IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Холдинг Варна A АД (HVAR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Insider-a е много прав. В последната една година само Капман, ТBI и АБВ катереха цената. Следователно сега няма кой да я крепи.

    Коментар


    • Говоря за 03 февруари.

      Коментар


      • Мойто момче, със SELL на 11 не се продава на 8,02!!!!!!!
        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

        Коментар


        • Според мен това е чиста техническа грешка. Вместо bye 500 бр х 11 лв
          някой е натиснал sell 500 х 11 лв.

          Коментар


          • Добре де Инсайдер, аз и друг път съм го казвала, че съм блондинка и затова те моля да ме извиниш, че не разбирам, но как да речем 15-20 поръчки купува изчезват в един момент, включително и кобосите, вниманието ми беше привлечено тъкмо от това изчезване, честно казано , разбират да си оттеглят поръчките, без да има никаква информация никъде? Явно нещо на мен ми се губи и минути след това се въвеждат нови на много по-ниски нива, които веднага една над друга започват да наддават, но не до предшните нива. Приличаше на нещо като че свири аларма на пожар в посредниците! Иди вярвай че няма вътрешна информация после....

            Май единствения начин е да се оберат поръчките купува с пазарна поръчка "продава", но защо е това паническо продаване, след като това всява шаш и паника сред останалите заблудени кобосчета и струйката секва? Така поставя всички нащрек и ако е решил да продава защото знае че тренда е яко надолу вече никой няма да му купува на тези ниива, това е ясно. А като гледам обемите и графиката не е продал кой знае какво, то е ясно. За това питам каква е играта и защо не оставиха пазара нормално да свали нивата си, та дори и това да са само кобосите? Кой според вас има полза от това и къде е интригата, за това иде реч Дано не си мислиш, че търся под вола теле, но тук нещата миришат и като че ли следва продължение. Според мен това беше опит за манипулиране на пазара. Как мислиш?


            Сега погледнах и разбрах за кой кобос говориш, не аз имам предвид ситуация която наблюдавах по време на борсовата сесия, тогава имаше около 6-8 поръчки купува до към 10 лева ако не се лъжа, сега гледам отново са изчезнали?!
            tya

            Коментар


            • Добре да приемем, че греша. Защо тогава според теб изчезнаха всички купувачи като изключим един заблуден кобос с 20 акции х 9.50лв.?
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

              Коментар


              • Мисля, че грешиш. В рамките на около месец ще разбереш защо.

                Коментар


                • Помниш ли преди време случая "Холдинг Асенова Крепост". Дано не съм прав ама и тук май стана нещо подобно. Мажоритаря си окрупни дела малко солено ама вече няма кой да му диша във врата. И сега тренда ще стане като на Глобул - Яко надолу
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

                  Коментар


                  • Какво стана току що?

                    Изчезнаха всички поръчки "купува" и след малко се смениха на много по-ниски нива, като някой продаде панически и после нивата "продава" се възстановиха". Изтекла е някаква информация, а никъде не я намирам. Някой да знае нещо?
                    tya

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от TI BA II PLUS

                      .......Дори и след не до там добрия отчет на ODES, ако приемем, че пазарната му цена е в диапазона 85.00-90.00 лв., то се получава, че реалната цена на HVAR е доста над 15.00 лв., накъдето всъщност отива и пазара.

                      Bravo TI BA II PLUS, pak si v 4as. Dobre, 4e te poslu6ah. Imam da 4erpq.

                      Коментар


                      • вероятно ;-)

                        не съм фен, въпреки, че е подценено и то

                        Коментар


                        • TI BA II PLUS ако направиш същите сметки за ХИКА вероятно ще изкупиш цялото предлагане в момента, още повече че имаш много кеш.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Geri
                            TI BA II PLUS
                            Не мислиш ли че печалбата им идва от продажбата на към 30 000 акции на Одесос и че това е по скоро зле ?
                            Гери здравей.

                            Защо да е зле? Грешно е да гледаме само в тази плоскост нещата. За да е по-точна оценката погледни ст-стта на пакета от активи, които притежава ХВАР и по-важното на колко ги водят.

                            Во,
                            чакам да хвана по-високи нива. В момента имам достатъчно кеш и не бързам за никъде. Ще го изстискам до край. Освен това до края на годината ще има със сигурност нова преоценка, обвързана със счетоводните изисквания и стандарти на ЕС (ако евентуално ни приемат до тогава де). А и да я забавят, ако продадът пак ОДЕС ще продадът на борстата и така цената ще пак нагоре.

                            Коментар


                            • Браво, можел си да смяташ. Аз отдавна изкарах пари от тази позиция, вече съм другаде. Само не ми е ясно какво чакаш??? Да продадат нови акции на ОДЕС, или... преоценка

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Bo
                                Бих казал честито на излезлите днес
                                Bo, мисля, че си в голяма грешка, ако си продал/-а вчера.

                                Погледни на колко се водят акциите на ODES в активите на HVAR:

                                http://investor.bg/article.php?id=32703
                                Холдинг Варна А притежава мажоритарните пакети в четири дружества - "Камчия" АД, "Орел Разград" АД, "Маяк КМ" АД и "Електротерм" АД и други 17,14 на сто от КРЗ Одесос, оценени на 1,169 млн. лв.

                                В момента HVAR притежават 17.1708 % или точно 100 731 акции от ODES, които оценяват на 1.169 млн. лв., т.е. по 11.61 лв./акция.

                                Дори и след не до там добрия отчет на ODES, ако приемем, че пазарната му цена е в диапазона 85.00-90.00 лв., то се получава, че реалната цена на HVAR е доста над 15.00 лв., накъдето всъщност отива и пазара.

                                (87.50 - 11.61) х 100 731 = 7 644 476 лв. / 1 000 000 акции = 7.64 лв. на акция, добавени към счетоводната ст-ст на HVAR са точно 15.43 лв.

                                Коментар

                                Working...
                                X