя и уважавам жените
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не съм запозната с Лавка и дистрибуторите ,Инта може да го каже по ясно и разбираемо кой и какво прави там...?
Коментар
-
млн. евро, сделката включва и “Експрес логистика и дистрибуция”
КЗК е разрешила “Бритиш Американ Табако” (БАТ) да купи марките на “Булгартабак”, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.
Сделката включва и придобиването на “Експрес логистика и дистрибуция”. Общата цена е над 100 млн. евро, бе обявено в средата на април.
БАТ взема най-популярните марки като “Виктори”, “Ева” и други. Те ще бъдат произвеждзани във фабриките на “Булгартабак” още минимум две години. Очакват се над 100 нови работни места.
От БАТ са уведомили КЗК, че ще продължи производството ина MM и “Престиж”, но те ще се изнасят. За вътрешния пазар предстояло да се сключи допълнително лицензионното споразумение между БАТ и “Булгартабак”.
Чрез сделката БАТ се стреми към консолидация, каквато е и тенденцията в световен мащаб заради различни фактори, най-важните сред които са регулаторната среда и незаконната търговия, се посочва в решението на КЗК.
Компанията притежава марки цигари, които се продават на над 200 пазара по света. Основните са “Дънхил”, “Кент”, ”Лъки Страйк”, “Пал Мал” и “Ротмънс”. В България БАТ продава, но не произвежда.
Въпреки че за навлизане на българския пазар, е необходимо единствено разрешение за внос или търговия с тютюневи изделия, както и спазване на изискванията, за управлението на акцизни стоки, нови участници у нас през последните години няма, пише още в становището
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Ееее то дето се вика рибата още в морето , а ти с приготви тигана...
А дано ама...
И аз очаквам с интерес обявите за ОСА на БТХ и дъщерите , но да не забравяме ,че има 1 сравнително голям дял за реализиране ,който според мен оказва влияние върху търговията на БФБ и действията на мажо.
И да паднем и да бием ,пак ще се напием.....
такова раздвоение не съм имал откакто купувах БСТР през 2005/6 г.
Хем ми се иска да падне цената щото да си купя още и хем ми се иска да се качи на следващото ниво да правя кинти...
Но ако обърнем внимание на развитието на ...
Такава изгодна сделка не очаквах за акционерите в БТХ и то от БАТ от 105 милиона евро за имагинерни неща а и да осигурят работа и на Блабт и Гагарин за 2 години .....
КЗК мисли по Доверие над 45 дни а тук за 12 дни реши проблема....
Нещо Шиши се е разбързал ...
Иначе сме цаци но и пакетчето качва цената и предполагам сега квесторите няма да бързат....
Та така....
Как беше УП ,уп ,уп 100.
Да не забравя ,не е препоръка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
много го бързаха да го дадат....
Другото тримесечие БТХ ще има над 203 милиона леФчета ..Чиста печалба за разтоварване за дубай....
Та почвам да си мисля ,че може да ги дадат като дивидент още сега едни 80 милиона...по 12 лв на акция....
Не е препоръка...
А дано ама...
И аз очаквам с интерес обявите за ОСА на БТХ и дъщерите , но да не забравяме ,че има 1 сравнително голям дял за реализиране ,който според мен оказва влияние върху търговията на БФБ и действията на мажо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеEто го и самото решение на КЗК - http://reg.cpc.bg/AllNewResolutions.aspx?dt=1&ot=2
Другото тримесечие БТХ ще има над 203 милиона леФчета ..Чиста печалба за разтоварване за дубай....
Та почвам да си мисля ,че може да ги дадат като дивидент още сега едни 80 милиона...по 12 лв на акция....
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Монти, аз не питам къде са парите, а защо няма вестници на лафките. Възможно ли е БАТ да не искат да продават през дистрибутора на успелия бизнесмен.
Е това незнам как стана, цитирах Монти, а сега гледа ХУ съм цитиралНещо стана.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениедобре де, кой ги качва тия отчети в неделя следобед.... да не са дали канал до Белград - все гледам са на бившата група Василев/Шиши?
Къде са отчетите на Мбат, БРЕФ, СФТРД, СПИДИ?
Страх лозе пази ...
Утре ще се радвам ако не реагира маркета и има още време за попълване на тези цени до решението на КЗК....
Тук и в Гагарин не търся бърза печалба...
Иначе на Монбат сигурно ще е добър отчета при тази студена зима...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеСделката с БАТ за марките случи ли се и в нея Лафките влизат ли? Питам, защото днес по лафките във Варна няма преса, а само храни, напитки, цигари и билети. Ако влизат в сделката и тя е факт може би БАТ не искат да продават и преса?
Коментар
Коментар