IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Холдинг Варна A АД (HVAR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinko-rp Разгледай мнение
    Май трябва да вземат Калинка и да я сложат на края на "тръбата"! С тази голямата уста може много повече ...
    Напълно вярно !!!

http://www.blitz.bg/news/article/119221

http://afera.bg/skandalno/19481.html

Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
      Определено смятам, че ще има интерес обществото от реализирането на проекта Алея Първа, ако се реализира естествено.
      Доста хора определено смятат точно обратното. За подобни проекти от обществено значение, единствения начин да се провери, е дебат и референдум Като повечето варненци, и аз съм "ЗА" района да се облагороди, но не ми харесва начина, по който става това!
      Last edited by SEBULBA; 11.07.2012, 14:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
        Бизнес интересите да са подкрепяни от обществото и това да става с публични дебати???Ти къде живееш?Знаеш ли защо в ада само на българския казан няма пазач?
        Само за подобни проекти с особена важност за обществото! Алея Първа пряко засяга обществения интерес! Живея в България и искам да остана в нея, аз и децата ми! Ти кво искаш, да я осереме цялата, за да не спираме инвестиционния напън на нискочелите? Слънчев Бряг харесва ли ти ? По-добре ти си отговори на въпроса, в каква държава искаш да живееш....

Ето едно интервю по този повод от един голям българин! Струва си да се прочете:

Писна ми да гледам как хората проспиват нередни неща

Едно интервю на Жулиета ЦВЕТКОВА с аристократа на Варна Иван СТАНЧОВ
        Last edited by SEBULBA; 11.07.2012, 15:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
          Бизнес интересите не са лошо нещо сами по себе си, стига да не използват измами с оценки, подменяне на факти и корумпирани политици като инструмент за постигането им, да носят ползи за обществото и да са подкрепяни от него ( а това става ясно най-малкото след обществен дебат или референдум) и да не стоят в дъното им субекти с престъпно минало и капитали с неясен произход. И да не ме обвините в пристрастност и да си помислите, че визирам конкретно "Холдинг Варна", това го казвам по принцип и важи за всички подобни проекти!
          Бизнес интересите да са подкрепяни от обществото и това да става с публични дебати???Ти къде живееш?Знаеш ли защо в ада само на българския казан няма пазач?

Коментар

• Определено смятам, че ще има интерес обществото от реализирането на проекта Алея Първа, ако се реализира естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение

Хайде със здраве и протестирайте няма лошо в това само си избистрете идеите и не забравяйте, че в "гражданските протести" има замесени много бизнес интереси може да питаш за това Калина Павлова.
              Бизнес интересите не са лошо нещо сами по себе си, стига да не използват измами с оценки, подменяне на факти и корумпирани политици като инструмент за постигането им, да носят ползи за обществото и да са подкрепяни от него ( а това става ясно най-малкото след обществен дебат или референдум) и да не стоят в дъното им субекти с престъпно минало и капитали с неясен произход. И да не ме обвините в пристрастност и да си помислите, че визирам конкретно "Холдинг Варна", това го казвам по принцип и важи за всички подобни проекти!
              Last edited by SEBULBA; 11.07.2012, 13:48.

Коментар

• Не знам каква ще е съдбата на проекта, но е факт, че развъдника на комари долу и ската няма да са това, което бяха и съм доволен от това, защото мизерията беше пълна. Относно цените на книжата на Холдинг Варна няма нужда да се правиш на пророк те може да догонят и тези на Химко никой не знае какво ще стане пазара ще реши това нашата задача е да се възползваме от движенията ако може.

Хайде със здраве и протестирайте няма лошо в това само си избистрете идеите и не забравяйте, че в "гражданските протести" има замесени много бизнес интереси може да питаш за това Калина Павлова.

