IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
    вадиш думи от контекста, както не знам по каква причина ти изнася. ПРичината за това да кажа, че за пръв път виждам приватизация на частно дружество е обстоятелството, че Балчик иска да си продава деля в Албена по Закона за приватизациа, а не ЗППЦК!
    В ЗППЦК си е написано че не се прилага при приватизация. Отделно прочети го най-после този член 79

Ти кога последно си чел ЗППЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      пич, тая глупост си я написал ти и ти явно нямаш представа от законите. Аз не коментирам случая Албена и какво прави община Балчик, защото не ме интересува и не съм се задълбавал. Коментирах единствено тъпотията ти, че не било приватизация, щом се продават миноритарни държавни дялове в частно дружество. Извинявай за тона, но каквото почукало, такова се обадило.

Извинявам се на останалите, случайно се намесих в темата, защото видях, че обафеме си е въобразил нещо и спори, че продажбата на дяловете на общината в Албена и дяловете на ДКК в ЕРП-тата не били приватизация, което си е абсолютна глупост. Приключвам темата. Обафеме да си мисли каквото иска и да чете законите, както му харесва, а щом смята че е прав да сигнализира КФН-то
      вадиш думи от контекста, както не знам по каква причина ти изнася. ПРичината за това да кажа, че за пръв път виждам приватизация на частно дружество е обстоятелството, че Балчик иска да си продава деля в Албена по Закона за приватизациа, а не ЗППЦК!

Коментар

за пръв път виждам приватизация на частно дружество!!!
        пич, тая глупост си я написал ти и ти явно нямаш представа от законите. Аз не коментирам случая Албена и какво прави община Балчик, защото не ме интересува и не съм се задълбавал. Коментирах единствено тъпотията ти, че не било приватизация, щом се продават миноритарни държавни дялове в частно дружество. Извинявай за тона, но каквото почукало, такова се обадило.

Извинявам се на останалите, случайно се намесих в темата, защото видях, че обафеме си е въобразил нещо и спори, че продажбата на дяловете на общината в Албена и дяловете на ДКК в ЕРП-тата не били приватизация, което си е абсолютна глупост. Приключвам темата. Обафеме да си мисли каквото иска и да чете законите, както му харесва, а щом смята че е прав да сигнализира КФН-то
        Last edited by znae6t; 23.10.2012, 21:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Кой точно член на ЗППЦК нарушават, защото аз все още не мога да схвана какво нередно виждате.
          И аз не мога да разбера за какво е спорът?! Нищо не нарушават, защото от където и да го погледнеш това си е приватизация и в случай, че общинският съвет не избере като метод фондовата борса, то тогава ЗППЦК не се прилага. Общинският съвет може да си избере и търг и конкурс, а защо не е решил да се възползва от доказаните предимства на приватизация през борсата си е негов проблем и по-точно на жителите на община Балчик.

Относно това какво е приватизация - дори и една акция собственост на държавата или общината да се продава, пак е приватизация - справка търкалящите се с години бройки по централизираните публични търгове от дружества тип "Калинка-Малинка АД с. Жабокрът, Плевенско" :-)

Коментар

• Според мен това минава по член 79. съвсем очевидно. Така че всъщност са си спазили всичко, без значение дали е приватизация или не.

Коментар

за мен в случая закона е важен, защото това се цитира от община балчик, а процедурата трябва да мине по ЗППЦК - ето това е проблема за отиграване. Интересно КФН дари ще реагира?
              Кой точно член на ЗППЦК нарушават, защото аз все още не мога да схвана какво нередно виждате.

Коментар

е разбира се, че не е приватизация едно държавно дружество да продава, каквото и да е на друго, нито пък държавата да продава актив на друго държавно дружество, но когато държавата продава или държавно дружество продава на частно такова - това е приватизация и по етимология на думата и по закона за приватизация

В случая община продава дела си в частно дружество на предполага се лица, които ще са частници, няма да е друга община, самата държава или пък държавно дружество
                пич, като не можеш да четеш един закон, поне не обърквай хората с това, което пишеш.

Коментар

ами няма нищо за отиграване, тя офертата е по-висока от пазарната цена, а пазарната цена е такава, защото излиза по-едър миноритар
                  за мен в случая закона е важен, защото това се цитира от община балчик, а процедурата трябва да мине по ЗППЦК - ето това е проблема за отиграване. Интересно КФН дари ще реагира?

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Вие май наистина си нямате работа
                    А иначе си е готино това дето продажбата на акции на ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ от страна на държавата, които се извършват на Приватизационен сегмент, продажбата се извършва от Агенцията за приватизация, ама това не е приватизация...не че на някого му пука дали ще го наречеме приватизация или продавизация или каквото си щеш де, то реално все си е едно и също.

Ама здраве да е! Карайте по-спокойно
                    продажбата на мажоритарните пакети е приватизация. сегмента на борсата е чиста случайност, че въобще го има. ако нямаше ртс не знам в ексетрата дали има приватизационен сегмент. А това, че агенцията по приватизация продава миноритани пакети в частни дружества, ето това е най-странното.

Коментар

• Вие май наистина си нямате работа
                      А иначе си е готино това дето продажбата на акции на ЕВН, ЕнергоПро и ЧЕЗ от страна на държавата, които се извършват на Приватизационен сегмент, продажбата се извършва от Агенцията за приватизация, ама това не е приватизация...не че на някого му пука дали ще го наречеме приватизация или продавизация или каквото си щеш де, то реално все си е едно и също.

Ама здраве да е! Карайте по-спокойно

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Не се захласвайте по законите. Мислете как да отиграете продажбата
                        ами няма нищо за отиграване, тя офертата е по-висока от пазарната цена, а пазарната цена е такава, защото излиза по-едър миноритар

Коментар

еми ето така го разбирам аз:

алинеята, която ти цитираш казва, че приватизацията е процес по прехвърляне на дъжавни дялове от държавата на друго частно лице, в което държавното участие е под 50%. Вече по-долу се казва, че въпросното държавно участие, предмет на прехвърлянето, е задължително при дружества с над 50%, т.е. не е приватизация когато едно държвно дружество продава активи, като купувач е друго държавно дружество, капиш?
                          е разбира се, че не е приватизация едно държавно дружество да продава, каквото и да е на друго, нито пък държавата да продава актив на друго държавно дружество, но когато държавата продава или държавно дружество продава на частно такова - това е приватизация и по етимология на думата и по закона за приватизация

В случая община продава дела си в частно дружество на предполага се лица, които ще са частници, няма да е друга община, самата държава или пък държавно дружество

Коментар

както кажеш, това което ти цитирах е закона, ти как го четеш не знам.
                            А и пресни случаи на приватизация на под 50% колкото искаш, но щом казваш, че не е приватизация
                            еми ето така го разбирам аз:

алинеята, която ти цитираш казва, че приватизацията е процес по прехвърляне на дъжавни дялове от държавата на друго частно лице, в което държавното участие е под 50%. Вече по-долу се казва, че въпросното държавно участие, предмет на прехвърлянето, е задължително при дружества с над 50%, т.е. не е приватизация когато едно държвно дружество продава активи, като купувач е друго държавно дружество, капиш?
                            Last edited by obafeme; 23.10.2012, 18:01.

Коментар

• Не се захласвайте по законите. Мислете как да отиграете продажбата

Коментар

малко се изложи в случая. Явно не си чел внимателно закона.
                                както кажеш, това което ти цитирах е закона, ти как го четеш не знам.
                                А и пресни случаи на приватизация на под 50% колкото искаш, но щом казваш, че не е приватизация

Коментар

Working...
                                X