IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.focus-news.net/?id=n1156283&chain=1


    Корнелия Нинова: Ръководството на „Булгартабак холдинг" няма никакво отношение към продажбата му
    29 март 2009 | 19:27 | Агенция "Фокус"
    Булгартабак” става най-апетитната хапка по време на предизборна кампания, според Цветан Цветанов
    29 март 2009 | 19:08 | Агенция "Фокус"
    Прогнозната цена, която г-жа Корнелия Нинова с екипа, с който иска да реализират подобно действие, ще бъде на цена около 100 или под 100 милиона евро или лева, което ще бъде един сериозен проблем, защото цената, реалната, е над 100 милиона, обясни още Цветанов.
    Ама и Цветанов е един оценител ..... какво са за него 200 , 300 милиона , няма значение дали са лева или евро...

    Коментар


    • Тодор Николов: Продажба на "Булгартабак" през борсата не е на дневен ред
      Какви са очакванията ви за "Булгартабак", наистина ли се смята, че продажбата му може да стане преди изборите след поредицата от провали повече от десетилетие?

      - Към "Булгартабак" във времето е имало интерес, имало е и периоди, в които българската държава е можела да постигне много по-добър краен резултат. Тогава големите компании, които определят сектора в международен мащаб, не бяха направили инвестиции в нашия регион. Сега ситуацията е друга след приватизацията на подобни фабрики и в Сърбия, и в Румъния, наскоро и в Турция. Стратегически тези компании са определили целите си за развитие на Балканите.

      АП ще трябва да осъществява процедурата по продажбата, първо, при по-слаб интерес. Вторият негативен фактор е кризата, която доведе до обезценяване на дружества и на активи. Третият фактор, който също не влияе благоприятно, е, че след продажбата на дъщерни дружества на холдинга през последните години се създаде и вътрешна конкуренция. Четвърти отрицателен фактор за бъдещата приватизация е доста по-агресивната пазарна политика на чуждите дружества, което доведе до намаляване на пазарния дял на "Булгартабак" от 90% през 2006 г. до около 60 на сто сега. Очевидно е, че отлагането на приватизацията оттук нататък няма да е в интерес на българската държава. Делът на компанията ще продължава да спада.

      Има ли вече изявен интерес към "Булгартабак"?

      - Все още не, предполагам, че всички кандидати ще са предпазливи. Те ще искат да видят, че наистина започва приватизацията и че има решение за стартиране на процедурата. Все пак се надяваме, че големите компании ще проявят интерес към "Булгартабак", особено онези, които не са стъпили в региона. За съжаление тези дружества са малко.

      Склонни ли сте да продавате холдинга през фондовата борса, ако не се появят кандидати за дружеството?

      - По принцип не съм склонен да разглеждам тази хипотеза - продажба на всяка цена без значение кой е купувачът. Аз се съмнявам, че дори ще се стигне до такава възможност, защото в разгара на предизборната компания продажба на "Булгартабак" през борсата, за да се продаде на всяка цена, няма да е приемливо. На този етап борсата не стои на дневен ред. Целта към момента ни е да се постигне приемлива цена, да се гарантират и определени условия, свързани със социалните ангажименти на компанията и бъдещето й развитие. През борсата може да участва всеки, дори офшорни дружества. Освен това не може да се сключват договори със следприватизационни ангажименти, което е неприемливо за сделка от ранга на "Булгартабак холдинг".


      http://www.dnevnik.bg/intervju/2009/...ez_borsata_ne/
      Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

      Коментар


      • А дано!
        Откога я чакаме тази приватизация.
        Ще раздвижи пазара и малко свеж кеш ще ни дойде добре баш сега :-)

        Коментар


        • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: darikfinance.bg 21 Март 2009 13:06


          Приватизират Булгартабак до изборите
          Булгартабак холдинг ще бъде приватизиран до изборите нацяло. Това съобщи в предаването "Седмицата" по Дарик Корнелия Нинова, изпълнителен директор на компанията.

          По думите й оценката на холдинга ще бъде готова до две-три седмици, след което Агенцията за приватизация ще избере метода за продажба. Не е отхвърлена възможността това да стане чрез Българска фондова борса.

          Нинова посочи и че заради промяната в цените на цигарите, холдингът е загубил 2 % от пазара, което е било очаквано. Винаги в периода, в който едновременно се продават цигари на стари цени и с нови бандероли, пазарът се дестабилизира, но очаваме в края на април той да се успокои, коментира Нинова.

          Вчера от компанията обявиха, че закриват представителството си в Москва.

