IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    Аз не съм го измислил, ами чета закона за приватизация, където още първият член те оборва:

Чл. 1. (1) Този закон урежда условията и реда за приватизация и следприватизационен контрол.

(2) Приватизация е прехвърляне чрез продажба на български физически или юридически лица с под 50 на сто държавно и/или общинско участие в капитала или на чуждестранни лица на:

1. дялове или акции - собственост на държавата или общините от търговски дружества;
    малко се изложи в случая. Явно не си чел внимателно закона.

Коментар

това пък как го измисли?
      (2) Приватизация е прехвърляне чрез продажба на български физически или юридически лица с под 50 на сто държавно и/или общинско участие в капитала или на чуждестранни лица на:
      1. дялове или акции - собственост на държавата или общините от търговски дружества;
      2. (нова - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г.) дялове или акции - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала в други търговски дружества;
      3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г.) обособени части от имуществото на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала;
      4. (нова - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г.) обособени части от имуществото на търговски дружества, чийто капитал е собственост на други търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала;
      5. (нова - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г., доп. - ДВ, бр. 89 от 2010 г.) имоти - частна държавна собственост с данъчна оценка над 10 000 лв.;
      6. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г.) общински нежилищни имоти, невключени в имуществото на общински търговски дружества, които се използват за стопански цели (магазини, ателиета, складове, сервизи, цехове и др.), както и незавършени обекти на строителството, невключени в имуществото на общински търговски дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        ми така съм запомнил, като съм чел закона, ти как го измисли твърдението, че продажбата на 2 акции от частно дружество е приватизация?
        Аз не съм го измислил, ами чета закона за приватизация, където още първият член те оборва:

Чл. 1. (1) Този закон урежда условията и реда за приватизация и следприватизационен контрол.

Коментар

това пък как го измисли?
          ми така съм запомнил, като съм чел закона, ти как го измисли твърдението, че продажбата на 2 акции от частно дружество е приватизация?

Коментар

• В Държавен вестник не намерих обява за предстоящия търг.

Коментар

Знаещ, а знаеш ли, че закона за приватизация обхваща само дружества, в които държавното участие е над 50%?
              това пък как го измисли?

Коментар

естествено, че е приватизация, каквото дружеството е частно, и 2 акции да продава държавата все е приватизация - важат Закона за приватизация, а когато става през борсата важи и ЗППЦК
                Знаещ, а знаеш ли, че закона за приватизация обхваща само дружества, в които държавното участие е над 50%?

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Ок, няма да споря, макар и да ми звучи абсурдна логиката че приватизационния сегмент не бил за продажба на държавни дялове (т.е. приватизация), а за нещо друго.
                  естествено, че е приватизация, какво като дружеството е частно, и 2 акции да продава държавата все е приватизация - важат Закона за приватизация, а когато става през борсата важи и ЗППЦК
                  Last edited by znae6t; 23.10.2012, 17:33.

Коментар

тука бъркаш, това че се използва подобен сегмент на борсата, не свързано с това приватизация ли е или не, мотивът за този сегмент е друг. Отделно уточнихме, че ЗППЦК регулира тези публични предлагания на държавни пакети от частни дружества.
                    А и законът за приватизация говори за държавни дружества, където участието е над 50%.
                    Ок, няма да споря, макар и да ми звучи абсурдна логиката че приватизационния сегмент не бил за продажба на държавни дялове (т.е. приватизация), а за нещо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Ами след като минават на приватизационен сегмент на борсата - според мен си е приватизация
                      И речниците определят приватизацията като процес по трансфериране на собственост от публичния към частния сектор.
                      тука бъркаш, това че се използва подобен сегмент на борсата, не свързано с това приватизация ли е или не, мотивът за този сегмент е друг. Отделно уточнихме, че ЗППЦК регулира тези публични предлагания на държавни пакети от частни дружества.
                      А и законът за приватизация говори за държавни дружества, където участието е над 50%.

Коментар

а те през закона за приватизация ли минаха или през ЗППЦК? Като си отговориш на въпроса ще разбереш приватизация ли са били или не.
                        Ами след като минават на приватизационен сегмент на борсата - според мен си е приватизация
                        И речниците определят приватизацията като процес по трансфериране на собственост от публичния към частния сектор.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Връзката е много дълбока. Роман мога да напиша за връзката между ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ, Албена, черешите и Тиквите.
                          Ясно, благодаря ... за косвена връзка ставало въпрос ...
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                            Не можах да разбера защо в тази тема се пише за ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ и някакви череши ...
                            каква е връзката с Албена
                            Връзката е много дълбока. Роман мога да напиша за връзката между ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ, Албена, черешите и Тиквите.

Коментар

• Въпрос

Не можах да разбера защо в тази тема се пише за ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ и някакви череши ...
                              каква е връзката с Албена
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• В едни по-добри времена, останали в миналото, Инвесторът досега щеше да е отпратил вече съответните питания до община Балчик и до КФН и щеше да е публикувал отговорите и коментар към тях. Къде ви е будната журналистическа съвест, Инвесторе?
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X