IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://209.85.129.132/search?q=cache...lnk&cd=1&gl=bg

    Коментар


    • Разбрах, извинявай.
      Кой и кога ще приеме удължаването на тези срокове и какво значи, че навсякъде пише нова цена - като е обявиш, не е ли задължителна?

      Коментар


      • Чуи ме бе приятелю!
        Лобира се за удължаване на гратисния период..... Единственно БТ има цигари с нов бандерол.... всички други чакат...........
        Ако се приеме и срока бъде одължен да не мислиш че Борото от първи април ще е 4 лв ?
        Просто всички цигари ще си останат със старите бандероли а само цигарите на БТ ще са с новите..... тогава кои ще си купува Виктори за 3.50 или мелник за 2.80 или тънкия престиж за 3.30........ когато Борото е 3.50 Ваисроя е 2.40 и тънката карелията си е 2.80 лв.

        Повярваи ми че ако това за което се лобира бъде прието БТ ще е фалирал за по малко от 2 месеца!

        Ако имаш някои познат от БТ питаи го колко бял престиж слим и колко черно виктори слим са продали за последните 2 седмици ? (защото те вече са им с нов бандерол от 2 седмици)

        Верно осрахме темата , но трябва да се знае как се крои шапка на едно толкова голямо предприятие!

        Коментар


        • Оспамихме темата - с новия бандерол борото пак ще е по-скъпо. По-добре разкажи теорията как точно ще фалира БТ за два-три месеца...

          Коментар


          • Борото сега е 3.50 лв.
            Викторито сега е 2.75 лв. а с новия банделор ще е 3.50 лв.

            Коментар


            • Не са на една цена - 50 стотинки разлика са си 50 стотинки

              Коментар


              • БТ ще фалира за по малко от 2 месеца ако не се вдигнат цените едновременно.... хората пушат виктори защото е по евтино.... но ако виктори и боро са на една цена е повече от ясно че народа ще пуши боро!

                Коментар


                • Ами знам де, да не съм кьорав. Какво ще се случи - който иска ще пуши боро, който иска - виктори. Или искаш да ми кажеш, че така за 2-3 месеца се стопява монопол?

                  Коментар


                  • пич знаеш ли че на БТ всички цигари вече се произвеждат с новия бандерол защото от 1 април е забранена продажбата на цигари със стар бандерол !
                    А знаеш ли че в момента се лобира датата 1 април да се отложи с 2-3 месеца....
                    Познаи какво ще се случи с БТ когато Виктори и Боро се продават на една цена 3 месеца............. сещаи се!

                    Коментар


                    • Е как да фалира нещо, което пуши цяла България? Какво, ще изчезне Мелникът сам по себе си ли? Виж тука, че се зачетох в капитал и цяла вечер от него привеждам примери - 60% пазарен дял

                      http://www.capital.bg/show.php?storyid=685370

                      Коментар


                      • a

                        в момента се готви фалит на БТ за да бъде купен за жълти стотинки!
                        Запомнете го това!

                        Коментар


                        • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: news.dir.bg 7 Март 2009 11:33


                          Булгартабак е приоритет №1 на АП
                          Основният приоритет на Агенцията за приватизация за тази година ще бъде сделката за „Булгартабак”.

                          Това каза изпълнителният директор на АП Тодор Николов в интервю за "Фокус". По думите му в момента процедурата е на етап изготвяне на анализ на правното състояние на дружеството и изготвяне на информационен меморандум и приватизационна оценка. Очаква се в началото на април този процес да приключи, след което може да стартира същинската процедура.

                          На въпрос може ли холдингът да бъде приватизиран до средата на лятото, Николов отговори, че Агенцията за приватизация си е поставила тази цел. „Ако всичко върви нормално, бихме могли да стигнем до етапа избор на купувач, но ако някоя от фазите на процедурата се забави, това ще бъде много трудно”, посочи той.
                          Това, че предприятието се предлага за приватизация в неговата цялост, изисква да бъде направен анализ на всички дъщерни дружества, а и на холдинга. „Това е свързано с определено време за работа на съответните екипи. От друга страна онова, което най-вече би могло да ни забави е евентуално оспорване на части от процедурата. По тази причина не бих могъл да се ангажирам с конкретен срок, в който ще бъде преодолян един или друг етап”, каза директорът на Агенцията за приватизация.

