If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
интересно през кой посредник ще продават и дали този депозит който искат за участие се внася в ДВП сметката на посредника (банката)
Няма посредник, няма ДВП. Продават борсови акции, все едно продават недвижим имот. Изглежда за общините важи Наредбата за търговете и конкурсите.
След това някой посредник ще регистрира сделката на извънборсов пазар и толкова.
Интересното в тази ситуация е дали и какъв данък ще дължи Община Балчик. Защото ако има данък - сбогом милион и 300 хиляди. Което не касае позицията, де ама жалко за жителите на Балчик. Тогава по-добре би било да мине през Борсата тази сделка.
Не мисля, че има начин Община Балчик просто така да обявява търг - без да има яснота дали и кой има интерес да купува. Иначе не виждам смисъл от цялото упражнение.
интересно през кой посредник ще продават и дали този депозит който искат за участие се внася в ДВП сметката на посредника (банката)
Не мисля, че има начин Община Балчик просто така да обявява търг - без да има яснота дали и кой има интерес да купува. Иначе не виждам смисъл от цялото упражнение.
Само да попитам следящите тук, общината продаде ли или сега тя натиска цената
Не е продала още. Ето обявлението от държавен вестник:
Цитат ДВ брой 83, от дата 30.10.2012 г. Неофициален раздел / ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ
Решение № 231 от 27 септември 2012 г.
ОБЩИНА БАЛЧИК
РЕШЕНИЕ № 231 от 27 септември 2012 г.
На основание чл. 21, ал. 2, ал. 1, т. 8 ЗМСМА във връзка с чл. 4, ал. 4, чл. 31 и 32 ЗПСК, чл. 5, 6 и 9 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 169 от 28.06.2012 г. Общинският съвет – гр. Балчик, реши:
I. Приема и одобрява изготвена от оценителите експертна оценка, неразделна част от това решение, с предмет „Оценка на акциите, собственост на Община Балчик в „Албена“ – АД“, в съответствие с изготвения доклад, определящ справедлива пазарна оценка на една акция от пакета акции на Община Балчик в „Албена“ – АД, в размер 44,40 лв. (общо за целия пакет акции 13 522 908 лв.).
II. Да се организира и проведе публичен търг с явно наддаване за продажба на 304 570 безналични акции, собственост на Община Балчик в „Албена“–АД, обособени в три пакета:
първи пакет 100 000 акции;
втори пакет 100 000 акции;
трети пакет 104 570 акции,
при следните условия:
1. Начална тръжна цена при цена на акция 44,40 лв.:
за първи пакет 100 000 акции – 4 440 000 лв.;
за втори пакет 100 000 акции – 4 440 000 лв.;
за трети пакет 104 570 акции – 4 642 908 лв.
2. Стъпка на наддаване – в размер 100 000 лв.
3. Размер на депозита по пакети:
за първи пакет – 100 000 акции – 50 000 лв.;
за втори пакет – 100 000 акции – 50 000 лв.;
за трети пакет – 104 570 акции – 50 000 лв.
4. Краен срок за внасяне на определения депозит – до 16 ч. на последния работен ден, предхождащ датата на провеждане на търга, по сметка на Община Балчик.
5. Стойността на тръжната документация е 50 лв. и се закупува от касата на Община Балчик (Балчик, пл. 21-ви септември 6) до 16 ч. на 11-ия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.
6. Предложението за участие се подава в Информационния център на общинска администрация – Балчик (Балчик, пл. 21-ви септември 6) в срок до 16 ч. на 16-ия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.
7. Търгът ще се проведе в залата на общинския съвет (Балчик, пл. 21-ви септември 6) от 10 ч. на следващия работен ден след изтичане на срока за подаване на предложения за участие.
8. Определя състава на комисията за провеждане на търга от служители в общинската администрация – Балчик.
III. Утвърждава тръжната документация за провеждане на търга, неразделна част от това решение.
IV. Упълномощава кмета на общината с последваща заповед да определи в съответствие с решението конкретните дати по т. 4, 5, 6, 7 и съответстващите им в утвърдената тръжна документация.
V. Възлага на назначената комисия да определи спечелилите търга участници. Разходите по прехвърлянето и регистрацията на сделката в Централния депозитар са за сметка на купувача.
VI. Възлага на кмета на общината да организира и проведе търга, да издаде заповед за спечелилите търга участници и да сключи приватизационен договор за продажба в съответствие с одобрената тръжна документация и резултатите от проведения търг, както и да освободи депозитите на неспечелилите участници в търга.
Председател: В. Лучиянов
9840
Край на цитата
Значи, като правя сметка до 15.11.2012 г. се приемат оферти и на 16-ти се отварят.
А пък ние ще разберем какво е станало предполагам на 19 -20-ти най-рано.
Не ми е ясно датата на публикуване дали се брой. Ако се брои изтегляме с един ден напред.
Интересното е, че търгът е с явно наддаване. Ще бъде много смешно ако се яви само еднин кандидат.
Нищо лично , но ми се иска курорта да е по-далеч от чалгизацията, и да намери нови модерни начини за привличане на туристи, с организация на фестивали, концерти и въобще всякакви културни и спортни мероприятия, за пример давам една Каварна ...
Наистина и в момента се правят опити и съм сигурен, че и твоя приятел има пръст в това да се започне от някъде. Поздрави го на снимката изглежда готин пич, но ... чалгата не прощава
Доколкото си спомням Тошко беше на тоя пост в Албена година - година и половина, в началото на 2012 се разделиха.
Не може да му се препише сериозна отговорност за слабостите в развлеченията там.....
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
А недеи така за Тошко / DJ Теди Джорджо / приятелче ми е
Нищо лично , но ми се иска курорта да е по-далеч от чалгизацията, и да намери нови модерни начини за привличане на туристи, с организация на фестивали, концерти и въобще всякакви културни и спортни мероприятия, за пример давам една Каварна ...
Наистина и в момента се правят опити и съм сигурен, че и твоя приятел има пръст в това да се започне от някъде. Поздрави го на снимката изглежда готин пич, но ... чалгата не прощава
Ами до някъде си прав, още повече аз съм професионален DJ и ги виждам по друг начин нещата. Истината е че в момента има нови мислещи хора които ще променят със сигурност и този проблем. Още повече след като DJ Теди Джорджо, така наречения №1 в поп фолка вече не е завеждащият сектор "Култура и Музика " в Албена.
А недеи така за Тошко / DJ Теди Джорджо / приятелче ми е
Да пълен е курорта но с ниска категория туристи , ти го казваш пенсионери и младежи главно заради ниската цена на ол-инклузива.
Я кажи като ходиш всяка година на Албена и вечер на компанията ви ако се доходи на нощен бар или дискотека де ще идеш .... ми няма !
Ами до някъде си прав, още повече аз съм професионален DJ и ги виждам по друг начин нещата. Истината е че в момента има нови мислещи хора които ще променят със сигурност и този проблем. Още повече след като DJ Теди Джорджо, така наречения №1 в поп фолка вече не е завеждащият сектор "Култура и Музика " в Албена.
Ако следваме съжденията Ви, то Слънчев ден трябва да е минимум на 3лв и с потенциален ръст до 23,00 , неведоми са туристическите хватки
Определено Слънчев ден по личните ми наблюдения е по-поддържан от Абена и работи в доста по-висок ценови клас. Там проблема е че маджото го управлява все едно му е собственото ЕТ....
Коментар