          Коментар


          • Защо не коментирате износа за тази година? Имаше някаква статия по въпроса?
            И какви са тия лелки с откровенни предизборни доноси!? Баси....
            За тях ЗППЦК не важи ли?

            не притежавам акции

            Коментар


            • Първоначално изпратено от allll
              Чуи ме бе приятелю!
              Лобира се за удължаване на гратисния период..... Единственно БТ има цигари с нов бандерол.... всички други чакат...........
              Ако се приеме и срока бъде одължен да не мислиш че Борото от първи април ще е 4 лв ?
              Просто всички цигари ще си останат със старите бандероли а само цигарите на БТ ще са с новите..... тогава кои ще си купува Виктори за 3.50 или мелник за 2.80 или тънкия престиж за 3.30........ когато Борото е 3.50 Ваисроя е 2.40 и тънката карелията си е 2.80 лв.

              Повярваи ми че ако това за което се лобира бъде прието БТ ще е фалирал за по малко от 2 месеца!

              Ако имаш някои познат от БТ питаи го колко бял престиж слим и колко черно виктори слим са продали за последните 2 седмици ? (защото те вече са им с нов бандерол от 2 седмици)

              Верно осрахме темата , но трябва да се знае как се крои шапка на едно толкова голямо предприятие!
              Разбрах те, сори. Гледам, че не приели да важат старите бандероли за щастие...

              Коментар


              • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: mediapool.bg 10 Март 2009 17:30


                “Булгартабак“: Отложените плащания са практика, наваксват се до април
                Отложените плащания и стоковите кредити са нормална практика в пазарната среда и освен това към момента търговските вземания на "Булгартабак" не са 254 млн. лв., а 55 млн. лв., заяви изпълнителният директор на тютюневия холдинг Иван Биларев на свикана във вторник пресконференция по повод обвиненията ден по-рано от зам.-председателя на БНД и бивш икономически министър Лидия Шулева, че дружеството се източва чрез умишлено бавене на събирането на приходите от продажба.

                До края на март всички отложени плащания ще бъдат погасени, както това е ставало и предходната година, обясни Биларев. По думите му практиката е от последните три години, откакто акцизът на цигарите се променя по друг начин, а не по този от времето на Шулева.

                Биларев посочи, че когато се представят показатели, извадени самостоятелно от контекста на финансовия отчет, те звучат по различен начин. Това вреди на холдинга и на контрагентите, с които той работи, каза шефът на холдинга.

                Текущите вземания включват акциз и ДДС, и 70 процента от вземанията са точно от тези налози, каза финансовият директор в дружеството Екатерина Христова. Тя добави, че компанията има ликвидност, увеличава собствения си капитал и не се "източва".

                От отчета се вижда, че “Булгартабак“ е стабилна компания, има ликвидност, а не се източва, както се твърди, заяви Биларев. По думите му в условията на икономическа криза у нас и по света, когато компаниите имат нужда от допълнително финансиране, холдингът се справя със собствени сили.

                Пазарният дял на "Булгартабак" се запазва около 60 процента и според него това е успех във времето на свободна конкуренция.

                Ако холдингът рязко свие пазарния си дял, към края на годината неминуемо ще се наложи да се мисли за допълнителна концентрация на производството, допълни шефът на холдинга. На този етап обаче разработки за това не са правени и няма сценарии. “Считаме, че до края на годината ще издържим в това състояние”, посочи той.

                Коментар


                • Към настоящия момент тези вземания вече не са 252 млн. лв., както е в отчета за миналата година, а около 55 млн. лв.
                  Нещо последния месец много отрицателни новини ....... а и опозицията много активна тук . Интересно Асан дали ще яде баница или не....

                  Коментар


                  • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: ipo.bg 10 Март 2009 13:56


                    Булгартабак е финансово стабилен
                    Обезпокояващите изявления за състоянието на дружеството вредят на имиджа на компанията, казва изпълнителният директор на дружеството Иван Биларев

                    Обезпокояващите изявления свързани със състоянието на Булгартабак вредят сериозно на имиджа на компанията, каза на пресконференция днес изпълнителният директор на дружеството Иван Биларев. По този начин се затруднява процеса на приватизация на дружеството и вземането на бизнес решения, допълни той. Биларев обясни големите вземания, регистрирани в отчета за 2008 г. с производството на допълнителни количества цигари, които са фактурирани към 31 12.2008 г. Към настоящия момент тези вземания вече не са 252 млн. лв., както е в отчета за миналата година, а около 55 млн. лв.

                    Финансовото състояние на компанията е стабилно и през настоящата година ще заложим на експортната политика, подчерта Биларев. Пазарния ни дял в България се задържа около 60%, което е голям успех поради факта, че вече 2 години функционираме в условията на свободен пазар, допълни той.

