IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Искам да попитам относно Булгартабак холдинг, Благоевград БТ и София БТ. Нали на техните ОСА се гласува смяна на имената на дружествата? Защо в ТР се вписа всичко, но продължават да си седят със старите имена, какъв е казуса там?
    На ОСА на БТХ наистина гласувахме за смяна на името.
    За дъщерните не мога да кажа.
    А защо не е сменено в ТР, може би защото абревиатурата и след смяната си остава все БТХ

Коментар

• Искам да попитам относно Булгартабак холдинг, Благоевград БТ и София БТ. Нали на техните ОСА се гласува смяна на имената на дружествата? Защо в ТР се вписа всичко, но продължават да си седят със старите имена, какъв е казуса там?
      Last edited by BSEtrader; 03.10.2017, 11:13.

Коментар

• Ами, Монти, на БФБ има два типа участници (и това ти го знеш не по-зле от мен) - едните търсят бързата печалба и вечно търсят горещият картоф - ребалнсирания на Софикс, евентуална продажба на западен инвеститор, сплитове, дивиденти, туити и т.н., като обикновено разчитат или на бързината си, или на вътрешно инфо, или и на двете. Другата част си харесват нещо и си го държат. Тези, дето държат или имат много ясни таргети за влизане и излизане не влияят толкова на пазара, колкото бързооборотните картофодържачи, които си мислят, че ще шибат дявола във въздуха.
        Тук, по тази позиция няма картофодържащи, просто защото няма някакво заявено намерение или ясно инфо, а и да има, не е точно сега, а след примерно месец-два-три, дотогава парите ще се въртят по други акции (тимаджийските, чезовци, довериета и т.н.), а като дойде инфото, ако има такова, ще има ластик нагоре или надолу (ако няма инфо). Пък като добавим и негативният имидж на Шиши, който една част от списващите псуват само защото си е Шиши (и с право, ама парите не миришели, поне така са казали в древен Рим), то нещата стават доста ясни.

Та така - ще видим, скоро ще е, дотогава си ги държа - и без това алтернативата е или да ги сложа в някое чез, без ясна визия какво точно ще стане и на каква цена, или на депозит, ама далавера нямам, тъй като шиши ми даде 15% вече, така че мога да ги прежаля и цяла година да си ги държа. Успех!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Компанията си е много ок за покупка (да се отбележи, че не казвам читава), причините сме ги казвали много пъти. Но нека не изпадаме и в излишна ефория - когато видя изкупуване на нива над 40-42, тогава мога да се радвам, засега имаме само заявено желание (сериозно желание) в по-нисичкото, което пак не е малко де, даже е доста, особено на зряла, да не кажа падаща борса.
          успех на държащите
          Грую Груев,
          Тя е ОК за покупка поне от 6 месеца ,но и тук като в ЧЕЗ/ където ПФ специалистите не купуваха на 130 лв / няма голям да купува освен няколко западни банки който не играят нашите игрички в края на месеца......
          Това с нивата на 42-45 ако има новина ще бъдат подминати като малка гара на международен влак...
          Гледали сме го този филм ,предлагането е толкова малко и при сериозна новина/дивидент/ 50 лв е първа цел..
          А търсенето на 33-34 е наистина впечатляващо за тази позиция...
          Гледам има и подобно движение и при Гагарин, което е по скоро действие на даден ПФ......
          Не е препоръка..
          Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            И последно 4д,
            Тук стана ..Гроздето е мнооого кисело....
            И големо търсене на киселото грозде.....
            И аз съм от тези в търсене на киселото грозде ама аз си имам за ядене ,но за ракия и вино не ми стига....
            Компанията си е много ок за покупка (да се отбележи, че не казвам читава), причините сме ги казвали много пъти. Но нека не изпадаме и в излишна ефория - когато видя изкупуване на нива над 40-42, тогава мога да се радвам, засега имаме само заявено желание (сериозно желание) в по-нисичкото, което пак не е малко де, даже е доста, особено на зряла, да не кажа падаща борса.
            успех на държащите
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• И последно 4д,
              Тук стана ..Гроздето е мнооого кисело....
              И големо търсене на киселото грозде.....
              И аз съм от тези в търсене на киселото грозде ама аз си имам за ядене ,но за ракия и вино не ми стига....