Коментар

Варна отбелязва 3-годишнината от битката за Морската градина с нов протест

Напрежението сред гражданите расте, обмисля се протестните действия да бъдат изтеглени за по-предна дата

Напрежението сред гражданите на Варна заради застрояването на крайбрежната алея пред Морската градина продължава да расте. Засега е насрочен протест, който трябва да се състои на 23 юли. Тогава се навършват три години, откакто гражданите на Варна изпратиха първата протестна декларация до премиера Бойко Борисов заради застрояването на Морската градина и крайбрежието пред нея.

http://www.investor.bg/novini/122/a/...rotest,137171/
                  Просто отбелязвам, че бъдещето на проекта "АЛЕЯ ПЪРВА" далеч не изглежда сигурно, даже напротив! Да не се оучудите, ако и тука видите котировки в центове, като при великите Зрънчо и Хима ...
                  А личното ми и непредубедено мнение е, че съдбата на "АЛЕЯ ПЪРВА", ще е аналогична на другия им "мега проект" - "СТАДИОН ВАРНА", т.е. една голяма ... ..дупка

Коментар

• Това е от линка, който си пуснал по-долу !

„Дали да не протестираме и срещу „Алея Първа?“, питаха се активисти на „Варна диша“. „Тази сделка е нищожна и все някой ден ще бъде отменена, но нека поне инвеститорите укрепят ската, че общината няма да го направи“, убеждаваше ги председателката на сдружението Славена Панайотова. Докато друга защитничка на парка - арх. Калина Павлова, активно сновеше между тротоарите на булеварда и обясняваше позицията си с мегафон, Панайотова от друг рупор призоваваше протестиращите да освободят платното и да се радват за първата малка победа, извоювана под граждански натиск. На въпрос на „Преса“ не объркват ли варненци тези разнопосочни послания, Павлова кротко отговори: „Не е лесно да си гражданин!“

Извинявай, но това много ми прилича на махленски събор без визия и ясна цел. Славена Панайотова очевидно много си е повярвала и е решила, че тя може да реши кой за какво да протестира. Проблема на нашето "гражданско общество", е че се самозабравя като му подадат пръст то се опитва да отхапе цялата ръка.

Коментар

А не може тимаджии или от ВиК просто да затапят скъсаната тръба? Щото тая вода преди я нямаше и няма откъде да дойде ! Или смятат да я спрат, като препречат пътя и с дискотека и/или апартхотелче ?
                      Ах тези гадни ТИМаджии! Подпочвени води пуснаха по ската, само и само да могат да си построят хотелчетата!!!

Май трябва да вземат Калинка и да я сложат на края на "тръбата"! С тази голямата уста може много повече от 30 литра да вземе и ще спестят няколко милиона разходи

Коментар

• SEBULBA защо се правиш на не разбиращ ?!?!? По ската има течаща подпочвена вода, а не канализация, която може да се запуши ;-))) Вода там винаги е текла допускам, че не си я забелязал заради растителността. Поне до пожарната стълба и малко след нея ( ако си я качвал) се виждаше много добре.
                        По отношение на това какво ще се строи или Вие "екоактивистите" не искате да чуете какво ви се обещава, а си мелите като латерни или това ви е стратегията да се правите, че не разбирате. Хората казаха няма да има жилищна част и няма да се продават апартаменти сега не ми се рови да ти търся статиите.
                        Със снимките на бъдещата алея в публичното пространство Ви промиват мозъците и Вие рипате като ощипани моми не знам колко пъти трябва да Ви се казва, че това, което е излязло като снимков материал не кореспондира с истината.

Ама Вие си приказвайте явно така Ви харесва!

Коментар

• Първоначално изпратено от pinko-rp Разгледай мнение
                          По 30 литра в секунда се леят от ската на крайбрежната алея

Докато разни "екоактивисти" си протестират и се опитват да спънат укрепването, може да не остане обекта на тяхната "защита"
                          А не може тимаджии или от ВиК просто да затапят скъсаната тръба? Щото тая вода преди я нямаше и няма откъде да дойде ! Или смятат да я спрат, като препречат пътя и с дискотека и/или апартхотелче ?

