IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
    Аз всяка година ходя там. Моята истина за този курорт е, че курорта е пълен, последно бях в края на септември и си имаше още доста хора, както пенсионери така и младежи - огромно количество младежи поляци.
    Но проблем има и аз мисля че е свързан с изпилените ол-инклузив цени, но ситуацията в туризма е такава в цяла България, с други думи не е проблема в стопанисването на курорта. Разходите са големи за издръжката на един турист, а цените са с много малка печалба. Ще видите че пак ще имат в отчета повишение на нощувките и намаление на печалбата.
    Да пълен е курорта но с ниска категория туристи , ти го казваш пенсионери и младежи главно заради ниската цена на ол-инклузива.

Я кажи като ходиш всяка година на Албена и вечер на компанията ви ако се доходи на нощен бар или дискотека де ще идеш .... ми няма !
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• А дано!

Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Този път май не позна Ще има спад на нощувките и ръст на печалбата!!!
      От твоите уста в Божите уши!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
        Ще видите че пак ще имат в отчета повишение на нощувките и намаление на печалбата.
        Този път май не позна Ще има спад на нощувките и ръст на печалбата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Не казвам че Албена е лоша акция , нито лош курорт, но личните ми наблюдения от курорта са че не се развива с необходимите темпове и леко са объркали посоката. Освен двата Фламинго хотела в последните години не се сещам за нещо голямо да се с случило там.
          Отсядъл съм съм в шест от хотелите им но честно казано не виждам каква голяма възвръщаемост за акционерите може да се очаква от изпилените ол-инклузив цени.
          Аз всяка година ходя там. Моята истина за този курорт е, че курорта е пълен, последно бях в края на септември и си имаше още доста хора, както пенсионери така и младежи - огромно количество младежи поляци.
          Но проблем има и аз мисля че е свързан с изпилените ол-инклузив цени, но ситуацията в туризма е такава в цяла България, с други думи не е проблема в стопанисването на курорта. Разходите са големи за издръжката на един турист, а цените са с много малка печалба. Ще видите че пак ще имат в отчета повишение на нощувките и намаление на печалбата.
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            То въпроса на нашата борса от доста време е "Това може ли да фалира"
            Когато се появи този въпрос, обикновено цената на акция е под 1 лв. (номинал). Така че тук той не стои. За мен тук стои въпроса, при текущата си рентабилност и ограничен потенциал за ръст като бизнес, каква цена заслужава тази акция. И това на фона на алтернативите на БФБ. Та на този фон, в момента Албена въобще не ми е интересна.
            Има друг аспект който може да доведе ръст на цената тук - доста фондове имат от тази акция и ако предлагането намалее в един момент, може да има припомпване на цената... без особена фундаментална логика.
            Добрият, стар Батя

Коментар

Е ако това е въпроса моето мнение е че НЕ може .... консервативно управление води до по-малко рискове.

Коментар

Не казвам че Албена е лоша акция , нито лош курорт, но личните ми наблюдения от курорта са че не се развива с необходимите темпове и леко са объркали посоката. Освен двата Фламинго хотела в последните години не се сещам за нещо голямо да се с случило там.
                Отсядъл съм съм в шест от хотелите им но честно казано не виждам каква голяма възвръщаемост за акционерите може да се очаква от изпилените ол-инклузив цени.

Коментар

Звучат ти по-логично, защото ти се иска да са по-логични. На всички ни се иска пазара да подскочи с пъти, но едва ли ще се случи - поне не в следващата година. А логиката на движение на нашия пазар е
                  1.порастват на-стаибилните и сигурните компании.
                  2.почват да растат и втория ешелон, пак големи но по-рискови
                  3.почват да растат и съвсем рискови средни и големи
                  4.почват да растат боклуци.
                  ръста при първите спира когато започне ръста при вторите. Вторите продължават да растат но забавено като почнат третите. И като растят четвъртите всичко расте, но всичко бледнее пред ръста на боклука.