Коментар

• 4д, и понеже има някакво двусмислие в поста ти , аз може да играя от двете страни ,но не пуснам подаръци ...
                за мен покупките над 34,5-35 лв са излишен разход а продажбите под 38 са подарък...
                кактото кззах преди седмица
                Викторината на Голямата мечка анализира ситуацията с Табака и излиза че е силно мразен и силно обичан.... но не на тази цена...
                така че ще ги има и двата момента....
                С превес на много обичан във времето...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Винаги си твърдял, че си и от двете страни и след предният ти пост се зачудих днес дали си купил или продал. Понеже много рядко съм срещал да си се похвалвал след продажба и се зачудих. Лека и доходна. И много късмет. Никога не е излишен.
                  Имаше едно описание на разликите между аматьор и професионалист. Аматьора не осъзнавал кога резултата е следствие на неговите лични умения и кога е в следствие на късмет.
                  Ами 4д ,имаше едни 15 бр който се лепваха от време на време пред продавача със 100 бр и го докара до ордер на 37 лв от 38 лв и те бяха мой....
                  По надолЕ не исках да слизам че някой можеше да ми ги купи както стана и с тези на 36 лв....
                  идва времената когато тази позиция ще бъде много търсена от доста хора...особенно след отчета и следващите действия на ръководството...
                  не е препоръка...

Коментар

• Винаги си твърдял, че си и от двете страни и след предният ти пост се зачудих днес дали си купил или продал. Понеже много рядко съм срещал да си се похвалвал след продажба и се зачудих. Лека и доходна. И много късмет. Никога не е излишен.
                    Имаше едно описание на разликите между аматьор и професионалист. Аматьора не осъзнавал кога резултата е следствие на неговите лични умения и кога е в следствие на късмет.

Коментар

Monti, някаква идея кой и защо продаде днес на 36 лева?
                      4д,
                      Днес следобед не следих сесията ,
                      но има един продавач със 100 бр и от седмица му ги дебнех да му ги купя на 34 плюс...
                      Гледам май той е пробутал 60 бр. на 36 ....
                      Така че е вдигнал нивото ...
                      Абе то още ще се вдига ама купувачите още не го знаят.....
                      Не е препоръка...

Коментар

• Monti, някаква идея кой и защо продаде днес на 36 лева?

Коментар

Монти, той и Божков продаде дъщерните на Холдинг пътиша. Успех в търговията.
                          4д, бях в наблюдения десетина дни на катарзиса на борсата и следях анкетата на Голямата мечка...
                          Така е черепа продаде дъщерните на Пътищата ..
                          Само че тук е друга работа или се надявам да е друга работата...
                          В този отчет ще се видят как стоят нещата..
                          Според действията на ръководството ...
                          В отчета на холдинга трябва да влезат парите от продадените акции на София БТ и Плевен БТ на БлаБТ...
                          Все пак имат близо 42 м. дивидент и 45 м. печалба досега и 112 нови леФчета...
                          Отчета трябва да покаже поне 110-115 милиона плюс....
                          Готови за следващото ОСА или ИОСА...
                          Иначе анкетата на Голямата мечка показва ,намалели участниците ...ама много намалели.
                          Повечето акции са стигнали апогея си и са пред разпродажба....
                          За БТХ обаче мненията са разнопосочни...
                          Бил подценен и бил надценен ...почти по равно за мнозинството .
                          За това следва че или ще се качва много или ще пада много....
                          Ама няма да е на тази цена...
                          Така че той няма да рейнджва..
                          Ако отчета е с тези 110-120 милиона кеш плюс...ще интересен като позиция и то една от малкото в следващите няколко месеца на разнопосочна борса.
                          Не е препоръка...

Коментар

• Монти, той и Божков продаде дъщерните на Холдинг пътиша. Успех в търговията.

Коментар

Монти, цитирал си мой пост където съм задал конкретен въпрос, но ти си писал разни несвързани с него неща. Приемам, че нямаш идея и не те интересува от какви източници ще се плаща нарастващият дълг. Чудех се дали си видял нещо, което съм пропусна, но явно няма нищо интересно.
                              Аз съм акционер в БТХ а заемите отиват в БлаБТ,който става холдинг в холдинга......
                              До година БлаБТ ще бъде продадена от шиши на шиши а БТХ ще се самоликвидира в бъдещето ...
                              колко ще струва ликвидацията до година, две едни я виждат на 70-80 лв акция ,други на 50-60 а такива като теб на николко...
                              та така....

Коментар

• Монти, цитирал си мой пост където съм задал конкретен въпрос, но ти си писал разни несвързани с него неща. Приемам, че нямаш идея и не те интересува от какви източници ще се плаща нарастващият дълг. Чудех се дали си видял нещо, което съм пропусна, но явно няма нищо интересно.

Коментар

Working...
                                X