If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
да, но как им хрумна да посочат цена около 100 след като едва вчера се появиха такива оферти на борсата и то без да има сключени сделки. това е неразумно, а организаторите се възползваха от достатъчното търсене на пазарни цени. явно интересът е бил голям. вероятно е имало и много оферти с лимитирана цена...(неизпълнени, разбира се)
в първият момент и на мен цената от 97 ИБОН лв. ми се стори завишена, но в крайна сметка реалната цена на купувача е точно наполовина, колкото бяха IBON преди търга. така че в реални лв. цената е около 45лв, т.е., около 1.5х над балансовата стойност на акциите (около 30 лв.) - нещо не толкова фрапиращо, още повече на фона на останалите ракети на БФБ..
на кого му трябваше тази висока средна цена. интересно е, че днес сделките се сключиха само след резулатата от търга. посредник на купувача е бенчмарк.
какво стои зад високата цена, вярно, че декотекс си струва, но едва ли до петък, когато цената макс бе 36 лв можеше да се очаква днес на търга 98.
споделете какво мислите...
Психопати, Той, който е искал тия акции, да си ги е купил от борсата... аз пуснах оферта на 52 бона, наивникът аз...
Който е имал бонове е можел мно-о-о-о-о-ого по-изгодно да си купи нещо непублично, е, вярно, че на тоя търг няма нищо особено интересно...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар