IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди време се изкупуваха обратно с оферта 30 лв.
    Дали на такива цени ще могат да ги пласират от веднъж.

Коментар

• Акции Албена
      Първата страница - горе в дясно.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Лъсват "Албена" с 8 млн. лева, ще има и аквапарк

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          интересно през кой посредник ще продават и дали този депозит който искат за участие се внася в ДВП сметката на посредника (банката)
          Няма посредник, няма ДВП. Продават борсови акции, все едно продават недвижим имот. Изглежда за общините важи Наредбата за търговете и конкурсите.

След това някой посредник ще регистрира сделката на извънборсов пазар и толкова.

Интересното в тази ситуация е дали и какъв данък ще дължи Община Балчик. Защото ако има данък - сбогом милион и 300 хиляди. Което не касае позицията, де ама жалко за жителите на Балчик. Тогава по-добре би било да мине през Борсата тази сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
            Не мисля, че има начин Община Балчик просто така да обявява търг - без да има яснота дали и кой има интерес да купува. Иначе не виждам смисъл от цялото упражнение.
            интересно през кой посредник ще продават и дали този депозит който искат за участие се внася в ДВП сметката на посредника (банката)

Коментар

• Не мисля, че има начин Община Балчик просто така да обявява търг - без да има яснота дали и кой има интерес да купува. Иначе не виждам смисъл от цялото упражнение.

Коментар

• добре де сега не е ли време Албена инвест да излезе с парички и ако вярва във инвестицията си да лапа?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Само да попитам следящите тук, общината продаде ли или сега тя натиска цената
                  Не е продала още. Ето обявлението от държавен вестник:

Цитат ДВ брой 83, от дата 30.10.2012 г. Неофициален раздел / ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

Решение № 231 от 27 септември 2012 г.

ОБЩИНА БАЛЧИК
                  РЕШЕНИЕ № 231 от 27 септември 2012 г.
                  На основание чл. 21, ал. 2, ал. 1, т. 8 ЗМСМА във връзка с чл. 4, ал. 4, чл. 31 и 32 ЗПСК, чл. 5, 6 и 9 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 169 от 28.06.2012 г. Общинският съвет – гр. Балчик, реши:
                  I. Приема и одобрява изготвена от оценителите експертна оценка, неразделна част от това решение, с предмет „Оценка на акциите, собственост на Община Балчик в „Албена“ – АД“, в съответствие с изготвения доклад, определящ справедлива пазарна оценка на една акция от пакета акции на Община Балчик в „Албена“ – АД, в размер 44,40 лв. (общо за целия пакет акции 13 522 908 лв.).
                  II. Да се организира и проведе публичен търг с явно наддаване за продажба на 304 570 безналични акции, собственост на Община Балчик в „Албена“–АД, обособени в три пакета:
                  първи пакет 100 000 акции;
                  втори пакет 100 000 акции;
                  трети пакет 104 570 акции,
                  при следните условия:
                  1. Начална тръжна цена при цена на акция 44,40 лв.:
                  за първи пакет 100 000 акции – 4 440 000 лв.;
                  за втори пакет 100 000 акции – 4 440 000 лв.;
                  за трети пакет 104 570 акции – 4 642 908 лв.
                  2. Стъпка на наддаване – в размер 100 000 лв.
                  3. Размер на депозита по пакети:
                  за първи пакет – 100 000 акции – 50 000 лв.;
                  за втори пакет – 100 000 акции – 50 000 лв.;
                  за трети пакет – 104 570 акции – 50 000 лв.
                  4. Краен срок за внасяне на определения депозит – до 16 ч. на последния работен ден, предхождащ датата на провеждане на търга, по сметка на Община Балчик.
                  5. Стойността на тръжната документация е 50 лв. и се закупува от касата на Община Балчик (Балчик, пл. 21-ви септември 6) до 16 ч. на 11-ия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.
                  6. Предложението за участие се подава в Информационния център на общинска администрация – Балчик (Балчик, пл. 21-ви септември 6) в срок до 16 ч. на 16-ия ден от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.
                  7. Търгът ще се проведе в залата на общинския съвет (Балчик, пл. 21-ви септември 6) от 10 ч. на следващия работен ден след изтичане на срока за подаване на предложения за участие.
                  8. Определя състава на комисията за провеждане на търга от служители в общинската администрация – Балчик.
                  III. Утвърждава тръжната документация за провеждане на търга, неразделна част от това решение.
                  IV. Упълномощава кмета на общината с последваща заповед да определи в съответствие с решението конкретните дати по т. 4, 5, 6, 7 и съответстващите им в утвърдената тръжна документация.
                  V. Възлага на назначената комисия да определи спечелилите търга участници. Разходите по прехвърлянето и регистрацията на сделката в Централния депозитар са за сметка на купувача.
                  VI. Възлага на кмета на общината да организира и проведе търга, да издаде заповед за спечелилите търга участници и да сключи приватизационен договор за продажба в съответствие с одобрената тръжна документация и резултатите от проведения търг, както и да освободи депозитите на неспечелилите участници в търга.
                  Председател: В. Лучиянов
                  9840