Или всички от Холдинг Варна са идиоти или пиарът им е идиот. Това да обясняваш няколко месеца, че укрепваш ската не те прави по-добър в очите на хората и не знам по какъв начин разчитат, че това ще ги легитимира пред обществото. ХОРАТА ИСКАТ ДА ЗНАЯТ КАКВО ЩЕ ИМА ТАМ СЛЕД ТОВА? И ТО НЕ СЪС ЗАВОАЛИРАНИ ТЕРМИНИ, А ОТ ДО ВСИЧКО ДА СЕ ОБЯСНИ. ЩЕ ИМА ЛИ ХОТЕЛИ СЪС ЖИЛИЩНА ЧАСТ - АТЕЛИЕТА ЗА ПРОДАВАНЕ? КОЛКО ХОТЕЛА ЩЕ ИМА С КОЛКО РЗП И НА КОЛКО ЕТАЖА?

„Искаме ревизия на незаконните строежи, отмяна на сделката за Алея Първа, спиране на автомобилното движение“, заяви известният като ревностен защитник на градината общественик Кънчо Бонев.

Логично възникват въпросите:
                          1/ Каква точно територия е отвоюваната от морето ивица след построяването на буните? Това е част от морето засипано с насип.
                          2/Държавата имала ли е някога легитимен акт за собственост върху тази ивица ,за да я продава?

Алея Първа преди 30 години:

Last edited by SEBULBA; 11.07.2012, 12:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Което си е така...така си е.И на мен ми направи впечатление ,че е строено буквално на пясъка.Не ,ч е не е хубаво за хората от хотела....но не е правилно .Иначе наоколо ми аправи впечатление сравнително малкото засрояване,позапазени зелени зони(нищо,че са изоставени и неподдържани,има ги)....Като цяло (в сравнение със Слънчев бряг е приказа) не са го изсекли и бетонирали района.Иначе пътят до там е УЖАС...Да не ми се сърдят варналии ,ама пътят до св.Константин и Елена ....е като междуселски път.Кръпки,дупки....не искам да 0обяснявам

Иначе и за циганите си прав Себулба...Но не виждам как може да се променят нещата....ако не се промени Конституцията.Винаги съм казвал,че не може циганин,който не може да чете и да пише....да ми определя съдбата на мен...който имам две висши.Трябва да се наложи поне някакъв минимален образователен ценз ,мамка му.Да е завършил поне 4 клас.Ама да не влизам надълбоко,че почвам да се ядосвам пак
                            Пътя в началото на лятото между Варна и Св. Константин е преасфалтиран почти нацяло. В края на крайщата нали си имат държава? А "незастрояването", за разлика от Сл. Бряг и Зл. Пясъци, се дължи основно на факта, че освен хотелите, има и доста държавни почивни станции. Например точно до "Азалия" е почивния комплекс на военните, а зад тях са почивните станции на БНБ, МФ, НЕК, БДЖ и др., в другия край е почивния комплекс на МВР, МДУ "Жулио Кюри" и оттам започва парка Евксиноград. В горната част е и парка "Ботаническа градина" и базата на СУ. Голяма част от земята, (около 1/4), е собсвеност на БПЦ, а митрополитите са доста "икономически инертни" (хвала на бога за което !!!) Така, че липсата на застрояване, не е поради липсата на желание, а поради обективна невъзможност

Коментар

• По 30 литра в секунда се леят от ската на крайбрежната алея

Подпочвени реки прерязват земните пластове и като малки водопади се изливат надолу по склона. Трябва да се види... Иначе направо не е за вярване... По 30 литра в секунда се стичат от ската край морския бряг. Точно на 12 метра под пешеходната алея в района над Рибарското селище от земните маси обилно извира вода. Доскоро растителността, обрасла по ската, пречеше да се види страшният теч. Сега със старта на укрепителните работи няма никакви пречки и най-ненаблюдателното око да се убеди в разрушителната сила на водата. Това брилянтно „показно“ на природните стихии се открива насред т.нар. Зона С от ската, където под зоркия поглед на най-добрите специалисти, в момента текат отводнителни мероприятия....
                              Докато разни "екоактивисти" си протестират и се опитват да спънат укрепването, може да не остане обекта на тяхната "защита"

Коментар

• В омента мият улиците,,,не че ги мият много де

.абе ебават се......

Коментар

Working...
                                X