Коментар

Не че мнението ми е меродавно но разсъжденията на Калоян в случая лично за мен звучат по логично...
                    Звучат ти по-логично, защото ти се иска да са по-логични. На всички ни се иска пазара да подскочи с пъти, но едва ли ще се случи - поне не в следващата година. А логиката на движение на нашия пазар е
                    1.порастват на-стаибилните и сигурните компании.
                    2.почват да растат и втория ешелон, пак големи но по-рискови
                    3.почват да растат и съвсем рискови средни и големи
                    4.почват да растат боклуци.
                    ръста при първите спира когато започне ръста при вторите. Вторите продължават да растат но забавено като почнат третите. И като растят четвъртите всичко расте, но всичко бледнее пред ръста на боклука.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian Разгледай мнение
                      ако албена е 15лв като тогава пак може да спечелиш най-много при растящ пазар, но при 40лв няма да е най-много
                      От 35 до 70 имаш 100% ръст. А Албена от 15 стана 70 сега пада до 35 без всъщност нищо особено да се променя в самото дружество.

Лично за мен, без да е препоръка за каквото и да било, само Софарма има сходни перспекитиви в краткосрочен план. Т.е. за следващите 6-12 месеца.

Коментар

• Не че мнението ми е меродавно но разсъжденията на Калоян в случая лично за мен звучат по логично...

Коментар

2009 при растящ пазар от албена се спечели най-много.
                          ако албена е 15лв като тогава пак може да спечелиш най-много при растящ пазар, но при 40лв няма да е най-много

Коментар

това казах и аз, настроението се мени - както пари се правеха от едни акции последните 5 години а от други не, а преди това обратното. колелото се завърта - днес си горе утре долу ..и смяната е тогава когато някакви неща са се избили от главите на хората и са се настанили трайно други. и пак - само предположение

а на колегата с въпроса за скъпата акция - сравнително по скъпа на фона на някои други спрямо резултатите на дружествата, не казвам че акцията не е хубава и не заслужава да е скъпа аз също си оставих няколко бр за цвят. но при евентуално растящ пазар ще расте по бавно от някои други - по рискови и по подценени
                            но и като абсолютни стойности - имаше някакви изследвания как хората/и пазара/ по лесно ще удвоят акция която струва лев/долар/ от колкото такава която струва примерно 50лв/$..
                            2009 при растящ пазар от албена се спечели най-много.

Коментар

Тези работи с потенциала за 5-10 пъти би трябвало отдавна да се избили от главите на хората. За последните 5 години най-добри пари се направиха все от акции на фирми без такъв потенциал
                              това казах и аз, настроението се мени - както пари се правеха от едни акции последните 5 години а от други не, а преди това обратното. колелото се завърта - днес си горе утре долу ..и смяната е тогава когато някакви неща са се избили от главите на хората и са се настанили трайно други. и пак - само предположение

а на колегата с въпроса за скъпата акция - сравнително по скъпа на фона на някои други спрямо резултатите на дружествата, не казвам че акцията не е хубава и не заслужава да е скъпа аз също си оставих няколко бр за цвят. но при евентуално растящ пазар ще расте по бавно от някои други - по рискови и по подценени
                              но и като абсолютни стойности - имаше някакви изследвания как хората/и пазара/ по лесно ще удвоят акция която струва лев/долар/ от колкото такава която струва примерно 50лв/$..

Коментар

може и да бъркам, но евентуалната причина за спада тука е може би очаквания ръст на пазара като цяло. т.е. излиза се от добра и сравнително скъпа акция за да се влезе в силно подценени такива. все пак тук на цени около 40 лв не може да се очаква ръст повече от 2 до 3 пъти, докато има акции с потенциал за 5-10 пъти. подобна /да се надяваме/ беше причината и при софком скоро. добри акции - добър ръст и стабилни дружества в кризата, но при евентуален ръст на пазара ще изостават от него....
                                ако горното предположение е вярно значи настроенията на пазара трайно се обръщат
                                Тези работи с потенциала за 5-10 пъти би трябвало отдавна да се избили от главите на хората. За последните 5 години най-добри пари се направиха все от акции на фирми без такъв потенциал

Коментар

Working...
                                X