Край на цитата

Значи, като правя сметка до 15.11.2012 г. се приемат оферти и на 16-ти се отварят.
                  А пък ние ще разберем какво е станало предполагам на 19 -20-ти най-рано.
                  Не ми е ясно датата на публикуване дали се брой. Ако се брои изтегляме с един ден напред.
                  Интересното е, че търгът е с явно наддаване. Ще бъде много смешно ако се яви само еднин кандидат.

Коментар

• Само да попитам следящите тук, общината продаде ли или сега тя натиска цената

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                      Нищо лично , но ми се иска курорта да е по-далеч от чалгизацията, и да намери нови модерни начини за привличане на туристи, с организация на фестивали, концерти и въобще всякакви културни и спортни мероприятия, за пример давам една Каварна ...
                      Наистина и в момента се правят опити и съм сигурен, че и твоя приятел има пръст в това да се започне от някъде. Поздрави го на снимката изглежда готин пич, но ... чалгата не прощава
                      Доколкото си спомням Тошко беше на тоя пост в Албена година - година и половина, в началото на 2012 се разделиха.
                      Не може да му се препише сериозна отговорност за слабостите в развлеченията там.....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        А недеи така за Тошко / DJ Теди Джорджо / приятелче ми е
                        Нищо лично , но ми се иска курорта да е по-далеч от чалгизацията, и да намери нови модерни начини за привличане на туристи, с организация на фестивали, концерти и въобще всякакви културни и спортни мероприятия, за пример давам една Каварна ...
                        Наистина и в момента се правят опити и съм сигурен, че и твоя приятел има пръст в това да се започне от някъде. Поздрави го на снимката изглежда готин пич, но ... чалгата не прощава
                        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение

Ами до някъде си прав, още повече аз съм професионален DJ и ги виждам по друг начин нещата. Истината е че в момента има нови мислещи хора които ще променят със сигурност и този проблем. Още повече след като DJ Теди Джорджо, така наречения №1 в поп фолка вече не е завеждащият сектор "Култура и Музика " в Албена.
                          А недеи така за Тошко / DJ Теди Джорджо / приятелче ми е

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Да пълен е курорта но с ниска категория туристи , ти го казваш пенсионери и младежи главно заради ниската цена на ол-инклузива.

Я кажи като ходиш всяка година на Албена и вечер на компанията ви ако се доходи на нощен бар или дискотека де ще идеш .... ми няма !
                            Ами до някъде си прав, още повече аз съм професионален DJ и ги виждам по друг начин нещата. Истината е че в момента има нови мислещи хора които ще променят със сигурност и този проблем. Още повече след като DJ Теди Джорджо, така наречения №1 в поп фолка вече не е завеждащият сектор "Култура и Музика " в Албена.
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Ако следваме съжденията Ви, то Слънчев ден трябва да е минимум на 3лв и с потенциален ръст до 23,00 , неведоми са туристическите хватки
                              Определено Слънчев ден по личните ми наблюдения е по-поддържан от Абена и работи в доста по-висок ценови клас. Там проблема е че маджото го управлява все едно му е собственото ЕТ....

Коментар

• Ако следваме съжденията Ви, то Слънчев ден трябва да е минимум на 3лв и с потенциален ръст до 23,00 , неведоми са туристическите хватки

Коментар

Working...
                                X