                          Много по-малко и много по-трудно ще бъдат реализирани сделки с мажоритарни пакети в условията на финансова криза, коментира още Тодор Николов. След провеждането на 20-ия централизиран публичен търг на БФБ – София в периода 6-17 март, АП ще анализира резултатите и в зависимост от това ще се прецени с какъв интензитет да продължава по-нататък през годината с подобни търгове. „Кризата създава проблеми на всички инвеститори, включително с отлив на портфейлни и стратегически инвеститори, така че по-скоро трябва да сме съвсем умерени в своите очаквания. Това, опасявам се, ще се отрази и дружествата, които предлагаме. При положение, че има явен спад на чуждестранни инвестиции по цял свят, включително и в България, не можем да очакваме много големи успехи. Но въпреки всичко - не можем да спрем да работим. Поради тази причина ние ще реализираме този търг, независимо от първоначалните прогнози. И когато той приключи, ще можем да си направим и съответните изводи”, каза Николов. Той посочи, че при предишния също е имало доста скептични очаквания, но въпреки всичко са реализирани почти 30% от предложените пакети.

                          Коментар


                          • АП върза ръцете на ръководството на "Булгартабак"
                            РЕШЕНИЕ № 1490 от 17 февруари 2009 г.
                            На основание чл. 4, ал. 1 и чл. 28, ал. 1 и 2 ЗПСК във връзка с протоколно решение № 12503 от 17.II.2009 г. на изпълнителния съвет Агенцията за приватизация забранява на “Булгартабак - Холдинг” - АД, София, извършването на разпоредителни сделки с дълготрайни активи на дружеството, сключване на договори за придобиване на дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания, както и поемане на менителнични задължения освен с разрешение на Агенцията за приватизация.

                            Изпълнителен директор: Т. Николов
                            Ако го продадат цената ще бъде четири пъти по висока , ако не го продадат ...четири пъти по ниска.За сведение от дванадесет години го продават......
                            Не е препоръка .... имам акции.

                            Коментар


                            • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: Държавен вестник 6 Март 2009 11:14


                              АП върза ръцете на ръководството на "Булгартабак"
                              РЕШЕНИЕ № 1490 от 17 февруари 2009 г.
                              На основание чл. 4, ал. 1 и чл. 28, ал. 1 и 2 ЗПСК във връзка с протоколно решение № 12503 от 17.II.2009 г. на изпълнителния съвет Агенцията за приватизация забранява на “Булгартабак - Холдинг” - АД, София, извършването на разпоредителни сделки с дълготрайни активи на дружеството, сключване на договори за придобиване на дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания, както и поемане на менителнични задължения освен с разрешение на Агенцията за приватизация.

                              Изпълнителен директор: Т. Николов

                              Коментар


                              • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: focus-news.net 4 Март 2009 11:28


                                Умерен оптимист съм за приватизация на „Булгартабак” тази година, заяви Владимир Каролев
                                Икономическият експерт от НДСВ Владимир Каролев заяви в интервю за Агенция “Фокус”, че е „умерен оптимист” за приватизация на „Булгартабак холдинг” тази година. „Знам, че се работи по въпроса. Закъсняването води само до намаляване на цената, до нищо друго”, заяви той. Във връзка с решението холдингът да бъде обявен за приватизация изцяло, Каролев каза, че е било по-добре приватизацията да бъде на части – фабрика по фабрика.
                                По думите му - теорията на конспирацията е едва ли не, че чуждите компании плащат да не се приватизира „Булгартабак”, защото това е по-евтиният начин те да спечелят пазарен дял, но с времето ситуацията се усложнява и ако минат още три-четири години и холдингът не е продаден, „после няма да има и на кого да го подарим”.
                                Той каза, че за първи път е обявена процедура за приватизация през 1996 г. и вече 12 години това не се случва.

                                Веселина ЙОРДАНОВА

                                Коментар

                                Working...
                                X