                    Борис Начев

                    Коментар


                    • Ръководството на „Булгартабак-Холдинг” ще даде пресконференция
                      09 март 2009 | 18:54 | Агенция "Фокус"
                      София. „Булгартабак-Холдинг” АД ще даде пресконференция утре, съобщиха от дружеството. Пресконференцията ще се проведе в сградата на компанията на ул. „Граф Игнатиев” № 62, ет. 6 и ще започне в 12.00 часа. Участие ще вземат Иван Биларев, изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг” и Екатерина Христова, финансов директор на компанията.

                      Коментар


                      • blitz.bg- България на трето място по пушене в Европа 09 март 2009, 13:00Здравеопазване

                        София, България

                        По брой изпушени цигари на ден българите заемат трето място сред европейците. Те се нуждаят от една кутия дневно. В България почти всяко трето дете между 10 и 19 г. е активен пушач, показват наблюденията от кампанията "HELP- за живот без тютюнопушене" от миналата година. Половината от бременните у нас също пушат. Активните пушачиу нас са 1,9. През 1986 г. жените пушачи у нас са били 19 %, а сега вече са 38%. Мъжете пушачи са 52,4%. Здравното министерство алармира, че тютюнопушенето влияе на повече от 25 заболявания и предизвиква по-тежкото им протичане. Употребата на тютюн е една от основните причини за смъртност в ЕС и нейното ограничаване остава най-важният приоритет в политиката на Общността за опазване на общественото здраве.
                        Новата кампания HELP, която ще се реализира през следващите две години (2009 - 2010) ще е насочена основно към младите хора и изцяло ще следва препоръките на експертите, които участваха в здравната конференция в Брюксел през октомври 2008 г. Един от изводите на конференцията беше, че младите хора трябва да бъдат въвлечени и ангажирани от ЕС във всички нива на здравната комуникация. Близо 2500 души са измерили съдържанието си на въглероден окис (CO) в белите си дробове от началото на кампанията. /БЛИЦ

                        Коментар


                        • БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД (57B) източник: dariknews.bg 9 Март 2009 11:52


                          Шулева: „Булгартабак” системно се източва
                          "Булгартабак холдинг" системно се източва", твърди Лидия Шулева от Българска нова демокрация, вицепремиер в правителството на НДСВ и ДПС.

                          Тя аргументира становището си с данните за размера на натрупаните вземания от клиенти. От 2006 година досега в дружеството не са влезли 260 милиона лева – това са неполучени пари за продадени цигари, посочи Шулева. Преди две години размерът им е бил едва 11 милиона лева. Приходите на холдинга за миналата година са в размер на 290 милиона лева.

                          По думите на Шулева това е пореден социалистически маниер за източване на едно предприятие и след това евентуално приватизиране. Тя е подготвила питане до ресорния министър Петър Димитров по въпроса.

                          Коментар


                          • Аз смятам,че старата стратегия-продажба на части и след това на холдинга-търговските марки е много по-добра,защото доста от дъщерните имат стойност само като имоти,а като се продава целия холдинг на страт. инвеститор,те ще свалят цената.Пловдив БТ се продаде на тази цена заради имотите в центъра.Но явно някой пак се гласи да се облажи с последващо преструктуриране.
                            Въпросът е какво да чакаме ние?Ако продажбата не е през БФБ(както се очертава) може да се надяваме само на търгово на постигнатата на преговорите цена,която може и да не очакваната благодарение и на М.Капон.

                            Можете да и изкажете мнението си : http://mariacappone.eu/index.php/con.../mariacappone/

                            Коментар


                            • Искам да отбележа, че съм изключително впечатлен от представянето на SUN - за няколко месеца се организираха и вече наистина успешно продават своите марки. Наистина си мисля че този завод има доста потенциал.
                              Всичко е възможно,само желание да има!
                              Делян Костов ;-)

                              Коментар


                              • allll , данните са ти малко старички , но не значи , че няма някаква истина в тях.......Булгартабак ще се приватизира даже и за жълти стотинки .... въпросът е дали тези жълти стотинки не се равняват на златни левчета спрямо сегашната цена на акциите на борсата .... и кога ще е тя.Големият заем на София БТ и въпросът с бандерола , качващият се акциз и решенията на ЕС за бъдещо увеличение на цигарите а и губещите фабрики включени в приватизацията и смяната на приватизационната стратегия .... поставят въпроси.
                                Имам акции .... и не е препоръка .

                                Коментар

                                Working...
                                X